316 km/h pe ploaie in calificarile de Formula 1 cu pneuri Pirelli

316 km/h pe ploaie in calificarile de Formula 1 cu pneuri Pirelli
  • Castigatorul cursei a fost Lewis Hamilton
  • Valtteri Bottas a ocupat locul al 7-lea
  • Pirelli Cinturato Verde este un pneu de ploaie
Distribuie pe Facebook

Desi a ocupat numai pozitia a 7 la finalul Marelui Premiu al Chinei, Valtteri Bottas a reusit o performanta interesanta in timpul calificarilor. A atins o viteza uriasa pentru un monopost care a alergat pe ploaie.

In timpul calificarilor pentru Marele Premiu al Chinei, Valtteri Bottas, pilotul echipei Williams, a atins viteza de 316 km/h pe cea mai lunga linie dreapta a circuitului de la Shanghai, in acelasi timp si cea mai lunga din calendarul pe 2014. In cursa de duminica pilotul a reusit sa obtina numai locul 7.

Pilotul echipei Williams-Mercedes a reusit aceasta performanta cu pneurile Cinturato Verde intermediare, in conditii de vizibilitate redusa. Cu un profil de doar 2,5 mm, un astfel de pneu poate disipa 25 de litri de apa, adica 100 litri in total, la viteza maxima. Acest lucru permite ca pneul sa ramana in contact permanent cu asfaltul. Pentru conditii de ploaie totala este disponibil pneul Cinturato Albastru, care poate disipa 65 de litri de apa pe secunda.

Tehnologia cu putere mare de disipare pentru a obtine un plus de aderenta este disponibila si pe masinile de serie: anvelopa Cinturato P7 Blue, disponibila pentru clientii obisnuiti, a fost conceputa folosind aceleasi tehnologii ca ale pneurilor Cinturato din Formula 1.

Valtteri BottasValtteri Bottas si Felipe Massa: pilotii echipei MARTINI Williams-Mercedes

Ca rezultat, distanta de franare este mai mica cu 9% in comparatie cu concurenta directa. Pneul Cinturato P7 Blue a fost primul care a primit calificativul ‘AA’, conform noii directive europene de etichetare a anvelopelor in functie de performante.

Noul regulament aerodinamic din Formula 1 permite ca monoposturile sa atinga viteze de top mai mari. Ca rezultat, pe unele dintre circuitele rapide, cu linii drepte lungi, cum este si Monza de exemplu, exista posibilitatea ca monoposturile sa corecteze recordurile pe tur si sa stabileasca noi recorduri in ceea ce priveste viteza maxima atinsa pe liniile drepte.

"Sa vezi viteza atinsa de Bottas pe ploaie in China este unul din acele momente in care te coplesesc emotiile. Si practic despre asta este vorba in Formula 1. Pneul Cinturato Verde este singurul din gama P Zero care a ramas neschimbat in comparatie cu 2013, dar este capabil sa ofere un control perfect chiar si in conditii extreme. Aceasta performanta subliniaza curajul si talentul pilotiilor din noua generatie oferind spectacolul pe care toata lumea doreste sa-l vada", a spus si Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Valtteri Bottas

Ordinea de la linia de finish in Marele Premiu al Chinei

1. Lewis Hamilton Mercedes 1h36m52.810s
2. Nico Rosberg Mercedes +18.686s
3. Fernando Alonso Ferrari +25.765s
4. Daniel Ricciardo Red Bull-Renault +26.978s
5. Sebastian Vettel Red Bull-Renault +51.012s
6. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes +57.581s
7. Valtteri Bottas Williams-Mercedes +58.145s
8. Kimi Raikkonen Ferrari +1m23.990s
9. Sergio Perez Force India-Mercedes +1m26.489s
10. Daniil Kvyat Toro Rosso-Renault +1 lap
11. Jenson Button McLaren-Mercedes +1 lap
12. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Renault +1 lap
13. Kevin Magnussen McLaren-Mercedes +1 lap
14. Pastor Maldonado Lotus-Renault +1 lap
15. Felipe Massa Williams-Mercedes +1 lap
16. Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari +1 lap
17. Kamui Kobayashi Caterham-Renault +1 lap
18. Jules Bianchi Marussia-Ferrari +1 lap
19. Max Chilton Marussia-Ferrari +2 laps
20. Marcus Ericsson Caterham-Renault +2 laps

Distribuie pe Facebook
mai multe