Goodwood Festival of Speed 2013 - totul despre cel mai mare eveniment auto din lume

Goodwood Festival of Speed 2013 - totul despre cel mai mare eveniment auto din lume
  • Goodwood FOS implineste 20 de ani
  • Cel mai mare eveniment auto din lume
  • La eveniment participa cea mai puternica masina din lume, cu 8000 cp
Distribuie pe Facebook

Exista o sumedenie de manifestari auto pe tot mapamondul, insa doar cateva se remarca prin anvergura si succes. Iar Goodwood Festival of Speed din Anglia este unul dintre acestea. Poate chiar cel mai mare la nivel global, in materie de motorsport. Iata tot ce trebuie sa stii despre acest festival dedicat vitezei si masinilor puternice!

Goodwood Festival of Speed 2013

Anul acesta, Goodwood Festival of Speed are loc in week-endul 12-14 iulie in locul clasic din West Sussex, pe domeniul Goodwood House. Un loc ce permite atat o suprafata uriasa de expozitie, cat si doua trasee pentru viteza: unul de VTM si altul de raliu.

In cadrul acestui eveniment, se aduna cel mai mare numar de masini din toate colturile motorsportului, cele mai cunoscute vedete si un numar impresionant de vizitatori in cele 3 zile de expozitie.

Goodwood Festival of Speed 2013

Masini modificate, Super-Masini, masini clasice si de colectie, de raliu, Formula 1, NASCAR si drag-racing, motociclete si vehicule de off-road, toate vor fi prezente la Festival of Speed.

MICHELIN Supercar Run este o parada a celor mai puternice masini din zilele noastre, de la Bugatti Veyron, Koenigsegg si Pagani, pana la McLaren si Porsche. Toate aceste masini incredibile, incaltate cu cele mai bune pneuri de performanta ce pot fi cumparate cu bani, vor putea fi admirate atat in cadrul expozitiei, cat si in miscare, pe traseul de la Goodwood.

Goodwood Festival of Speed 2013

Goodwood Festival of Speed 2013

Formula 1 va fi si ea prezenta pe domeniul elegant de la Goodwood. Majoritatea echipelor participante in sezonul de F1 din 2013 vor fi prezente aici, etalandu-si atat masinile, cat si tehnologia sau pilotii. Este de retinut ca FOS (Festival of Speed) este singurul eveniment de acest gen din lume in care echipele de F1 vin in numar mare sa isi arate secretele.

Goodwood Festival of Speed 2013

Masini de WRC si Grupa B, cum ar fi Lancia Delta, Audi Sport Quattro, Peugeot 205 T16 si multi alti monstri care au facut istorie in Campionatul Mondial de Raliuri vor fi prezente la FOS. Totodata, vor putea fi admirate si alte "vedete" din trecut, precum Lancia Stratos sau prototipuri Allard si Cossworth.

Goodwood Festival of Speed 2013

Monoposturi din campionatul Indycar din Statele Unite, masini de NASCAR, CanAm si TransAm, toate de peste ocean, vor participa si ele in cadrul acestui eveniment grandios care are in centru un singur lucru: viteza.

Goodwood Festival of Speed 2013

Masinile de DTM si alte campionate de turisme din lume vor fi acolo, in special exemplare extrem de rare care au alergat in trecut: Jaguar Mk2, Ford Galaxie, Lotus Cortina, Mini Cooper, BMW 3.0CSL 'Batmobile', Vauxhall Firenza ‘Baby Bertha’, Sierra RS500 Cosworth, BMW M3 si multe altele.

Goodwood Festival of Speed 2013

Masini Sport Clasice, care au concurat in competitii precum Mille Miglia, Targa Florio si Carrera Panamericana, cum ar fi Lotus-Climax 19, Mercedes-Benz 300SL Prototip, BMW RS si Ferrari 250 GTO, cu toate vor face senzatie la FOS 2013.

Goodwood Festival of Speed 2013

Detinatoare de recorduri mondiale, masini de drag-racing, Hot-Rods si concurentele de la Bonneville Salt Flats vor trece oceanul pentru a participa aici. E vorba de zeci de astfel de exemplare, in frunte cu masina care detine in prezent recordul mondial de viteza, supersonicul Thrust SSC.

