Lewis Hamilton lupta din nou pentru titlul mondial. Britanicul a castigat in Mexic in fata lui Nico Rosberg

Lewis Hamilton lupta din nou pentru titlul mondial. Britanicul a castigat in Mexic in fata lui Nico Rosberg
  • Lewis Hamilton a castigat in Mexic
  • Podiumul a fost completat de Nico Rosberg si Sebastian Vettel
  • Hamilton s-a apropiat la 19 puncte de prima pozitie in clasamentul general
Distribuie pe Facebook

Campionul mondial en-titre, Lewis Hamilton, a castigat Marele Premiu al Mexicului la Formula 1. Podiumul a fost completat de Nico Rosberg si Sebastian Vettel.

Sezonul actual al Campionatului Mondial de Formula 1 este pe terminate, iar cu 2 etape pana la desemnarea unui campion mondial, spiritele se incing intre cei doi piloti ai echipei Mercedes.

Lewis Hamilton a venit in Mexic cu un singur obiectiv in minte: victoria. Acest lucru s-a vazut inca din sesiunea de calificari, unde a reusit un pole-position, si a doua zi in cursa, cand a fortat inca de la inceput.

Marele Premiu al Mexicului la Formula 1

Acesta a franat violent in primul viraj, si desi a fost nevoit sa parcurga o buna distanta in decor, nu a pierdut prima pozitie. Acelasi lucru a patit si colegul sau de echipa, Nico Rosberg, care in urma unui duel roata la roata cu Max Verstappen, a fost nevoit sa iasa in decor pentru a evita un accident care ar fi condus la un abandon.

Marele Premiu al Mexicului la Formula 1

In spatele lor, Hulkenberg l-a depasit pe Ricciardo, iar monopostul lui Vettel a suferit o pana de cauciuc in urma duelului cu Felipe Massa. Un alt duel aprins s-a consumat intre Pascal Wehrlein si Marcus Ericsson, care a si generat aparitia Safety Car-ului pe circuit.

Marele Premiu al Mexicului la Formula 1Marele Premiu al Mexicului la Formula 1

De aceasta interventie a profitat Daniel Ricciardo, care a intrat la boxe pentru a-si inlocui pneurile supersoft cu cele medium. Pilotul echipei Red Bull Racing a revenit pe circuit pe locul 16, si a pornit in recuperarea locurilor pierdute.

Marele Premiu al Mexicului la Formula 1

Hamilton a continuat cu un ritm perfect, astfel ca la reluarea cursei, si-a creat un avans de aproximativ 6 secunde in fata lui Rosberg. Prima serie de intrari la boxe nu a adus schimbari majore in plutonul fruntas, insa Ricciardo a profitat de noile cauciucuri schimbate mai repede decat ceilalti piloti, si a trecut de Verstappen si Hulkenberg, ajungand rapid in spatele pilotilor Mercedes.

Acest avantaj a inceput sa dispara incet incet, iar Ricciardo a fost ajuns din urma de Verstappen, si la insistentele celor de la boxe, l-a lasat pe mai tanarul sau coechipier sa treaca.

Marele Premiu al Mexicului la Formula 1

In jurul turului 50, olandezul s-a apropiat de Rosberg si a initiat un atac pentru a urca pe locul 2. Insa, lipsa de experienta si-a spus cuvantul, si dupa ce a franat prea tarziu, a iesit in decor, dandu-i ocazia neamtului de la Mercedes sa ia un avans de circa 2 secunde.

Tot in urma acestei manevre, Verstappen a fost ajuns de Vettel, care a si incercat sa il depaseasca. Pilotul celor de la Red Bull Racing a franat tarziu, si dupa ce a taiat o sicana, a refuzat sa-i cedeze pozitia neamtului de la Ferrari, in ciuda ordinelor venite din partea echipei.

Marele Premiu al Mexicului la Formula 1

Restul cursei a fost lipsit de alte evenimente, astfel ca Lewis Hamilton a trecut linia de sosire pe prima pozitie. Locul doi a fost ocupat de Nico Rosberg, astfel ca avantajul pe care acesta il are in fata campionului mondial en-titre s-a redus la 19 puncte.

Marele Premiu al Mexicului la Formula 1

Imediat dupa finalul cursei, Verstappen a fost penalizat cu 5 secunde si a retrogradat pe locul 5, iar Vettel a reusit astfel sa urce pe ultima treapta a podiumului.

Locul 4 a fost ocupat de Daniel Ricciardo, iar pe restul pozitiilor din top 10 au venit pe rand Raikkonen, Hulkenberg, Bottas, Massa si Perez.

Urmatoarea etapa din calendarul Formulei 1 va fi gazduita de Brazilia, pe circuitul Jose Carlos Pace, si se va desfasura in perioada 11-13 noiembrie.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Marele Premiu al Mexicului la Formula 1
mai multe
Publicat în categoria: Formula 1 DATA PUBLICĂRII: 31 Octombrie 2016