Balanta se inclina in favoarea lui Rosberg. Neamtul a castigat in Singapore si a devenit liderul clasamentului general

Balanta se inclina in favoarea lui Rosberg. Neamtul a castigat in Singapore si a devenit liderul clasamentului general
  • Nico Rosberg a castigat Marele Premiu al Statului Singapore
  • Podiumul a fost completat de Daniel Ricciardo si de Lewis Hamilton
  • In clasamentul general, campionul mondial en-titre a pierdut prima pozitie in favoarea colegului sau de la Mercedes
Distribuie pe Facebook

Marele Premiu al Statului Singapore a fost castigat in acest week-end de Nico Rosberg. Pilotul celor de la Mercedes a reusit astfel sa devina liderul clasamentului general, surclasandu-l pe campionul mondial en-titre, britanicul Lewis Hamilton.

Formula 1 a lasat Europa in urma, iar prima cursa din Asia a produs si marea surpriza a sezonului. Cea de 15-a etapa din Campionatul Mondial de F1 a fost gazduita de Singapore, unde noctura a stralucit la fel de tare ca si neamtul Nico Rosberg.

Marele Premiu al Statului Singapore

Chiar daca a avut un start de week-end ceva mai greoi, pilotul celor de la Mercedes a plecat din pole-position si a ramas fara emotii in fata lui Daniel Ricciardo si a lui Lewis Hamilton. Daca la varf situatia a fost una stabila, la mijlocul plutonului, lucrurile au fost ceva mai precipitate.

Marele Premiu al Statului Singapore

Nico Hulkenberg a fost lovit de Carlos Sainz Jr., iar dupa ce a trecut razant prin fata lui Max Verstappen, monopostul Force India s-a izbit violent de zidul de pe linia dreapta de start-sosire. Acesta din urma a franat la timp dar a pierdut locul 4 in favoarea lui Raikkonen, iar monopostul lui Hulkenberg a ramas pe circuit, generand aparitia Safety Car-ului.

Marele Premiu al Statului Singapore

Cursa a fost reluata in turul 3, iar prima serie de intrari la boxe a adus si primele emotii pentru Rosberg care a pierdut timp pretios la inlocuirea pneului dreapta-fata. Pilotii Mercedes au optat pentru cauciucuri soft, iar Ricciardo si Raikkonen s-au echipat cu supersoft-uri.

Finlandezul a profitat in turul 33 de eroarea de pilotaj comisa de Hamilton, si dupa un duel roata la roata cu acesta, a trecut in fata britanicului, chiar inainte de a doua serie de opriri la boxe.

Marele Premiu al Statului Singapore

Campionul mondial en-titre s-a vazut nevoit sa schimbe strategia din mers, si a inceput sa forteze pentru a se apropia de pilotul Scuderiei Ferrari. Cand s-a apropiat la mai putin de doua secunde, Hamilton a intrat la boxe pentru pneuri supersoft. Miscarea s-a dovedit a fi una buna, iar britanicul a reusit sa treaca in fata lui Raikkonen, dupa ce acesta a intrat la randul sau la boxe pentru a trece pe acelasi tip de pneuri.

Marele Premiu al Statului Singapore

In timp ce majoritatea pilotilor au intrat la boxe, Rosberg a preferat sa ramana pe circuit. Avansul sau s-a evaporat rapid in conditiile in care cei trei rivali ai sai castigau 2-3 secunde pe tur. Din fericire pentru el, toate lucrurile au lucrat in favoarea sa, si a reusit sa treaca linia de sosire cu un avans de numai o jumatate de secunda. Podiumul a fost completat de Ricciardo si de Lewis Hamilton, care a pierdut prima pozitie din clasamentul general, fiind acum la 8 puncte in spatele colegului sau.

Marele Premiu al Statului Singapore

Kimi Raikkonen a terminat pe 4, iar in spatele sau au venit pe rand Vettel, Verstappen si Fernando Alonso. Sergio Perez si Kvyat au incheiat Marele Premiu al Statului Singapore pe locurile 8 si 9, in timp ce ultimul punct pus in joc a fost adjudecat de Kevin Magnussen.

Marele Premiu al Statului Singapore

Urmatoarea cursa din calendarul Formula 1 va fi gazduita de Malaysia si se va desfasura in week-end-ul 30 Septembrie-2 Octombrie, pe circuitul de la Sepang.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Marele Premiu al Statului Singapore
mai multe
Publicat în categoria: Formula 1 DATA PUBLICĂRII: 19 Septembrie 2016