Lewis Hamilton repeta performanta din Austria si castiga Marele Premiu al Germaniei la Formula 1

Lewis Hamilton repeta performanta din Austria si castiga Marele Premiu al Germaniei la Formula 1
  • Lewis Hamilton a castigat Marele Premiu al Germaniei la Formula 1
  • Podiumul a fost completat de Daniel Ricciardo si Max Verstappen
  • Urmatoarea cursa va avea loc in Belgia pe circuitul de la Spa Francorchamps
Distribuie pe Facebook

Dupa o cursa impecabila, campionul mondial en-titre, Lewis Hamilton, a castigat Marele Premiu al Germaniei, desfasurat in acest week-end pe circuitul Hockenheimring.

Desi a avut parte de un inceput mai greoi, britanicul de la Mercedes s-a trezit la timp si confirma inca o data forma excelenta prin care trece.

Sesiunea de calificari l-a vazut pe Hamilton facand o greseala de incepator si dandu-i ocazia colegului sau de la Mercedes, germanul Nico Rosberg, sa plece din pole-position in cursa de duminica.

Marele Premiu al Germaniei la Formula 1

Dar, exact ca si in cursa precedenta, germanul a avut o plecare slaba si a fost depasit de Hamilton si de cei doi piloti de la Red Bull Racing in primul viraj al cursei. Sebastian Vettel l-a depasit la randul sau pe finlandezul Raikkonen, dar nu a reusit sa treaca si de Rosberg.

Marele Premiu al Germaniei la Formula 1

In ciuda faptului ca diferentele dintre piloti au ramas minore, prima oprire la boxe nu a adus nicio schimbare in primii 6. In timp ce Rosberg si Max Verstappen au optat pentru cauciucurile supersoft, ceilalti 4 piloti au continuat pe pneuri soft. Hamilton a condus exemplar si si-a creat un avans de circa 8 secunde, care l-a ajutat la cea de-a doua oprire la boxe.

Marele Premiu al Germaniei la Formula 1

Avand avantajul terenului de acasa, Nico Rosberg a reusit sa treaca de Ricciardo iar mai apoi a avut un duel spectaculos cu Verstappen. Neamtul a reusit sa treaca si de tanarul pilot, dar din cauza ca l-a fortat pe acesta sa iasa pe marginea circuitului, a primit ulterior o penalizare de 5 secunde la urmatorul pitstop.

Marele Premiu al Germaniei la Formula 1

In urma celei de-a treia opriri la boxe, Ricciardo a trecut in turul 40 de colegul sau de echipa, Hamilton a ramas lider iar Rosberg a fost depasit de cei doi piloti de la Red Bull Racing ca urmare a penalizarii.

Cum ultima parte a cursei a fost lipsita de evenimente, Lewis Hamilton a reusit sa-si treaca in palmares cea de-a 4-a victorie consecutiva, care i-a permis sa-si mareasca avansul din clasamentul general in fata lui Rosberg la 19 puncte.

Marele Premiu al Germaniei la Formula 1

Podiumul Marelui Premiu al Germaniei la Formula 1 a fost completat de Daniel Ricciardo si de Max Verstappen. Aceasta performanta i-a permis constructorului Red Bull Racing sa treaca in fata italienilor de la Ferrari in clasamentul general al constructorilor, dupa ce Scuderia a avut din nou o cursa stearsa.

Pilotul celor de la Force India, Nico Hulkenberg, a ocupat locul 7, urmat de britanicul Jenson Button si de Valtteri Bottas. Ultimul punct pus in joc a fost castigat de Sergio Perez care a trecut pe final de Fernando Alonso.

Marele Premiu al Germaniei la Formula 1

Urmatoarea cursa din calendarul Formulei 1 va fi gazduita de legendarul circuit belgian Spa-Francorchamps si va avea loc in week-end-ul 26-28 August.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Marele Premiu al Germaniei la Formula 1
mai multe
Publicat în categoria: Formula 1 DATA PUBLICĂRII: 1 August 2016