The Grand Tour: am vazut primul episod si am ramas cu un gust amar

The Grand Tour: am vazut primul episod si am ramas cu un gust amar
  • The Grand Tour este in fiecare saptamana, vinerea
  • Prima scena a costat 3,5 milioane de dolari
Distribuie pe Facebook

Amazon a emis deja primul episod din noua serie The Grand Tour, ai carei prezentatori sunt deja cunoscutii Clarkson, Hammons si May. In Romania episodul deja a aparut online, atat la rezolutie 4K, cat si mai slaba, pe Youtube. Oricum, romanasul se descurca si, desi nu o sa plateasca nimic, va urmari acest show fara probleme...

A fost, candva, Top Gear. Acum nu mai exista. Adica cica ar fi o pseudo-emisiune la BBC cu acelasi nume, dar la care nu se mai uita nimeni, nici daca il platesti. Pentru ca TG nu era neaparat despre masini, anvelope si cai putere, ci despre 3 oameni. Despre cei trei prezentatori pe care i-am urmarit ani in sir alergand tot felul de minuni cu 4 roti si facand o sumedenie de teste si aventuri in toata lumea.

Pana cand sefu', adica Jeremy Clarkson, a dat cu mucii in fasole, scuzati, cu pumnul in ochi. Au primit un sut in dos, dar cei de la Amazon i-au angajat pe toti trei sa prezinte un nou show auto numit The Grand Tour. Doar ca noua emisiune nu se difuzeaza la televizor, ci doar online, pentru cine scoate banul... Oricum, sunt mijloace prin care oricine o poate urmari.

Din primele 6 minute ale episodului iti dai seama ca in lume vor mai exista numai doua emisiuni auto: The Grand Tour si restul. Nu degeaba, secventa de inceput in care cei trei isi fac intrarea pe scena a costat doar 3,5 milioane de dolari. Dar se vede si se simte ca e vorba de alt buget si ca cerul este limita, la propriu.

Amazon este un brand american, iar investitorii au avut grija ca cei care urmaresc emisiunea sa stie acest lucru. Episodul incepe cu o vreme de rahat, cu o masina de rahat, in Londra. Dar viata are din nou sens cand Clarkson ajunge dincolo de ocean, unde e soare, cald si bine. Evident, la volanul unui Mustang. Ca si ceilalti doi prezentatori, care sunt calare pe V8-uri, ascultand muzica americana, cantata de niste rockeri americani ce miros a burgeri americani. Atmosfera este americana, la fel si glumele...

The Grand Tour

Concluzia primului episod este una singura: Anglia e de rahat, Statele Unite sunt ce trebuie.

Urmeaza deja rasuflatul test comparativ intre cele trei cele mai cunoscute hypercar-uri ale momentului: LaFerrari, Porsche 918 si McLaren P1. Ciudat cum, pana acum, masinile britanice erau cele mai bune si cele mai tari. Ei bine, de acum inainte, cu siguranta, nu va mai fi cazul...

Si chiar daca emisiunea se vrea americana, actiunea acestui episod are loc in Portugalia. Si putin in Anglia, acolo unde Jeremy conduce, cum spune el, cel mai bun BMW M din lume, modelul M2, cu volan pe dreapta.

Gata, deja v-am dat cam multe detalii si fac spoiler alert. Urmariti emisiunea pe net si convingeti-va singuri. Poate ca pe unii din voi o sa va convinga chiar sa va faceti abonament la Amazon. Atat este de buna!

Dar de unde gustul amar din titlul? Tot in acest week-end am mai vazut o noua emisiune auto, de aceasta data romaneasca, de aceasta data la televizor. Si dupa ce am vomitat in repetate randuri de la atata caterinca aflata la 20.000 de leghe sub orice urma de umor, am cautat repede un Dan Diaconescu Direct de arhiva, sa-mi revin.

Doua emisiuni auto aflate la poluri total diferite, este, totusi... mult prea mult. E diferenta ca de la Nike la Sprandi, ca de la nea Nicu, la Ghandi, vorba versului. Nu faceti aceeasi greseala!

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Emisiuni auto DATA PUBLICĂRII: 21 Noiembrie 2016