Gabriela Firea continua ideile halucinante: insista ca banii de carburant pentru parinti ne vor scapa de trafic

Gabriela Firea continua ideile halucinante: insista ca banii de carburant pentru parinti ne vor scapa de trafic
Nu, nu o sa zicem nimic de faptul ca d-na Firea, cel mai catastrofal primar pe care l-a avut vreodata Bucurestiul, tocmai a mai taiat de la infrastructura ca sa dea inca 10.000.000 de lei pentru Catedrala Mantuirii. Pe noi ne intereseaza doar traficul si soarta soferilor. Cand credeam ca i-a mai venit mintea la cap, d-na Firea strikes again!
Distribuie pe Facebook

Foto: Hotnews.ro

Cat de multe si usor de aplicat sunt ideile si proiectele cu adevarat reale, capabile sa ne scape de trafic... Vai, cat de usoare sunt, la mintea cocosului chiar, la indemana autoritatilor, fix sub nasul nostru. Dar se pare ca d-na Firea are alte planuri. Nu, nu vrea sa transforme sinele dezafectate de tren care strabat capitala in sosele si nu vrea nici retrasarea marcajelor rutiere si sincronizarea semafoarelor de catre cineva specializat. Nu vrea nici implementarea ridicarii masinilor parcate neregulamentar si ingustarea trotuarelor. Ea are alte idei care, in mintea dumneai, ii vor scapa pe soferi de aglomeratie.

Nu stim ce fumeaza d-na Firea, dar vrem si noi. Pur si simplu NU ai cum sa nascocesti asemenea aberatii de rasul curcilor. Mai precis, solutia la un trafic mai bun este un program care se numeste ”Stimularea mobilității și descongestionarea traficului din Municipiul București”.

Proiectul d-nei Firea a fost aprobat astazi. Acest program mirobolant, dezvoltat parca de niste analfabeti din lumea a 3-a, propune niste aspecte. Cel mai penibil este decontarea carburantului pentru soferii care isi vor incarca masina cu alte persoane pentru a intra in Bucuresti din suburbii in grup, nu fiecare cu masina lui. Deci Firea vrea sa le dea bani celor care vin spre oras cu masina plina, sa nu mai fie singuri... Ba baiatule, auzi idee de primar care conduce o capitala europeana in 2018!

Practic, tu iti iei 2-3 vecini si veniti impreuna spre Bucuresti din judetul Ilfov, iar primaria va da bani de carburant. Evident, acest lucru este imposibil de controlat, de verificat, de contorizat si are 1 milion de semne de intrebare. Cum demonstrezi ca vii cu masina plina, ce se intampla daca azi e plina, maine lipseste cineva, cum incasez banii si asa mai departe. Numai ideea in sine este absolut hilara si halucinanta si nu merita dezvoltata, pentru ca are atatea lacune si e imposibil de pus in aplicare.

Programul mai vrea sa ii stimuleze si pe parintii din aceeasi zona marginasa sa isi duca copiii in grup la scoala. Adica in loc ca 4 parinti cu 4 masini diferite sa isi duca copiii la aceeasi scoala, mai bine un singur parinte ii incarca pe toti 4 in masina lui si ii livreaza. Astfel, in mintea d-nei Firea se descongestioneaza traficul, iar pentru asta parintii care duc copiii vor fi rasplatiti cu bani de carburant. Ceea ce pare imposibil de gandit din partea primarului este ca, in 99% din cazuri, parintii care vin cu masina, dupa ce isi lasa copilul la scoala, se duc la munca mai departe.

Dar cum sa iti vina asemenea idei in 2018? Cum sa ai neuronii asa de pilaf incat sa crezi ca, oferind bani de carburant, deci practic incurajand folosirea masinii, vei scapa Bucurestiul de trafic? In loc sa investesti banii pe niste masuri coerente, care sa aduca rezultate imediate, tu vii cu asemenea propuneri care costa mult, dar care nu vor avea absolut niciun impact rutier?

Dar de ce ne miram? Aceste masuri halucinante sunt la fel ca celelalte masuri prin care Firea a revolutionat traficul din Bucuresti. Penibile. O sa avem autobuze noi care vor facea traficul sa dispara. O sa avem, candva, piste de biciclete. O sa avem tramvaie suspendate, ride-sharing. Dar masuri concrete de fluidizare cand o sa avem? Cat de dobitoc sa fii sa crezi ca daca aduci autobuze noi o sa scapam de autobuze??? Ce sa facem, nu prea avem ce... Decat sa asteptam si sa vedem cum un primar incompetent isi bate joc de bucuresteni cu zambetul pe buze, aruncand la WC banii publici. Cand totul este asa de usor si solutiile sunt acolo... Daca se vrea. Dar in afara de furaciuni, nu se vrea nimic.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Editorial DATA PUBLICĂRII: 22 Noiembrie 2018