Cel mai tanar pilot din Formula 1 nu are varsta necesara de permis

Cel mai tanar pilot din Formula 1 nu are varsta necesara de permis
  • Max Verstappen s-a nascut in septembrie 1997
  • Pilotul a castigat deja 8 curse de F3
  • Jaime Alguersuari era cel mai tanar pilot, debutand la 19 ani
Distribuie pe Facebook

Echipa de Formula 1 Toro Rosso il va avea ca pilot pe Max Verstappen, un pusti de numai 17 ani care devine astfel cel mai tanar pilot care a luat vreodata startul in Marele Circ.

Echipa sponsorizata de Red Bull, Toro Rosso, il va avea ca pilot pe Max Verstappen, un olandez in varsta de numai 17 ani. La anul, cand va debuta, pilotul va implini varsta majoratului, nu inainte insa de a alerga mai multe etape avand numai 17 ani, fiind astfel cel mai tanar pilot care a debutat vreodata in Formula 1.

Echipa Scuderia Toro Rosso il va avea ca concurent pe Daniil Kvyat, alaturi de care va concura si Max, acesta din urma inlocuindu-l pe francezul Jean-Eric Vergne. Noua formula va debuta in sezonul 2015 in Marele Premiu al Australiei, loc in care Verstappen va intra si in cartea recordurilor, drept cel mai tanar pilot care a luat vreodata startul in F1.

Max are un trecut bogat in motorsport, debutand la varsta de 7 ani in competitiile de karting, dupa care a reusit sa se impuna in Formula 1, unde in sezonul 2014 a reusit sa castige 8 podiumuri. Mai mult, tatal sau, Jos Verstappen, a fost si el pilot in Formula 1 in perioada 1994-2003, dar fara prea multe rezultate pozitive, reusind sa se urce de doar 2 ori pe podium, dar fara sa castige vreodata. Oricum, e bine ca trecutul familiei este bogat in sportul cu motor, pentru ca tanarul Max va avea cu siguranta de unde sa invete.

Programul care l-a adus pana aici pe acest pilot este Red Bull Junior Programme, un proiect pe care il mai au si alte echipe, ce are ca scop gasirea de talente care sa poata evolua in Formula 1.

Max Verstappen

Max Verstappen

Distribuie pe Facebook
mai multe