9 piloti de Formula 1 si masinile lor din garaj

9 piloti de Formula 1 si masinile lor din garaj
Pilotii de Formula 1 sunt si ei oameni, desi sunt perceputi mai degraba ca zei ai vitezei, care traiesc pe pista si se hranesc doar cu doze mari de adrenalina. Masinile lor din garaj ar putea sa te surprinda, de vreme ce te astepti probabil la cu totul alte modele.
Distribuie pe Facebook

Masinile de Formula 1 sunt extrem de rapide, dar nici pe departe confortabile. Doar ca sa stai intr-una ai nevoie de o flexibilitate corporala excelenta. Suspensiile sunt "moi" ca granitul, iar singurul dram de confort vine din urmele de spuma lipite de scaunul din carbon.

Prin urmare, te-ai astepta ca pilotii sa aiba in garaj masini in care sa calatoreasca lin ca pe covorul fermecat, nu-i asa? Ei bine, lucrurile nu stau chiar asa. O sa vezi imediat de ce!

1. Fernando Alonso


9 piloti de Formula 1 si masinile lor din garaj

Fernando Alonso se plimba la cumparaturi intr-un Maserati GranCabrio, cumva de inteles avand in vedere ca Ferrari si Maserati sunt companii surori. Dar ce zici de faptul ca spaniolul a detinut atat un Renault Megane Coupe - pe vremea in care a facut parte din echipa F1 Renault, cat si un Clio RS 197 (in zilele lui pre-McLaren)?

Dupa toate acestea, a urmat achizitia puternicului Mercedes-Benz SLR McLaren 722, automobil construit in editie limitata.

2. Mark Webber

Alonso si Webber obisnuiesc sa joace carti impreuna in timpul liber, insa o mare diferenta ii desparte: Australianul nu prea poate sa se pricopseasca, precum Fernando, cu supercaruri gratuite, asa ca trebuie sa isi cumpere singur masinile din dotare.

In garajul lui Webber gasesti un Porsche 911 GT2 RS cu care isi face de cap in weekend-uri, un BMW X5 cu care strabate zonele rurale ale Angliei, un Infiniti M37 pe care il pastreaza pentru ocaziile speciale si un Nissan Navara in care isi plimba cei doi caini, magarul, puii si alpacalele.

3. Sebastian Vettel

De patru ori campion mondial in Formula 1, Sebastian Vettel are si el in garajul propriu masini extrem de interesante, despre care merita sa afli cate ceva. Modelul "de distractie" al germanului este un Mercedes SL65 AMG Black Series, pe care l-a primit dupa ce a castigat marele premiu de pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi.

Vettel mai are acasa si un Infiniti FX50S, o dubita Volkswagen T5 (!), dar si un minicar Fiat 500 (nimeni nu stie de ce).

4. Lewis Hamilton

9 piloti de Formula 1 si masinile lor din garaj

Lewis Hamilton este un tip cool. Atat de cool, incat atunci cand compania Mercedes l-a intrebat ce masina si-ar dori, n-a ales ceva opulent precum un AMG sau un SLR McLaren .

Nu, britanicul s-a limitat la modelul Mercedes-Benz GL Class, fiind cea mai scumpa optiune pe care a avut-o. In palmaresul lui Hamilton se numara si un Smart Roadster modificat de Brabus.

5. Jenson Button

9 piloti de Formula 1 si masinile lor din garaj

Pilotul McLaren si campionul mondial din 2009 are in garajul de acasa un Mercedes C-Class construit in editie limitata - au fost produse doar 20 de exemplare. Iti vine sa crezi sau nu, a doua masina detinuta de Button este un ... Smart (stii ce se zice de barbatii cu masini mici, vis-a-vis de perceptia asupra propriei virilitati).

6. Felipe Massa

9 piloti de Formula 1 si masinile lor din garaj

Felipe Massa a facut o alegere foarte eleganta: Maserati Quattroporte. Ar fi fost prea redundant sa se plimbe prin oras cu un Ferrari. Modelul este cat se poate de stilat, la fel ca proprietarul, se pare.

7. David Coulthard

9 piloti de Formula 1 si masinile lor din garaj

David Coulthard i se alatura lui Felipe Massa in clubul Maserati, cu modelul GranSport pe care il pastreaza cu mare grija in garajul personal. Pilotul F1 mai are si un "batran" Mercedes 280SE din 1971, dar nu oricare, ci unul construit chiar in luna in care s-a nascut. Intretinut impecabil, bineinteles.

8. Timo Glock

9 piloti de Formula 1 si masinile lor din garaj

Timo Glock conduce in timpul liber un concept car Toyota cu nume sugestiv - Aygo Crazy, folosit pentru promovarea unei editii mai vechi a evenimentului British Motor Show (din 2008, mai exact).

9. Jarno Trulli

9 piloti de Formula 1 si masinile lor din garaj

Iata un alt pilot de Formula 1 cu gusturi cel putin exotice. Jarno Trulli are un Fiat 500 original, care pare de jucarie la prima vedere.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze 9 piloti de Formula 1 si masinile lor din garaj
mai multe