Goodwood Festival of Speed 2013

Vehicule istorice, de colectie si de curse, inca din anii 1910, cu toate vor fi prezente la Goodwood. Alfa Romeo 8C, Auto Union V16, Bugatti Type 35, 51, 53 si 57, Mercedes-Benz W25, W125, W154 si W165, Miller cu tractiune fata sau integrala si multe altele.

Goodwood Festival of Speed 2013

Alte masini de colectie care au facut istorie in motorsport, cum ar fi Alfa Romeo, Bentley, Delahaye, FIAT, Mercedes-Benz, Napier, Peugeot si Sunbeam, vor fi in acelasi loc pentru placerea vizitatorilor care se vor bucura fara indoiala de o experienta unica in viata.

Goodwood Festival of Speed 2013

Intr-un loc special amenajat, va fi si o expozitie auto cu masini noi ale producatorilor din toata lumea. Printre acesti expozanti, va fi si Dacia. Iata care sunt marcile care isi vor arata masinile noi: Abarth, Audi (RS6), BMW, Citroen, Dacia (Sandero), Ferrari, Ford (Fiesta ST), Honda, Hyundai (ix35 Hydrogen Fuel Cell), Lexus (New IS), Mercedes-Benz (CLA), Nissan (370Z Nismo, Juke R Nismo), Peugeot (2008), Porsche (Cayman, Panamera E Hybrid), Renault (Captur, Zoe), Rolls-Royce (Wraith), SEAT (Ibiza Cupra, Leon SC), Skoda (Octavia RS world debut), Toyota, Volvo (Revised S60, V60 Plug-in Hybrid, V70, XC60, etc).

Goodwood Festival of Speed 2013Goodwood Festival of Speed 2013

Licitatia anuala Bonhams va scoate la vanzare 63 de masini si peste 250 de repere legate de autoturisme si motorsport. Cel mai scump exponat care va incerca sa-si gaseasca un nou proprietar este fara indoiala masina de Formula 1 din 1954, marca Mercedes-Benz, model W196, care i-a apartinut lui Juan Manuel Fangio, Campion Mondial de Formula 1 de 5 ori. Este exact masina cu care a castigat 2 curse. Acest exemplar este asteptat sa atinga un pret de ordinul zecilor de milioane.

Goodwood Festival of Speed 2013

Alte exemplare rare care vor fi scoase la licitatia Bonhams din cadrul FOS sunt un Maserati 300S Sports-Racing Spider din 1955, care are un pret estimat in jur de 5 milioane de Euro, si o Alfa Romeo 8C-2300 'Le Mans' Tourer din 1934 care va atinge un pret de aproximativ 2,5 milioane de Euro.

Vor putea fi cumparate de catre cei cu buzunare adanci si alte masini de colectie, cum ar fi primul vehicul detinut de celebrul John Lennon, un Ferrari 330GT 2+2 Coupe, sau Ferrari din 1966 model 500 Superfast, care este una dintre cele 6 fabricate in lume cu volan pe dreapta.

Goodwood Festival of Speed 2013

In cadrul aceluiasi eveniment, va mai fi si un festival aviatic, care va reuni principalii producatori de componente, elicoptere si avioane. Spectatorii vor putea face plimbari cu avionul pentru a vedea evenimentul din aer.

Goodwood Festival of Speed 2013

Acestea sunt doar cateva dintre principalele atractii de la Goodwood Festival of Speed 2013. In afara de acestea, vor mai fi motociclisti, masini de curse MARTINI Racing, masini din Le Mans, sute de masini de colectie, detinatorul de record mondial Bluebird V condus de Malcolm Campbell,

4Tuning va participa anul acesta la Goodwood Festival of Speed si iti va prezenta in amanunt toate masinile si atractiile de la eveniment. Ramai aproape!

Goodwood Festival of Speed 2013Goodwood Festival of Speed 2013

Goodwood Festival of Speed 2013

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (21) Poze Goodwood Festival of Speed 2013
mai multe