La finalul unei curse ca in vremurile bune, Lewis Hamilton a castigat Marele Premiu de F1 de la Monaco

La finalul unei curse ca in vremurile bune, Lewis Hamilton a castigat Marele Premiu de F1 de la Monaco
  • Marele Premiul al statului Monaco a fost castigat de Lewis Hamilton
  • Pe locurile doi si trei au venit Daniel Ricciardo, respectiv Sergio Perez
  • Nico Rosberg conduce in continuare in clasamentul general, cu 106 puncte
Distribuie pe Facebook

Dupa o cursa presarata cu ploaie, safety car, accidente, strategii castigatoare si mult suspans, pilotul celor de la Mercedes si campionul mondial en-titre, Lewis Hamilton, a castigat pentru prima data in acest sezon.

Din cauza reglementarilor din ce in ce mai absurde pe care FIA si Bernie Eclestone le-au impus de cativa ani incoace, orice fan al Formulei 1 a simtit ca acest sport a devenit foarte plictisitor. Daca mai demult oricine statea cu gura cascata pe parcursul unei curse, acum acest lucru se intampla tot mai rar.

Cunoscut pentru faptul ca este un circuit complex, ingust si nemilos, Monaco ramane totusi un simbol al Formulei 1. Dupa 5 curse nu foarte spectaculoase, circuitul stradal din Principat i-a facut pe fani sa stea din nou lipiti de televizor, exact ca in vremurile cand Schumacher dobora toate recordurile posibile.

Cu nori negri si o ploaie care ameninta Marele Premiu, cursa a inceput cu safety car-ul in fata monoposturilor. Cand pista s-a mai uscat, masina de siguranta a parasit circuitul la sfarsitul turului al 7-lea, iar iadul s-a dezlantuit.

Pornit din pole-position, Ricciardo isi mentinea avansul in fata lui Rosberg, care in turul al 17-lea si-a pierdut pozitia in favoarea colegului sau de echipa. "Pierdut" e mult spus, deoarece germanul a respectat de fapt intelegerea celor de la Mercedes potrivit careia, in cadrul echipei, pilotul care ramane in urma, iar in spatele sau se afla colegul de echipa, trebuie sa nu se impotriveasca prea mult atunci cand cel din urma doreste sa-l depaseasca.

Pe cand ceilalti piloti intrau la boxe pentru a trece pe anvelope intermediare, britanicul de la Mercedes reusea sa obtina timpi competitivi cu cauciucurile de ploaie cu care a inceput cursa. Multumita acestei strategii, dar si pentru ca Ricciardo a pierdut secunde pretioase din cauza faptului ca echipa de la boxe a facut unele greseli, Hamilton a reusit o cursa cu o singura oprire.

Chiar daca Ricciardo nu a renuntat la lupta si s-a apropiat de Hamilton, in urma unei miscari comentate de multi - pilotul celor de la Mercedes i-a taiat calea celui Red Bull, fara insa sa fie penalizat in vreun fel de comisarii de cursa.

Dupa 78 de tururi si multe incidente ale unor piloti precum Raikkonen, Magnussen, Kvyat, Nasr, Ericsson sau Verstappen, care au plecat cu un gust amar din Principat, Hamilton isi trece in cont prima victorie din acest sezon. Podiumul a fost completat de Ricciardo si Sergio Perez.

La finalul cursei cu numarul 6, in clasamentul pilotilor, Nico Rosberg pastreaza prima pozitie cu 106 puncte, Lewis Hamilton este pe locul 2 cu 82 de puncte, iar Daniel Ricciardo pe pozitia a 3-a, cu 66 de puncte.

Urmatorul Mare Premiu de Formula 1 va avea loc pe circuitul Gilles-Villeneuve din Canada in week-end-ul 10 - 12 Iunie.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Formula 1 DATA PUBLICĂRII: 30 Mai 2016