Salonul Auto de la Paris 2012 - standul BMW

Salonul Auto de la Paris 2012 - standul BMW
In cadrul editiei 2012 a Salonului Auto de la Paris, trei studii fascinante ne vor indruma spre viitorul definit deopotriva de dezvoltare durabila si placere a condusului. In plus, datorita ultimelor sale modele din diferite game, BMW trimite un mesaj impresionant in ceea ce priveste eficienta, calitatea premium si tehnologia inovatoare. Inovatiile BMW Connected Drive si accesoriile BMW M Performance completeaza aparitia la expozitia de la Paris.
Distribuie pe Facebook
BMW Concept Active Tourer: mai mult spatiu pentru inovatii.

Salonul Auto de la Paris 2012 va marca premiera BMW Concept Active Tourer, care ofera o avanpremiera a inovatiilor viitoare din segmentul compact premium. Cu acest studiu, BMW demonstreaza solutii revolutionare in ceea ce priveste interiorul si conceptul de transmisie. Acesta din urma dispune de o combinatie noua intre confort si functionalitate, pe de-o parte, si performante dinamice si stil, de cealalta parte: o transmisie hibrid plug-in asigura cel mai inalt nivel de eficienta.
Cu o lungime exterioara de 4.350 milimetri, proportii sportive si linii emblematice, conceptul aduce atractia estetica specifica BMW intr-un alt segment auto. Pozitia ridicata a scaunelor, spatiul generos pentru conducator si pasageri si portbagajul extensibil flexibil sunt aspecte definitorii pentru interiorul BMW Concept Active Tourer. Acesta combina functionalitatea versatila cu confortul deosebit al calatoriei, toate in cadrul unei ambiante de calitate a automobilului premium. O versiune speciala a conceptului BMW eDrive se ocupa de aspectele dinamice care constituie caracterul studiului. Sistemul cuprinde un motor cu trei cilindri, pe benzina, si un electromotor sincron, care genereaza o putere totala de 140 kW/190 CP si accelereaza BMW Concept Active Tourer de la 0 la 100 km/h in mai putin de opt secunde. Automobilul are un consum mediu sub 2,5 l/100 km si emisii CO2 mai mici de 60 g/km. Acumulatorul litiu-ion al acestui hibrid plug-in poate fi reincarcat de la o sursa conventionala. Capacitatea bateriei permite o autonomie de peste 30 de kilometri atunci cand se ruleaza in regim exclusiv electric.
BMW Seria 1: premiera mondiala pentru xDrive, nou model entry-level diesel.

La Paris, sistemul inteligent de tractiune integrala xDrive va avea premiera in cadrul gamei BMW Seria 1. Acum, sistemul care distribuie cuplul variabil intre puntea fata si cea spate este disponibil si pentru modelul compact. Cele doua variante prezentate pentru lansarea pe piata sunt BMW 120d xDrive si BMW M 135i xDrive.
Noul model entry-level diesel BMW 114d va fi si el prezentat in cadrul editiei 2012 a Salonului Auto de la Paris: motorul cu patru cilindri, de 1,6 litri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo dezvolta o putere de 70 kW/95 CP, consumul mediu mixt este de 4,1-4,3 l/100 km (date din ciclul de testare EU, in functie de pneurile alese). Aceasta inseamna ca acum sunt disponibile cinci motoare pe benzina si sase versiuni diesel pentru noul BMW Seria 1 cu cinci usi si pentru noul BMW Seria 1 cu trei usi, propulsoare care combina placerea condusului specifica marcii cu o eficienta exemplara.
Noutatile prezentate pentru noul BMW Seria 1 vor fi disponibile si in Romania pana la sfarsitul acestui an.
BMW i3 Concept: dezvoltare durabila maxima pana la cel mai mic detaliu.

BMW i3 va anunta o noua era a constructiei auto, nu numai datorita transmisiei pur electrica si celulei pasagerilor din CFRP (plastic ranforsat cu fibra de carbon): designul interior este orientat constant spre dezvoltare durabila. Noua versiune BMW i3 Concept, prezentata la Salonul Auto de la Paris 2012, reflecta acest lucru cu claritate. De exemplu, lemnul de eucalipt utilizat pentru panoul de instrumente provine dintr-o plantatie cu dezvoltare durabila din Europa, care este tratata exclusiv cu substante naturale. Pielea de calitate a scaunelor are o consistenta fina a suprafetei datorita procesarii cu agenti de argasire extrasi din frunze de maslin. In plus, parti ale tabloului de bord si ale ornamentelor usilor sunt realizate din tesatura de lana naturala.
BMW C evolution: prototipul unui scuter electric care indeplineste cele mai inalte cerinte de agilitate si autonomie.

Si BMW Motorrad reactioneaza la provocarile cu care se confrunta mobilitatea urbana a viitorului prin lansarea unor concepte inovatoare. Un prototip, care incorporeaza aspectul electromobilitatii, este prezentat la Salonul Auto de la Paris 2012. La BMW C evolution, transmisia electrica produce performante de nivelul unui maxiscuter cu motor conventional cu ardere interna. Cu o putere continua de 11 kW si un maxim de 35 kW, electromotorul racit cu lichid furnizeaza conditiile perfecte pentru placerea superioara a condusului in acest segment. In plus, acumulatorul compact permite o autonomie de peste 100 de kilometri si poate fi reincarcat fie la o sursa casnica de energie, fie la o statie publica de alimentare. Aceasta inseamna ca BMW C evolution este echipat corespunzator pentru a depasi limitele mobilitatii urbane, chiar daca este conceput in principal pentru trafic cotidian de naveta.
In dezvoltarea tehnologiei de transmisie pentru acest prototip de preproductie, BMW Motorrad beneficiaza de experienta deosebita pe care BMW Group o are in domeniul electromobilitatii.
Noul BMW Seria 7: mai mult confort al calatoriei, mai multa eficienta, mai multe inovatii.

