Top Gear dupa Clarkson. O emisiune 'penibila' cu un 'Jeremy-surogat'

Top Gear dupa Clarkson. O emisiune 'penibila' cu un 'Jeremy-surogat'
  • Top Gear ar putea lua sfarsit dupa plecarea lui Clarkson
  • Inclusiv producatorul Andy Wilman si-a prezentat demisia
  • BBC nu exclude revitalizarea emisiunii auto cu o o femeie
Distribuie pe Facebook

Top Gear, emisiunea care a facut istorie la BBC, si-ar putea da obstescul sfarsit dupa plecarea lui Jeremy Clarkson. James May, nu vrea sa continue show-ul alaturi de un "Jeremy-surogat", iar producatorul Andy Wilman si-a dat deja demisia.

Nu merge, ar fi penibil

Acesta este verdictul dat de "Captain Slow", pentru un Top Gear fara Clarkson. Intr-un interviu acordat publicatiei britanice "The Guardian", James May,e arata convins ca emisiunea, asa cum o stim cu totii, e un "non-starter" fara Jeremy.

"O echipa formata din mine cu Hammond si un Jeremy surogat iese din discutie, ar fi penibil, naspa, cum zic tinerii. Am fost trei, nu poti sa adaugi un inlocuitor si sa te astepti ca totul sa mearga ca inainte, ar fi fortat si nu cred ca sunt atat de prosti incat sa incerce asta", a spus James May in interviu.

Chiar daca Top Gear nu mai este o varianta pentru "Captain Slow", e posibil ca BBC sa incerce un format nou doar cu acesta si Hammond. "Nu inseamna ca nu ma mai intorc, sigur vom reveni in viitor. S-ar putea sa fie doar o pauza, nu stiu exact", a mai spus prezentatorul.

Imediat dupa publicarea interviului, James May si-a anuntat demisia, cu toate ca in luna martie isi prelungise contractul cu BBC. Si Andy Wilman, producatorul emisiunii si un prieten apropiat al lui Jeremy, si-a depus demisia mentionand totusi ca "cele doua cuvinte - Top Gear - valoreaza mult mai mult decat noi".

O reuniune a celor trei prezentatori a avut loc acasa la Clarkson, recent, in 23 aprilie, presa speculand ca ar fi o intrevedere pentru a realiza un proiect nou pentru o alta televiziune, astfel ca si plecarea lui Hammond pare eminenta.

De altfel, in interviul pentru The Guardian, May a explicat ca dupa ce scandalul va fi uitat, echipa isi va putea relua activitatea la o alta emisiune cu acelasi profil.

O serie de intamplari nefericite

Top Gear este de multa vreme un etalon in ceea ce priveste emisiunile auto, fiind premiata de-a lungul vremii cu distinctii BAFTA, NTA si Emmy. Peste 350 de milioane de telespectatori urmareau show-ul prezentat de Jeremy Clarkson, Richard Hammond și James May.

Declinul a inceput insa odata cu declaratiile controversate si iesirile nervoase ale celui dintai, descris de jurnalistul Tony Parsons drept un "uimitor erou al incorectitudinii politice".

Refuzul celor de la BBC de a-i reinnoi contractul a venit dupa ce Clarkson a avut o altercatie cu producatorul Oisin Tymon iscata din cauza opiniilor diferite pe care le aveau despre serviciul de catering care furniza mancarea pe platou.

Prezentatorul Top si-a pus iesirea nervoasa pe seama stresului cauzat de faptul ca un medic il anuntase cu cateva zile inainte ca ar fi suspect de cancer la limba.

Chiar si fara bataia dintre el si producator, Jeremy ramane un personaj controversat ce si-a atras mai multe avertismente din partea angajatorilor din cauza declaratiilor sale homofobe sau rasiste.

In 1998, el ar fi spus despre designerul modelului Hyundai XG ca "probabil a mancat un cocker spaniol la pranz", declaratie bazata pe faptul ca in Coreea se consuma carne de caine. Cu aceeasi ocazie, el s-a referit la cei de la BMW ca fiind nazisti si spunand ca unele masini ale acestei companii sunt pentru personalul nazist.

Intr-un editorial publicat intr-un tabloid britanic, Jeremy Clarkson i-a criticat aspru si pe americani despre care a spus ca "abia sunt in stare sa mearga pe picioarele din spate" si ca in satele din america e plin de oameni care fac "incest, in general".

Cele mai dure schimburi de replici le-a avut insa cu Piers Morgan. Ei s-au insultat reciproc in nenumarate randuri, conflictul culminand cu momentele in care prezentatorul Top Gear a aruncat un pahar cu apa si l-a lovit cu pumnul pe ziaristul britanic.

Un Top Gear prezentat de o femeie

Daca fara Jeremy Clarckson, Top Gear nu va putea fi la fel, managerii de la BBC s-au gandit sa mearga in alta directie si sa aduca o femeie in echipa emisiunii.

Nimic nu este oficial inca, insa presa a vehiculat numele a doua potentiale prezentatoare: Sue Perkins şi Jodie Kidd s-ar afla pe lista candidatilor pentru a modera show-ul.

Distribuie pe Facebook
mai multe