Sondaj: care a fost prima ta masina si care ai vrea sa fie ultima?

Sondaj: care a fost prima ta masina si care ai vrea sa fie ultima?
Cu totii stim care a fost prima noastra masina. Nu cea in care am facut scoala, nu cea furata in week-end de la parinti, ci prima masina a noastra care purta numele nostru in acte. Dar cati dintre noi ne-am gandit care am vrea sa fie ultima masina pe care sa o conducem in viata asta?
Distribuie pe Facebook

Generatia copiilor cu cheia la gat, nu ca cea de acum cu iPhone-ul la gat, ar putea spune in cor ca prima masina condusa vreodata a fost Dacia. Sau eventual un Daewoo sau Oltcit. Dar deja, in anii '90, masinile straine inundasera Romania, asa ca multi dintre noi am ajuns sa cumparam o masina la mana a doua straina. O tinem minte cu siguranta, in cele mai mici detalii. De la numarul de inmatriculare, la dotari si mofturi.

A mea era o Honda gri pe carburator de 105 cp, fabricata in 1986. Toata partea din dreapta fusese lovita si reparata, avea mai mult chit ca o statuie. Dar mergea si fugea binisor. Chiar daca se sparsese radiatorul de vreo doua ori... Si mai tin minte odata, cand eram la curse noaptea prin Snagov, ne-a oprit politia si a dat prin statie sa verifice actele spunand Udrea Udrea Jean. Avea tamburi pe spate si faruri escamotabile, nu avea aer, dar avea trapa. Iar jantele erau din magneziu pe 13 inch. Ca la femei, pe prima nu o uitam niciodata...

Dar daca ar fi sa ma gandesc la ce masina as vrea sa conduc pentru ultima oara in viata, as avea o lista destul de lunga. O sa fiu batran, chior, schiop si cel mai probabil o sa fie nevoie sa ma duc la toaleta din 15 in 15 minute. Asa ca nu mi-as dori ceva sportiv, care sa-mi zgaltaie rinichii ruginiti. Ci una sigura, care sa ma ajute sa conduc, care sa imi spuna daca noaptea e vreun betiv in mijlocul drumului pe care nu-l vad eu. Asadar, cred ca ultima mea masina as vrea sa fie un Mercedes-Benz S-Class. La mana a doua, ca o sa fiu si atunci cel mai probabil sarac.

Un alt coleg care acum conduce BMW si Audi spune ca ultima lui masina ar vrea sa fie un BMW Seria 7. Si spera ca pana atunci sa se produca si un BMW M7 veritabil. Eu sper doar ca pana atunci sa si-l permita.

Dar tu? Spune-ne care a fost prima ta masina si ce amintiri ai legate de ea. Dar si care ai vrea sa fie ultima ta masina si de ce. E interesant de vazut ce pareri au oameni diferiti, ca doar nu suntem 2 la fel. Tare sunt curios daca va vrea cineva la 90 de ani sa conduca un Nissan GT-R...

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Editorial DATA PUBLICĂRII: 19 Octombrie 2017