Printre punctele de atractie ale expozitiei se numara si premiera europeana a noului BMW Seria 7. "Nava-amiral" din portofoliul BMW este prezentata cu un design exterior si interior modificat selectiv. Cea mai interesanta particularitate de ordin vizual este reprezentata de farurile LED (optionale), amplasate de fiecare parte a grilei radiatorului, care si ea a fost revizuita discret. In interior, experienta calatoriei a fost imbunatatita prin utilizarea unor materiale noi si a unui confort acustic optimizat suplimentar. Afisajul multifunctional al instrumentelor, graficele tridimensionale ale Control Display si sistemul de sunet Bang & Olufsen High-End Surround sunt cateva dintre dotarile care ofera o placere mai intensa a condusului.
Limuzina de lux dispune si de evolutii semnificative in privinta tehnologiei transmisiei. Toate modelele sunt echipate standard cu transmisia automata cu opt trepte, iar consumul si emisiile noului BMW Seria 7 au fost reduse cu pana la 25%, in functie de motorizare. Functia automata Start-Stop, generarea energiei la franare si a doua generatie a comutatorului Driving Experience cu mod ECO PRO si functia de coasting (rulare libera) sunt dotari care ofera o economie suplimentara. Suspensia optimizata si servodirectia electromecanica pentru toate modelele cu tractiune spate ridica nivelul de confort al calatoriei la un nou nivel. Acum, suspensia pneumatica cu autonivelare pe puntea spate este disponibila standard la toate modelele.
In privinta motorizarilor, cea mai spectaculoasa dotare o reprezinta cel mai puternic motor diesel din lume, cu sase cilindri dispusi in linie, care echipeaza noul BMW 750d xDrive. Echipat cu trei turbocompresoare, motorul genereaza o putere maxima de 280 kW/381 CP si accelereaza limuzina de lux in 4,9 secunde.
Noul BMW Seria 3: eficienta exemplara ofera o noua diversitate.

Eficienta noului BMW Seria 3 Sedan - lansat cu succes - este subliniata din nou de portofoliu vast de motoare. Rolul de versiune entry-level intre variantele pe benzina este preluat acum de BMW 316i Sedan. Acest model este echipat cu varianta de 1,6 litri din nou generatie de motoare cu patru cilindri cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, care genereaza o putere de 100 kW/136 CP si ofera un cuplu maxim de 220 Nm. Noul BMW 316i Sedan este echipat standard cu o transmisie manuala cu sase trepte si optional cu o cutie de viteze automata cu opt rapoarte.
In plus, BMW profita de expozitia de la Paris pentru a prezenta primul model propulsat de un motor pe benzina care este orientat clar spre eficienta. BMW 320i EfficientDynamics Edition Sedan dispune de aceeasi tehnologie de reducere a consumului ca toate celelalte modele, dar si de dotari aerodinamice suplimentare si un reglaj al motorului si rapoarte ale transmisiei specifice. La aceasta versiune a modelului, motorul de 2,0 litri cu tehnologie BMW TwinPower Turbo dezvolta un maxim al puterii de 125 kW/170 CP. BMW 320i EfficientDynamics Edition Sedan accelereaza de la 0 la 100 km/h in 7,6 secunde si combina spiritul sportiv cu un consum mediu (in ciclul de testare EU) de 5,3 l/100 km. Toate acestea il fac cel mai economic motor pe benzina din actuala gama BMW.
BMW ConnectedDrive: inovatii pentru mobilitate in retea.

Suplimentarea continua a gamei de functii BMW ConnectedDrive a permis constructorului de automobile premium din Munchen sa-si consolideze pozitia de lider in conectarea conducatorului, a automobilului si a lumii exterioare. De aceasta data o face prin adaugarea sistemelor de asistenta a conducatorului si a serviciilor de mobilitate. La noua generatie a sistemului de navigatie Professional, graficele tridimensionale in combinatie cu functii suplimentare si un concept optimizat de afisare si operare asigura cel mai inalt nivel de confort al calatoriei. Noua functie de dictare cu transcriere "speech-to-text" permite conducatorului sa scrie mesaje e-mail si text prin intermediul comenzilor vocale. Totodata, BMW Car Hotspot LTE (4G) stabileste noi standarde pentru conectarea mobila cu internetul: BMW este primul constructor auto din lume care ofera aceasta tehnologie pentru toate modelele sale.
Noile accesorii BMW M Performance completeaza portofoliul.

Produse speciale din gama de accesorii BMW M Performance permit exprimarea autentica a pasiunii pentru motorsport. Salonul Auto de la Paris va fi gazda premierei produselor din acest program conceput special pentru noul BMW Seria 3 Sedan. Produsele nou dezvoltate pentru BMW Seria 1 (3 usi) si noul BMW Seria 3 Touring vor fi disponibile din toamna acestui an. Componentele pentru transmisie, suspensie, aerodinamica si cockpit furnizeaza o mai mare dinamica si putere a motorului, reduc masa si optimizeaza proprietatile aerodinamice. De asemenea, ele asigura o doza suplimentara de sportivitate in privinta aspectului si ambiantei interioare.

Distribuie pe Facebook
mai multe