Surprizele Salonului Auto de la Paris 2014

Surprizele Salonului Auto de la Paris 2014
Chiar daca au mai ramas o luna si trei saptamani pana la marele sau debut, lumea auto se pregateste inca de pe acum de Salonul Auto de la Paris din octombrie, marile si micile companii ale industriei anuntand deja numeroase surprize pentru showul din Orasul Luminilor. Iata care sunt cele mai importante dintre aceastea.
Distribuie pe Facebook

Audi: R8, RS3, S6 Facelift si TT Roadster

Audi TT

Conform informatiilor disponibile la acest moment, germanii de la Audi vor sosi in cadrul editiei din acest an a evenimentului Mondial de l'Automobile alaturi de patru premiere mondiale. Desi nu este inca nimic oficial, noutatile pregatite de producatorul de automobile din Ingolstadt sunt reprezentate de cea de-a doua generatie a supercarului R8, versiunea imbunatatita a modelului de clasa medie si inalta performanta S6, respectiv varianta Roadster a recent lansatului TT Mk. 3.

Fanii germanilor de la Audi vor mai putea admira cu ocazia Salonului Auto de la Paris din perioada 4 - 19 octombrie si mult anticipatul RS3 Sportback, model dezvoltat de inginerii producatorului de automobile din Ingolstadt pentru un duel fierbinte cu Mercedes-ul A45 AMG si ai sai 360 de cai putere.

BMW: X6

BMW X6 - Galerie Foto

Desi ar fi trebuit sa debuteze in mod public chiar la sfarsitul acestei luni, odata cu startul evenimentului Moscow International Automobile Salon, noul BMW X6 nu va putea fi admirat in toata "splendoarea" sa mai devreme de 4 - 19 octombrie, atunci cand editia din acest an a Salonului Auto de la Paris isi va deschide larg portile pentru pasionatii de masini, respectiv presa de specialitate din intreaga lume.

Indiferent care ar fi insa deznodamantul, adevarul este ca cea de-a doua generatie a popularului Sports Activity Coupe bavarez nu mai reprezinta nici un mister de o buna perioada de timp, oficialii producatorului de automobile din Munchen dezvaluind inca de la inceputul lunii toate informatiile legate de noul BMW X6.

Jaguar: XE

Jaguar XE - Teaser

Asteptat cu sufletul la gura de fanii modelelor de clasa medie, noul Jaguar XE promite sa impresioneze in special prin caracteristicile sale de ordin tehnic, arhitectura sa monococa realizata din aluminiu tinand capul de afis. Rivalul britanicilor pentru trio-ul format din Audi A4, BMW Seria 3 si Mercedes C-Class nu va dezamagi insa nici la capitolul motorizari, cea mai eficienta varianta laudandu-se cu emisii de dioxid de carbon mai mici de 100 de grame per kilometru.

Cat despre departamentul vizual, tinem sa reamintim ca noul Jaguar XE ne-a oferit deja o prima privire asupra partii sale frontale agresiv stilizate, ce va fi scoasa in evidenta atat de prizele supradimensionate ale spoilerului, cat si capota bine conturata a motorului.

Mercedes: AMG GT, C63 AMG, S500 Plug-in Hybrid

Mercedes S500 Plug-In Hybrid

Nu exista nici un fel de dubiu. Indiferent de numarul si tipul premierelor mondiale pregatite de germanii de la Mercedes pentru evenimentul Mondial de l'Automobile 2014, absolut nimeni si nimic nu va putea eclipa aparitia mult anticipatului AMG GT. Proiectat pentru a face uitat popularul SLS, cel de-al doilea autoturism dezvoltat integral de specialistii diviziei din Affalterbach va veni la pachet impreuna cu un V8 biturbo de patru litri si pana la 510 de cai putere.

O alta surpriza prezenta la standul Mercedes din cadrul Salonului Auto de la Paris se anunta a fi modelul C63 AMG W205, despre care se spune ca va sosi initial intr-o versiune Break. Ultimul, dar nu cel din urma, noul S500 Plug-in Hybrid se vrea compromisul perfect intere eleganta, performanta si eficienta.

Porsche: Cayenne Facelift

Porsche Cayenne Facelift

Trecuta recent printr-un facelift, cea de-a doua generatie a Porsche-ului Cayenne arata mai bine ca oricand, atat din punct de vedere tehnic, cat si stilistic. Cum gusturile se discuta insa, tinem sa ne abtinem de la comentariile facute pe seama modificarilor vizuale, drept pentru care aducem in discutie doar imbunatatirile operate la nivelul gamei de motorizari.

Iar aici ne referim la noul Porsche Cayenne S E-Hybrid, ce combina un motor electric cu unul pe benzina, V6 supraalimentat de trei litri, pentru un total de 416 CP si 590 Nm. Nu am uitat nici de reinventarea variantei Cayenne S, care se bucura acum de serviciile unui V6 biturbo de 3.6 litri, 420 CP si 550 Nm.

Volkswagen: Passat

Volkswagen Passat B8

Despre cea de-a opta generatie a iconicului Volkswagen Passat am tot discutat de-a lungul ultimelor saptamni, astfel ca de-aceasta data ne limitam la a readuce aminte cateva dintre cele mai importante elemente, precum adoptarea platformei modulare MQB, reducerea greutatii cu pana la 85 de kilograme, cresterea ampatamentului cu aproximativ 80 de milimetri si, nu in ultimul rand, folosirea unui display TFT de 12.3 inch pentru afisarea ceasurilor de bord (si nu numai).

In ceea ce priveste modalitatile de propulsie, viitorii cumparatori vor avea de-a face cu o serie de motorizari pe benzina si motorina, cu puteri cuprinse intre 120 si 280 CP, printre acestea facandu-si loc si o unitate bi-turbodiesel de doi litri si 240 cai putere, echipata cu o cutie DSG si un sistem de tractiune integrala 4MOTION.

Volvo XC90

Volvo XC90 - Interior

Una dintre cele mai asteptate aparitii ale anului in curs, noul Volvo XC90 doreste sa revolutioneze complet segmetul SUV-urilor, in special prin prisma unitatilor disponibile. Altfel spus, dupa cum anuntam si la inceputul lunii trecute, automobilul suedez se va bucura in versiunea de top de serviciile unui sistem de propulsie hibrid, ce combina un 2.0 pe benzina, cu turbina, plus compresor mecanic, si un motor eletric pentru nici mai mult, nici mai putin de 400 cai putere.

Pentru cei care nu pun neaparat accentul pe performanta, noul Volvo XC90 va dispune - printre altele - si de o motorizare D4 turbo de 190 cai putere si 400 Newton-Metri, capabila sa "livreze" un consum mediu de carburant de numai cinci litri la 100 de kilometri.

Alte debuturi importante:

Smart ForTwo si ForFour - Galerie Foto

Vizitatorii editiei din acest an a Mondial de l'Automobile vor mai putea admira si debutul mult anticipatului Fiat 500X, cea de-a doua generatie a modelului Ford S-Max si, nu in ultimul rand, versiunea imbunatatita a japonezului Honda Civic. Nu vor lipsi de la bal nici noile Opel Corsa, Mazda MX-5, Skoda Fabia sau Smart Fortwo / Forfour.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (70) Poze Audi TT
mai multe