Pikes Peak 2015 este pe cale sa inceapa: va lua startul si un roman!

Pikes Peak 2015 este pe cale sa inceapa: va lua startul si un roman!
  • Timpul record este de 8:13 minute
  • Andrei Mitrasca va urca cu un Seat Ibiza
  • Cel mai probabil, anul acesta va castiga un vehicul electric
Distribuie pe Facebook

Celebra urcare in coasta din Statele Unite, e pe cale sa inceapa inca o data. Pikes Peak, varful cu o inaltime de 4302 metri, va putea fi inca o data cucerit de catre masinile puternice, in incercarea de doborare a recordului realizat de Sebastien Loeb in 2013.

Zilele astea au loc primele antrenamente pentru Pikes Peak International Hill Climb (PPIHC) pe celebrul munte cu acelasi nume. Noutatile pentru acest an sunt destul de multe, dar scopul celor cateva zeci de concurenti la diverse clase este acelasi: sa incerce depasirea recordurilor realizate anterior. De exemplu, celebrul Tajima care in trecut alerga la bordul unui Suzuki de aproape 1000 cp, acum va aborda coasta americana cu o masina 100% electrica in echipa Nobuhiro "Monster" Tajima's Rimac Automobili Monster Sport E-Runner. Si va incerca cu aceasta sa scoata un timp de sub 9 minute, ceea ce nu e deloc usor!

O alta noutate este prototipul echipei Honda Racing, un model ARX-04B LMP2, care insa a avut ceva probleme si nu a alergat in primele urcari de antrenament. Dar asta nu va impiedica masina electrica sa ia startul alaturi de alte 7 vehicule care se bat pentru a deveni cele mai rapide masini care au urcat muntele cu propulsie electrica.

In clasa cea mai rapida, din care fac parte si recordurile de urcare, numita Unlimited, vor participa 10 concurenti. Insa nu se asteapta ca acestia sa bata recordul realizat in 2013 de Loeb. Dar dincolo de toate aceste masini de mii de cai putere si cu o aerodinamica senzationala, vestea cea mai importanta pentru noi, romanii, este ca in clasa Time Attack 2, in care sunt 9 concurenti, va lua startul si Andrei Mitrasca la bordul unui Seat Ibiza diesel. Speram sa faca o figura frumoasa, sa se califice si sa ia startul in cursa adevarata care va incepe pe 28 iunie.

Pikes Peak 2015

Pikes Peak 2015

Pikes Peak 2015

Pikes Peak 2015

Pikes Peak 2015

Pikes Peak 2015

Pikes Peak 2015

Pikes Peak 2015

Pikes Peak 2015

Pikes Peak 2015

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (16) Poze Pikes Peak 2015
mai multe