Lewis Hamilton castiga Marele Premiu al Statelor Unite

Lewis Hamilton castiga Marele Premiu al Statelor Unite
  • Lewis Hamilton este la a 5-a victorie in 2014
  • Locul secund a fost ocupat de Nico Rosberg
  • Pozitia a treia a fost castigata de Daniel Ricciardo
Distribuie pe Facebook

La Austin, Statele Unite, s-a desfasurat cursa de Formula 1 care a fost castigata de catre Lewis Hamilton. El a fost urmat de Nico Rosberg si Daniel Ricciardo.

Micul Hamilton a mai reusit o victorie la Austin, pastrandu-si astfel prima pozitie in clasamentul pilotilor cu 316 puncte. Lewis Hamilton a avut o strategie cu doua opriri si si-a asigurat victoria in Marele Premiu al Statelor Unite, dupa ce a plecat de pe pozitia secunda a grilei de start. In urma rezultatelor de la Austin, doar Lewis Hamilton si Nico Rosberg, cei doi piloti ai echipei Mercedes, au mai ramas in lupta pentru titlul pilotilor. Pentru Hamilton aceasta a fost a 32-a victorie din cariera, ceea ce inseamna ca a urcat pe locul 5 in topul pilotilor cu cele mai multe victorii, la egalitate cu Fernando Alonso, si este pilotul britanic cu cel mai mare numar de victorii din istorie.

F1 Austin

Hamilton a inceput cursa cu pneurile Pirelli de compozitie soft si la urmatoarele doua opriri a schimbat de fiecare data pe medium. In final, avansul sau a fost de patru secunde. Nico Rosberg a plecat din pole position si a avut o strategie similara. Toti pilotii, cu exceptia lui Nico Hulkenberg (Force India), Daniil Kvyat (Toro Rosso) si Sebastian Vettel (Red Bull) au inceput cursa cu pneurile soft, Vettel plecand de pe linia boxelor.

Ambii piloti de la Williams au avut o strategia diferita fata de pilotii din fata schimband prima oara pe soft si apoi pe medium pentru finalul cursei. Daniel Ricciardo a exploatat la maximum strategia si a reusit sa termine pentru a opta oara pe podium in Formula 1. Fernando Alonso a fost singurul pilot din top 10 care a folosit strategia soft-medium-soft.

F1 Austin

Neutralizarea cursei din primele tururi a dus la schimbarea strategiilor pentru unii piloti, inclusiv pentru cei doi ai echipei McLaren. Cea mai interesanta tactica a fost cea a lui Vettel, care a intrat de doua ori in perioada de neutralizare, ceea ce i-ar fi permis sa termine cursa de 56 de tururi fara o alta oprire. In final, campionul mondial en-titre a oprit de patru ori s a terminat cursa in puncte, pe locul 7.

Pe locul secund s-a pozitionat al doilea pilot al echipei Mercedes, Nico Rosberg, iar pe 3 Daniel Ricciardo, in timp ce locurile 4 si 5 au fost ocupate de Felipe Massa si Valtteri Bottas.

“A fost o cursa foarte disputata pentru locurile din puncte, iar spectatorii si telespectatorii au asistat la un spectacol frumos. Nominalizarea pneurilor a contribuit din plin la acest spectacol pentru ca a permis alegerea unor strategii diferite, nivelul de uzura si degradare fiind cel prevazut de noi. Performanta pneurilor s-a schimbat, comparativ cu ziua de sambata, deorece temperaturile au fost mai ridicate in timpul cursei. Lewis Hamilton a gestionat perfect pneurile si a reusit sa-si creeze un avantaj in comparatie cu colegul sau de echipa. Ii felicitam pe cei de la Mercedes si pentru titlul pilotilor, dar ramane sa mai vedem cine va castiga pana la urma aceasta lupta”, a spus Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

F1 Austin

Urmatoarea etapa este in Brazilia, iar pentru asta, Pirelli ne-a pregatit un film 3D interesant

Distribuie pe Facebook
mai multe