Hamilton revine in lupta pentru titlu dupa victoria de la Austin. Podiumul completat de Rosberg si Ricciardo

  • Lewis Hamilton a castigat in Texas
  • Astfel, a redus diferenta fata de Rosberg la 26 de puncte
  • Podiumul a fost completat de Nico Rosberg si de Daniel Ricciardo
Distribuie pe Facebook

Lewis Hamilton a castigat Marele Premiu al Statelor Unite la Formula 1, gazduit in week-end-ul care tocmai a trecut de circuit din Austin, Texas. Podiumul a fost completat de Nico Rosberg si Daniel Ricciardo.

Dupa o perioada mai putin buna in care a fost penalizat sau chiar a fost nevoit sa abandoneze, campionul mondial en-titre a revenit miraculos in lupta pentru titlul mondial la Formula 1.

Lewis Hamilton a pornit din pole position si a avut un start excelent, pastrandu-si locul fruntas. Colegul sau de echipa si pretentendul principal la titlul suprem, Nico Rosberg, s-a pozitionat chiar in spatele lui pe zona de franare a primului viraj.

Marele Premiu al Statelor Unite la Formula 1

Daniel Ricciardo a optat pentru o strategie diferita fata de primii 10, si a pornit in cursa cu pneuri supersoft. Pariul s-a dovedit a fi unul castigator, deoarece a reusit sa profite de spatiul deschis de Rosberg, si l-a depasit pe acesta pentru locul 2.

Marele Premiu al Statelor Unite la Formula 1

Celalalt pilot al echipei Red Bull Racing, tanarul Max Verstappen, nu a avut un start foarte bun, si a fost depasit de catre Kimi Raikkonen, imediat ce s-au stins luminile verzi ale semafoarelor. Olandezul a coborat astfel pe locul 5, si a intrat in colimatorul lui Sebastian Vettel, care aproape l-a depasit dupa un duel roata la roata.

Marele Premiu al Statelor Unite la Formula 1

Pilotii au intrat la boxe in zona tururilor 9-12, iar cei de la conducerea cursei si-au pastrat pozitiile avute inainte de acest moment. In timp ce majoritatea au optat pentru pneurile soft, germanul Rosberg a fost singurul care a optat pentru cauciucuri de compozitie medie.

Marele Premiu al Statelor Unite la Formula 1

Verstappen a reluat asaltul, si a reusit rapid sa-l depaseasca pe Raikkonen pentru locul 4, plecand mai apoi in urmarirea pilotului de la Mercedes. Dar, chiar daca se afla pe pneuri medii, Nico a reusit sa il tina la distanta pe olandez, si sa se apropie si mai mult de Ricciardo.

Cea de-a doua intrare la boxe a adus si primele surprize ale cursei, dupa ce Verstappen a ajuns la standuri fara ca mecanicii echipei sale sa fie anuntati. S-a creat desigur o busculada in care mecanicii s-au grabit sa aduca pneurile, iar pilotul a pierdut timp pretios. Cum un ghinion nu vine niciodata singur, la scurt timp dupa iesirea pe circuit, monopostul Red Bull a suferit o defectiune tehnica la motor, iar Verstappen a fost nevoit sa abandoneze.

Marele Premiu al Statelor Unite la Formula 1

Pilotii echipei Mercedes au profitat de aparitia Safety Car-ului virtual, provocata de acest eveniment, si au intrat la boxe. Daniel Ricciardo nu s-a aflat in aceeasi situatie, si dupa ce a efectuat a doua oprire, a revenit pe locul 3, in spatele celor doi.

Marele Premiu al Statelor Unite la Formula 1

Raikkonen a fost ghinionistul acestui stint. Mecanicii nu au montat in mod corespunzator unul dintre pneuri, iar pilotul finlandez a fost nevoit sa abandoneze chiar la iesirea de pe linia boxelor.

Marele Premiu al Statelor Unite la Formula 1

Astfel, Hamilton a trecut peste perioada proasta pe care o trecea si si-a trecut in cont o noua victorie, cu ajutorul careia a redus diferenta fata de Rosberg la 26 de puncte. In spatele sau au venit germanul de la Mercedes si Daniel Ricciardo. Sebastian Vettel a profitat la randul sau de abandonurile succesive ale lui Raikkonen si Verstappen, si a terminat cursa din Texas pe locul 4.

Fernando Alonso a facut o cursa buna si dupa mai multe depasiri riscante, a reusit sa termine pe locul 5. Celalalte locuri in puncte au fost ocupate pe rand de catre Carlos Sainz, Felipe Massa, Sergio Perez, Jenson Button si Romain Grosjean.

Marele Premiu al Statelor Unite la Formula 1

Urmatoarea etapa a Campionatului Mondial de Formula 1 va fi gazduita de Mexic pe circuitul Hermanos Rodriguez, si se va desfasura in perioada 28-30 octombrie.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Marele Premiu al Statelor Unite la Formula 1
mai multe