Raliul Memorial Giurgiu 1904 – Editia a XVI-a - 27 septembrie 2014

Raliul Memorial Giurgiu 1904 – Editia a XVI-a - 27 septembrie 2014
Retromobil Club Romania organizeaza in data de sambata, 27 septembrie 2014, Raliul Memorial Giurgiu. Acesta are loc pe ruta Bucuresti-Giurgiu si retur si aniverseaza 110 ani de la prima editie.
Distribuie pe Facebook

In urma cu 110 ani lua nastere Automobil Clubul Roman (A.C.R.) asociatie care avea sa organizeze in septembrie 1904 primul raliu din Romania pe ruta Bucuresti-Giurgiu si retur. Editia inaugurala a raliului a fost castigata de printul George Valentin Bibescu cu un automobil Mercedes. Dupa schimbarea numelui in Automobil Club Regal Roman (A.C.R.R.) asociatia s-a implicat activ in dezvoltarea motorsportului romanesc fiind din pacate desfiintata in 1948 alaturi de alte asociatii printr-un decret al guvernului comunist.

Pana in 1958, cand a luat fiinta A.A.R. - Asociatia Automobilistilor din Romania, in tara nu si-a desfasurat activitatea nici un club automobilistic. In 1967 lua fiinta o noua asociatie, A.C.R., care a preluat denumirea initiala a primului club automobilistic din Romania si activitatea derulata de A.R.R.. Noua asociatie are meritul de a fi organizat incepand cu anul 1974 primele evenimente dedicate vehiculelor de epoca. Printre acestea s-a numara si o cursa comemorativa pe ruta Bucuresti-Giurgiu.

Retromobil Club Romania organizeaza "Raliul Memorial Giurgiu 1904" incepand din 1999 evenimentul atragand anual zeci de vehicule istorice la start. Raliul include probe de regularitate si este inclus in calendarul international F.I.V.A. Cursa omagiaza deopotriva pionerii motorsportului romanesc si ai miscarii retromobilistice din Romania.

Startul se va da in Bucuresti, la Bucuresti Mall Vitan, incepand cu ora 10:00.

Raliul Giurgiu

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Evenimente auto DATA PUBLICĂRII: 25 Septembrie 2014