Recunosti filmul dupa masina?

Recunosti filmul dupa masina?
Cand te gandesti la filme precum Fast and Furious, primul lucru care iti vine in minte sunt masinile tunate. Reteta de succes e simpla: se iau cativa baieti care stiu sa se dea si li se ofera pe mana bolizi preparati cu care sa faca cascadorii. Iar succesul se traduce prin sutele de milioane de dolari proveniti din incasari.
Distribuie pe Facebook

De-a lungul timpului insa, au jucat in filme clasice si masini iconice pentru industria auto. Ele nu au facut furori neaparat prin scenele de actiune, dar au impresionat prin frumusete, istorie si simplitatea lor.

Designerul grafic Jesus Prudencio le-a scos in evidenta cu ajutorul unei serii de postere superbe pentru filmele respective punand in prim plan masinile.

1. Mr. Bean - Mini

Nu se poate sa nu te gandesti la Mister Bean fara sa-l asociezi cu superba masinuta mica, in care personajul se imbraca, ori pe care o conducea asezat pe un fotoliu prins pe plafon. La inceput a fost un BMC Mini MK II portocaliu, insa exemplarul a fost distrus rapid intr-o cascadorie nereusita de la finalul primului episod. Iconic a devenit modelul dintre anii 1976-1980, vopsit in galben-verde cu capota neagra.

2. Ghost Busters - Cadillac Miller Meteor 1959

Ti-aduci aminte cum se vanau fantomele? Atunci este imposibil sa uiti celebra ambulanta cu care vanatorii de spirite soseau la fata locului! Este o legendera masina americana Cadillac Miller Meteor din 1959.

Filme si Masini celebre

3. Taxi Driver - Checker Taxi Cab

Ti-l aduci aminte pe Robert De Niro in Taxi Driver? Ei bine, poate esti curios sa afli ca se plimba prin New York l-a volanul unei masini emblema pentru istoria taxi-urilor galbene americane: Checker Taxi Cab. A fost un automobil produs de Checker Motors Corporation din Michigan. Modelul in cauza avea o cutie automata in 3 trepte de viteza.

4. Back to The Future - DeLorean DMC-12

Cand spui DeLoren spui masina timpului! Oricum ai privi-o aceasta aparitie futurista cu usi gullwing a incantat atatea generatii de la aparitia trilogiei ca si-a castigat renumele de masina iconica. DMC-12 a fost singurul model produs de companie, in 2007 crezandu-se ca mai existau numai 6.500 de exemplare.

Filme si Masini celebre

5. Pulp Fiction - Chevrolet Malibu Super Sport 1965

In Pulp Fiction, Tarantino si-a folosit propria masina, un Chevy Maibu Sport vopsit in rosu, cu care personajul lui Travolta s-a izbit de petretele casei unuia dintre personaje. Modelul avea 300 de cai putere si a fost cumparat de regizor de la un prieten dupa ce a vandut scenariul filmului True Romance in 1989.

6. The Italian Job - Austin Mini Cooper Mk1

Filme si Masini celebre

Filme si Masini celebreFilme si Masini celebreFilme si Masini celebreFilme si Masini celebre

Care e masina sau filmul preferat de tine din cele de mai sus ?

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Filme si Masini celebre
mai multe