Pirelli partener oficial la Divas' Rally 2012

Pirelli partener oficial la Divas' Rally 2012
Pirelli Romania a fost partener oficial la Divas' Rally, un eveniment de life style dedicat exclusiv femeilor care conduc modele Citroen organizat in parteneriat cu revista JOY.
Distribuie pe Facebook

46 de echipaje feminine au luat startul la editia a doua a Divas' Rally, competitie programata in acest weekend pe traseul Bucuresti - Sinaia - Poiana Brasov - Brasov. Din cele 46 de echipaje, zece au fost formate din urmatoarele vedeta - Dana Rogoz, castigatoarea din 2011, Andreea Ibacka, Simona Gherghe, Roxana Vancea, Laura Cosoi, Roxana Ionescu, Madalina Draghici, Iuliana Luciu, Ioana Ginghina si Adina Galupa, masinile acestora fiind echipate cu pneuri Pirelli Scorpion Winter.

Anvelopele Pirelli Scorpion Winter garanteaza un nivel mai ridicat de siguranta la franare, in viraje si chiar pe cele mai dificile suprafete specifice sezonului toamna - iarna. Noua anvelopa a fost dezvoltata de inginerii Pirelli pentru a oferi soferilor cu cele mai mari si mai puternice vehicule control total asupra masinilor lor in orice situatie, bucurandu-se de aceleasi standarde de siguranta, confort si manevrabilitate care, pana acum, erau aplicate exclusiv masinilor sport. Scorpion Winter este conceput pentru a fi folosit toamna si iarna, in Europa centrala si sudica. Cel mai nou membru al familiei Scorpion reduce distantele de franare in orice conditii meteorologice si maximizeaza aderenta pe zapada, pentru a asigura un nivel maxim de control.

SCORPION WINTER IN CIFRE. Acestia sunt indicatorii de performanta cheie oferiti de catre Scorpion Winter: manevrabilitate imbunatatita, in special pe zapada, datorita caracteristicilor de tractiune, franare si capacitate de abordare a virajelor, care sunt imbunatatite considerabil in comparatie cu cele mai bune anvelope din aceasta clasa.

Distante de franare pe zapada (50-0 km/h) -10%
Aderenta pe zapada (10-40 km/h) +9%
Distanta de franare pe carosabil umed (80-0 km/h) -2.5 metri
Distanta de franare pe carosabil uscat (100-0 km/h) -1.7 metri

Dezvoltarea anvelopelor Scorpion Winter s-a desfasurat pe o perioada de 3 ani si este rezultatul a 300.000 de kilometri de teste, pe circuite si pe drumuri normale din Oceania si Europa, la temperaturi care variaza de la -32 de grade Celsius in Arctic Falls, in Suedia, pana la +8 grade Celsius in Idiada, in Spania. Noua anvelopa a fost desavarsita pe parcursul a cateva sute de ore de simulare virtuala cu unele dintre cele mai sofisticate modele din lume, precum cele folosite in Formula 1*.

Scorpion Winter va fi vandut intr-o varietate de marimi de la 16 la 21 de inch si va fi disponibil intr-o gama de 28 de dimensiuni diferite incepand cu aceasta toamna.

Competitia de regularitate a fost extrem de disputata, iar dupa mai mult de 200 kilometri de proba speciala s-a impus echipajul Diana Popister/Luiza Viezure, pe un Citroen C4 Coupe, echipaj care a adunat cele mai putine secunde de penalizare. Podiumul editiei din acest an a fost completat de Andreea Bonda/Alexandra Ciobanu pe un Citroen C3 si de Andreea Ibacka/Irina Fodor pe un Citroen DS3 echipat cu pneuri Pirelli.
Distribuie pe Facebook
mai multe