Drayson si recordul mondial de viteza cu pneuri Michelin Le Mans

Drayson si recordul mondial de viteza cu pneuri Michelin Le Mans
  • Drayson B12 69/EV a depasit cu 46,99 km/h recordul anterior
  • Specificatiile pneurilor MICHELIN LMP1 sunt confidentiale
  • Prototipul Drayson va fi prezent saptamana viitoare la Goodwood
Distribuie pe Facebook

Lordul Drayson reuseste la bordul masinii sale sa doboare un record de viteza. Acesta este despre masinile electrice sub 1000 de kg. Viteza medie atinsa de monopostul britanic a fost de 328,6 km/h.

Prototipul Drayson B12 69/EV electric Le Mans a depăşit cu 46,99 km/oră recordul anterior de viteză, cel de 281,64 km/oră, care rămăsese neatins în ultimii 40 de ani. Recordul a fost doborât pe traseul de la Elvington Airfield lângă York.

Drayson Racing a utilizat anvelope Michelin LMP1 cu specificaţii confidenţiale, concepute pentru viteze ridicate specifice curselor de anduranță, anvelope proiectate în colaborare cu cele mai bune echipe participante la cursele de acest tip. S-au folosit anvelope faţă cu dimensiunile 33/68-18 și anvelope spate cu dimensiunile 37/71-18.

Pentru acest eveniment, designul anvelopelor alese a oferit caracteristici de performanţă optimizate pentru condiţiile specifice ale probei și a respectat întru totul conceptul Michelin Total Performance, care are la bază îmbinarea unor caracteristici de performanţă aparent ireconciliabile.

A fost necesar ca anvelopele să asigure o rezistenţă scăzută la rulare, pentru a reduce consumul bateriei; o tracţiune ridicată, care să permită maşinii să accelereze cât mai rapid până la viteza maximă; o stabilitate optimă, care să asigure deplasarea sigură a maşinii la o deportanță minimă; și o capacitate excelentă de frânare, care să permită oprirea în condiţii de siguranţă.

Drayson B12 69/EV va fi o adevărată apariţie la ediţia din acest an a Festivalului Vitezei de la Goodwood (11-14 iulie) unde Michelin este sponsor al evenimentelor Supercar Paddock și Supercar Run, pentru al doilea an consecutiv.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 5 Iulie 2013