Tot ce trebuie sa stii despre Pebble Beach Concours d'Elegance 2014

Tot ce trebuie sa stii despre Pebble Beach Concours d'Elegance 2014
Noile Bugatti Legend Ettore Bugatti si McLaren P1 GTR se anunta principalele atractii ale Concursului de Eleganta de la Pebble Beach, insa lista cu surprize nu se opreste aici, dupa cum urmeaza sa aflam si din randurile de mai jos.
Distribuie pe Facebook

Aston Martin: V12 Vantage S Roadster, plus patru unicate remarcabile.

Tot ce trebuie sa stii despre Pebble Beach Concours d'Elegance 2014Aston Martin Vanquish Volante by QTot ce trebuie sa stii despre Pebble Beach Concours d'Elegance 2014Aston Martin Vanquish Coupe by Q

Tot ce trebuie sa stii despre Pebble Beach Concours d'Elegance 2014Aston Martin V12 Vantage S Roadster

In cazul in care ai o slabiciune pentru creatiile unice, standul britanicilor de la Aston Martin reprezinta locul ideal din care sa descoperi fascinantul univers al Concursului de Eleganta de la Pebble Beach. Producatorul din Gaydon va debarca pe taramul nord-american alaturi de patru proiecte speciale, toate acestea purtand semnatura departamentului Q by Aston Martin. Pentru cei mai nerabdatori din fire, mentionam inca de pe acum ca la baza impresionantelor automobile vor sta modelele Vanquish Coupe, Vanquish Volante, DB9 Volante si, nu in ultimul rand, V12 Vantage S Coupe.

O alta surpriza pregatita de producatorul din Gaydon pentru fanii sai de peste Ocean se regaseste in persoana noului V12 Vantage S Roadster, care va debuta in premiera mondiala cu ocazia editiei din acest an a evenimentului Pebble Beach Concours d'Elegance. Anuntat la mijlocul lunii trecute, autoturismul cu pricina cucereste prin cei 573 de cai putere si 620 Newton-Metri ai motorului V12 de sase litri, valori maxime arhisuficiente atat pentru o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 4.1 secunde, cat si pentru o viteza maxima de 323 de kilometri pe ora.

BMW: i8 Concours d'Elegance

Tot ce trebuie sa stii despre Pebble Beach Concours d'Elegance 2014BMW i8 Concours d'Elegance

Primul BMW i8 ce va fi vandut pe piata din Statele Unite ale Americii va fi actionat la licitatie de catre Gooding and Company, californienii sperand sa obtina pe exemplarul cu pricina undeva intre 150 si 200 de mii de dolari. Norocosul client va primi in schimbul acestei sume de bani un automobil unic, finisat la exterior intr-o nuanta de Frozen Grey Metallic si accesorizat la interior cu piele Dalbergia Brown. Specificatiile tehnice vor ramane neschimbate, insa lista cu bunatati va mai include de-aceasta data si un set de genti Louis Vuitton special proiectate.

Bugatti: Legend Ettore Bugatti

Bugatti Legend Ettore BugattiBugatti Legend Ettore Bugatti

Dupa cinci editii speciale si 15 exemplare evaluate la un total de peste 30 de milioane de euro, seria Les Légendes de Bugatti se pregateste sa-si ia ramas bun de la industria auto. Precum cum o sugereaza si denumirea sa, cea de-a sasea si ultima versiune remarcabila ii este dedicata perfectionistului Ettore Bugatti si aduce in prim plan un exterior finisat intr-o combinatie de aluminiu polisat, plus fibra de carbon albastra, oferit in compania unui interior accesorizat cu infinite insertii de piele maronie si, din nou, fibra de carbon albastra. Doar trei unitati vor fi fabricate, fiecare dintre acestea avand un pret minim de 2.35 milioane de euro.

Jaguar: F-type Project 7 si Lightweight E-type

Tot ce trebuie sa stii despre Pebble Beach Concours d'Elegance 2014Jaguar F-type Project 7

Dezvaluit in premiera mondiala la sfarsitul lunii iunie, in cadrul Festivalului de Viteza de la Goodwood, noul Jaguar F-type Project 7 va putea fi admirat pentru prima oara de catre publicul american abia saptamana aceasta, cu ocazia Concursului de Eleganta de la Pebble Beach. Asa cum precizam si la momentul respectiv, prima creatie a proaspat infiintatei divizii SVO (Special Vehicle Operations) va fi disponibila la vanzare impreuna cu un propulsor V8 supraalimentat de 575 de cai putere si in numai 250 de exemplare.

Cat despre iubitorii modelelor clasice, surpriza producatorului din Whitley, Coventry se va numi Lightweight E-type, legendarul autoturism fiind readus la viata dupa decenii intregi de absenta. Costurile de achizitie ale capodoperei britanice nu vor fi deloc neglijatele, cele sase unitati ce urmeaza a fi construite fiind comercializate in schimbul a 1 milion de lire sterline per bucata. Eforturile financiare merita insa pe deplin, mai ales daca tinem cont ca absolut toate componentele, de la motorul de 3.8 litri si pana la caroseria din aluminiu, au fost realizate conform specificatiilor originale.

McLaren: P1 GTR, plus doua unicate remarcabile si un 650S Sprint.

Tot ce trebuie sa stii despre Pebble Beach Concours d'Elegance 2014McLaren P1 by MSOTot ce trebuie sa stii despre Pebble Beach Concours d'Elegance 2014McLaren 650S by MSO

Tot ce trebuie sa stii despre Pebble Beach Concours d'Elegance 2014McLaren P1 GTR

Standul McLaren din cadrul evenimentului Pebble Beach Concours d'Elegance 2014 promite sa gazduiasca numeroase noutati interesante, insa ceva ne spune ca nici una dintre acestea - nici macar editiile 650S Spider si P1 by MSO (McLaren Special Operations), nu va reusi sa se ridice la nivelul mult anticipatului P1 GTR. Iar motivele sunt lesne de inteles: rivalul viitorului Ferrari LaFerrari XX chiar are cu ce sa se laude, in topul listei cu atractii principale regasindu-se cei 1.000 de cai putere prezenti la datorie si, bineinteles, pretul de pornire ce se invarte in jurul a 2.5 milioane de euro.

Range Rover Sport SVR

Tot ce trebuie sa stii despre Pebble Beach Concours d'Elegance 2014Range Rover Sport SVR

Rar se intampla ca in centrul (atentiei) Concursului de Eleganta de la Pebble Beach sa se afle si un Sport Utility Vehicle, insa noul Range Rover Sport SVR isi merita pe deplin aceasta pozitie. Si nu neaparat din "pricina" faptului ca ar fi cel mai impresionant produs al britanicilor de la Land Rover, ci datorita specificatiilor sale, care vorbesc de la sine: motor V8 supraalimentat de cinci litri si 550 cai putere, transmisie automata cu opt rapoarte, sistem de tractiune integrala, 4.7 secunde pentru acceleratia de la 0 la 100 km/h si 260 de kilometri pe ora in dreptul viteza maxime. Intrebari?

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (17) Poze Tot ce trebuie sa stii despre Pebble Beach Concours d'Elegance 2014
mai multe