VIDEO de poveste de la Nissan. Japonezii celebreaza 50 de ani de GT-R

VIDEO de poveste de la Nissan. Japonezii celebreaza 50 de ani de GT-R
  • Primul Skyline GT-R a debutat in 1969
  • In perioada 1973-1989, modelul a fost tras pe linie moarta
  • In 2008 Nissan a separat cele doua modele
Distribuie pe Facebook

Constructorul nipon de automobile marcheaza 50 de ani de GT-R cu un clip video special. In el apar toate cele sase generatii ale modelului de performanta.

Primul Nissan Skyline GT-R lua nastere in 1969, fiind vandut numai pe piata locala din Japonia intr-o versiune sedan si mai apoi, din 1971, intr-una coupe. Doi ani mai tarziu, Nissan lansa a doua generatie Skyline GT-R dar productia a fost afectata de criza energiei care a afectat intreaga planeta.

Data fiind situatia, Nissan a tras pe linie moarta versiunea de performanta GT-R pana in 1989 cand a revenit in forma cu legendarul Skyline GT-R R32. Odata cu acest model, care a facut istorie in cursele din Grupa A, a debutat si celebrul propulsor RB26DETT.

Incurajati de succesul R32-ului, japonezii au lansat in 1995 a patra generatie GT-R, cu codul intern R33 iar patru ani mai tarziu, lumea intreaga facea cunostinta cu ultimul Skyline GT-R. Ne referim aici la Skyline GT-R R34.

L-am catalogat drept "ultimul" pentru ca la capatul productiei lui R34, Nissan a decis sa separe cele doua modele iar in 2008 a fost lansat primul GT-R de sine-statator (R35).

Daca vrei sa le vezi pe toate la un loc, atunci da play clipului video de mai jos. Un clip aniversar, care marcheaza jumatatea de secol implinita de acest model de performanta venit din indepartata Japonie.

Distribuie pe Facebook
mai multe