Cursa tensionata in Malaezia: Ricciardo a castigat la Sepang, iar Hamilton si Vettel au abandonat

Cursa tensionata in Malaezia: Ricciardo a castigat la Sepang, iar Hamilton si Vettel au abandonat
  • Daniel Ricciardo a castigat Marele Premiu de Formula 1 al Malaeziei
  • Circuitul de la Sepang le-a purtat ghinion lui Vettel si Hamilton care au abandonat
  • Podiumul a fost completat de Max Verstappen si Nico Rosberb
Distribuie pe Facebook

La finalul unei curse cu de toate, pilotul echipei Red Bull Racing a castigat pe circuitul de la Sepang. Podiumul a fost completat de Max Verstappen si Nico Rosberg.

Odata cu introducerea mai multor reguli, aberante sau nu, campionatul mondial de Formula 1 a devenit putin cam plictisitor. Dar, din cand in cand, mai rasar unele etape care ne fac sa nu ne dezlipim ochii de televizor pe toata durata cursei.

Marele Premiu al Malaeziei la Formula 1

O astfel de etapa a fost si cea din Malaezia, acolo unde unii piloti au trecut rapid de la extaz la agonie.

Pornit din pole-position, Lewis Hamilton a avut un start excelent insa in spatele lui, s-a dezlantuit iadul inca din primul viraj. La intrarea in acesta, Max Verstappen l-a atins usor pe Sebastian Vettel, iar Nico Rosberg a virat brusc si l-a lovit pe neamtul de la Ferrari.

Marele Premiu al Malaeziei la Formula 1

Vettel a fost ghinionistul zilei, deoarece in urma unei defectiuni majore la suspensia stanga-fata, a fost nevoit sa abandoneze. Rosberg a fost ceva mai norocos reusind sa ramana in cursa, dar a coborat pana pe locul 17.

Marele Premiu al Malaeziei la Formula 1

Daniel Ricciardo a profitat de acest incident si a progresat pe locul doi, in timp ce Verstappen si Raikkonen au urcat pe locurile 3 si 4, dupa ce au reusit sa treaca de Sergio Perez.

In turul al 9-lea, Esteban Gutierrez a iesit in decor, iar avansul de 4 secunde al lui Hamilton a disparut la aparitia unui nou Safety Car Virtual. Anuntarea masinii de siguranta virtuale a fost insa de bun augur pentru Verstappen, care a intrat la boxe si a ramas pe pneuri soft.

Marele Premiu al Malaeziei la Formula 1

Aceasta miscare s-a dovedit a fi una foarte inspirata, deoarece la intrarea primilor 3 la boxe in turul 21, tanar pilot al celor de la Red Bull Racing a devenit lider temporar. Hamilton a revenit de la standuri pe locul doi, in fata lui Ricciardo si Raikkonen.

Marele Premiu al Malaeziei la Formula 1

Dupa 6 tururi, Verstappen a intrat la boxe pentru un set de pneuri hard, si a revenit pe locul 3, la cateva secunde in spatele colegului sau de echipa.

Rosberg a trecut si el pe pneuri hard dupa accidentul lui Romain Grosjean, si a recuperat rapid pozitiile pierdute, ajungand intr-un final pe locul 5. Neamtul a intrat din nou la boxe in turul 38, odata cu Raikkonen, si printr-o manevra controversata, l-a depasit pe pilotul Scuderiei, lovindu-l usor la iesirea dintr-un viraj. In urma acestei miscari, pilotul echipei Mercedes a primit o penalizare de 10 secunde in clasamentul cursei.

Marele Premiu al Malaeziei la Formula 1

Cu Ricciardo si Verstappen duelandu-se in spatele sau, si in timp ce era la conducerea cursei, motorul lui Hamilton a luat foc, atragand dupa sine un nou abandon. Safety Car-ul Virtual a intrerupt inca o data cursa, iar pilotii Red Bull Racing au intrat rapid la boxe.

Marele Premiu al Malaeziei la Formula 1Marele Premiu al Malaeziei la Formula 1

Ricciardo a revenit pe circuit pe primul loc, si a castigat 2-3 secunde in fata coechipierului sau, care a fost nevoit sa astepte schimbul sau de pneuri. In primele tururi de dupa ultima intrare la boxe, Verstappen a mai incercat sa revina la conducerea cursei, dar vazand ca nu are succes, a renuntat, permitandu-i lui Ricciardo sa obtina prima victorie dupa o pauza de doi ani.

Astfel, pilotul Red Bull Racing s-a multumit cu un bine-meritat loc 2, iar podiumul a fost completat de Nico Rosberg, care a reusit sa termine cursa cu un avans de 13 secunde, neutralizand penalizarea primita.

Marele Premiu al Malaeziei la Formula 1

In spatele lor au venit pe rand Raikkonen, Bottas, Perez, Alonso, Hulkenberg si Button, iar ultimul punct pus in joc a fost adjudecat de catre Jolyon Palmer.

In clasamentul general, Nico Rosberg ocupa in continuare primul loc si s-a distantat la 33 de puncte de colegul sau de echipa, campionul mondial en-titre, britanicul Lewis Hamilton. Victoria din Malaezia i-a adus puncte importante australianului Ricciardo, care ocupa locul 3, cu 204 puncte.

Marele Premiu al Malaeziei la Formula 1

Urmatoarea etapa din calendarul Formulei 1 va fi gazduita de Japonia, pe legendarul circuit de la Suzuka. Aceasta se va desfasura in week-end-ul 7-9 Octombrie.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Marele Premiu al Malaeziei la Formula 1
mai multe