Dacia Clasic 2013: intalnirea nationala a posesorilor de masini romanesti

Dacia Clasic 2013: intalnirea nationala a posesorilor de masini romanesti
In zilele de 11-12 Mai, la Brasov, va avea loc intalnirea anuala a posesorilor de masini Dacia clasice. E vorba de acele modele fabricate incepand cu 1968 si terminand cu modelele fabricate inainte de Revolutie. Asadar, toti posesorii de Dacii clasice, cat si iubitorii acestei marci, sunt asteptati la Brasov in acest week-end!
Distribuie pe Facebook

11 Mai - Piata Sfatului din Brasov

Toata lumea stie cum arata o Dacie 1100 sau 1300, masini fabricate incepand cu anii '68-'69 in Romania, la Uzina de Autoturisme Pitesti, prescurtata UAP. Ulterior, au mai fost fabricate acolo diferite modele de autoturisme Dacia, cu diferite caroserii, unele mai rare ca altele in ziua de azi.

Este cu adevarat o minune ca peste 40 de ani mai tarziu se gasesc pe soselele patriei noastre masini din acea epoca, in stare impecabila si chiar originala. Acum, la Brasov, noi romanii putem admira acele cateva si foarte rare masini Dacia clasice care au supravietuit pe mana unor pasionati.

Printre modele de Dacia 1100 si 1300, masini care deja se pot incadra in categoria vehiculelor istorice, mai putem gasi la parada din Brasov si modele de Dacia break, dubita Estafette, Dacia 2000 si multe alte modele produse in serie limitata la Mioveni.

Totodata, in cadrul evenimentului numit Dacia Clasic, vom mai putea admira si modele ceva mai noi, fabricate dupa '80, cum ar fi Dacia Sport, Lastun sau Dacia 1310, dar numai masini originale si pastrate intr-o stare impecabila, ca scoase din fabrica.

Evenimentul celebreaza totodata si 45 de ani de la nasterea marcii Dacia si a modelului 1100.

Expozitia masinilor va avea loc sambata, 11 Mai in Piata Sfatului din centrul Brasovului, intre orele 10-14, dupa care caravana de masini Dacia clasice se va deplasa la Complexul de Camping Darste, unde masinile vor poposi peste noapte alaturi de posesori.

Evenimentul Dacia Clasic este organizat de Retromobil Club Romania.

Distribuie pe Facebook
mai multe