Anvelopele Pirelli, rezistente la Monza

Anvelopele Pirelli, rezistente la Monza
Distribuie pe Facebook
Echipa McLaren a obtinut a treia dubla din acest sezon in calificari. Cu timpul de 1m:24,010 secunde, Lewis Hamilton va pleca din pole position, iar Jenson Button, colegul sau de echipa, va pleca de pe pozitia a doua. La Monza, echipa McLaren a egalat recordul, 61 de duble in calificari, detinut de echipa Williams. Ambii piloti au folosit pneurile P Zero Alb, de compozitie medium, care au fost nominalizate impreuna cu pneurile P Zero Argintiu (hard) pentru acest weekend pe cel mai rapid circuit din calendarul competitional.
Si sambata conditiile meteo au fost bune, soare si cald, iar temperatura asfaltului a ajuns la 43 grade Celsius. Majoritatea pilotilor au inceput prima sesiune a calificarilor cu pneurile de compozitie hard, singura exceptie fiind pilotii echipelor Marussia si HRT care au folosit pneurile de compozitie medium. Unii piloti au ramas pe circuit mai multe tururi decat de obicei pentru a obtine maximum de performanta din pneurile de compozitie hard.
Dintre pilotii de top, Jerome D'Ambrosio, inlocuitorul lui Grosjean la Lotus, a fost primul care a trecut pe pneurile mai moi in Q1. Cel mai rapid a fost insa Fernando Alonso de la Ferrari care a folosit pneurile de compozitie hard. D'Ambrosio a fost singurul pilot care a inceput sesiunea a doua a calificarilor cu aceasta compozitie, in timp ce restul de 16 piloti au iesit cu pneurile P Zero Alb (medium). Alonso a fost din nou cel mai rapid si cu pneurile mai moi nominalizate pentru cursa de la Monza.
Pilotii de la Ferrari au iesit primii pe circuit in Q3, ultima parte a calificarilor, dar cel mai rapid a fost Lewis Hamilton care va pleca pentru a 23-a oara in cariera de pe cea mai buna pozitie a grilei de start. Paul di Resta, pilotul echipei Force India, a terminat calificarile pe patru, cel mai bun rezultat din cariera, dar va pleca in cursa doar de pe pozitia a noua in urma unei penalizari cu cinci locuri pe grila.
Ultima sesiune de antrenamente libere, programata sambata dimineata, a confirmat ca in acest weekend va fi o cursa extrem de disputata. Lewis Hamilton a fost cel mai rapid, fiind urmat de Fernando Alonso, ambii stabilind cei mai buni timpi cu pneurile de compozitie medie. Diferenta dintre cei doi a fost de doar o miime de secunda.
"Si astazi am vazut cat de performante si rezistente sunt pneurile noastre intr-un mediu atat de competitiv. Degradarea pneurilor este mica, iar uzura, in special a pneului dreapta fata, este in limita normala aici la Monza tinand cont de solicitarile la care este supus in virajul Parabolica. Am redus dimensiunea benzilor de rulare pentru cursele din Belgia si Italia, ceea ce diminueaza acumularea de caldura si reduce astfel riscul aparitiei fenomenului de blistering, dar pneurile au nevoie de ceva mai mult timp pentru a ajunge la temperatura optima. Diferenta intre cele doua compozitii este de doar aproximativ 0,3 secunde, ceea ce inseamna ca vom vedea strategii diferite in cursa de duminica, cea mai probabil fiind una cu doua opriri la boxe, dar este posibil si ca unele echipe sa aleaga o strategie cu o singura oprire. Tactica si strategia de curse sunt elemente importante la fiecare cursa din Formula 1 si cu siguranta acest lucru este valabil si aici in Italia. Ca de obicei, atmosfera la Monza este incredibila, iar fanii sunt foarte entuziasti. Pentru noi este un privilegiu sa putem spune ca aceasta este cursa noastra de casa", a spus Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.
Pneurile folosite de pilotii din top 10 in calificari:

Hamilton - 1:24.010s Medium
Button - 1:24.133s Medium
Massa - 1:24.247s Medium
Di Resta - 1:24.304s Medium
Schumacher - 1:24.540s Medium
Vettel - 1:24.802s Medium
Rosberg - 1:24.833s Medium
Raikkonen - 1:24.855s Medium
Kobayashi - 1:25.109s Medium
Alonso - 1:25.678s Medium

Distribuie pe Facebook
mai multe