A doua oara a fost cu noroc. Honda a batut un record mondial de viteza cu un motor de 660 de centimetri cubi

A doua oara a fost cu noroc. Honda a batut un record mondial de viteza cu un motor de 660 de centimetri cubi
  • Honda a doborat un record mondial de viteza
  • Vehicului S Dream Streamliner a fost propulsat de un motor de 660 cc
  • Japonezii au atins 421.446 km/h pe o distanta de o mila
Distribuie pe Facebook

Japonezii de la Honda au reusit sa doboare un record mondial de viteza cu vehiculul botezat S Dream Streamliner. Acesta este propulsat de un motor de 660 de centimetri cubi si a intrat in istorie pe pista de sare de la Bonneville.

Proiectul "Bonneville Speed Challenge" a fost creat de constructorul nipon anul trecut, iar din acesta au facut parte 16 membri, alesi din 100 de voluntari. Acestia au avut un singur obiectiv: sa aduca "acasa" un nou record de viteza. Si au reusit.

Vehiculul creat de Honda si botezat S Dream Streamliner, este asa cum ii spune si numele, un vis. Dar, partea cea mai interesanta se gaseste sub caroseria construita din materiale extrem de usoare.

Honda S Dream Streamliner

Nu, nu vorbim despre un motor gigant care nu facea altceva decat sa adauge kilograme intregii masini, ci de unul mic. Mai exact, de propulsorul de 660 de centimetri cubi, imprumutat de la sportiva S660.

Asa cum v-ati fi asteptat, acesta a fost modificat pana la cel mai mic detaliu, incepand de la pistoane, arbore cotit, chiulasa, si terminand cu blocul inferior care a fost inlocuit cu unul din otel. Dupa ce treaba a fost terminata, micutul motor dezvolta de trei ori puterea initiala.

Honda S Dream Streamliner

Echipa a ajuns apoi pe legendara pista de sare de la Bonneville, acolo unde a incercat cu ocazia Saptamanii Vitezei, sa doboare recordul mondial de viteza la clasa la care a fost incadrat S Dream Streamliner. Dar, din pacate nu au reusit, asa ca s-au intors la treaba, au redesenat plafonul vehiculului, si au fost invitati din nou sa mai incerce inca o data.

A doua oara s-a dovedit a fi cu noroc, iar Honda S Dream Streamliner a reusit sa atinga 421.446 km/h pe o distanta de o mila, doborand astfel recordul mondial de viteza la clasa sa.

Honda S Dream Streamliner

Inainte de acest vehicul, cea mai rapida Honda din lume era o masina de Formula 1 special modificata pentru pista de sare de la Bonneville, si care a atins in 2006 viteza de 396 km/h pe aceeasi distanta de o mila.

Distribuie pe Facebook
mai multe