Nu vor exista doua Formula 1!

Nu vor exista doua Formula 1!
Pana la urma si la urma FIA si FOTA s-au inteles iar actualele echipe ce concureaza in Formula 1 sezonul 2009 nu vor infiinta un campionat paralel. Acestea zece plus inca trei (Campos Meta Team, Manor Grand Prix si Team USF1) se vor afisa la linia de start in cadrul Campionatului de Formula 1 de anul viitor.
Distribuie pe Facebook

Potrivit Federatiei Internationale de Automobilism, propunerea echipelor din Asociatia Echipelor din Formula 1 (FOTA) in privinta reducerii costurilor a fost acceptata, forul mondial renuntand astfel oficial la introducerea unui buget maxim anual in Formula 1. In schimbul acestei concesii, constructorii deja existenti in aceasta competitie vor oferi asistenta tehnica noilor echipe din competitie.

"Ca parte a acestei intelegeri, in urmatorii doi ani echipele vor reduce costurile de participare in competitie la nivelul celor de la inceputurile anilor '90. Constructorii au fost de acord sa sprijine noile echipe din sezonul 2010 prin asistenta tehnica (...). Constructorii au incheiat intelegeri comerciale pentru care garanteaza prezenta in Formula 1 pana in 2012 ", se arata intr-un comunicat de presa al FIA.

Iata si lista oficiala, si tot ce-i posibil definitiva, a echipelor care vor participa in sezonul 2010 al Formulei 1:


Echipa Furnizor motor

Scuderia Ferrari Ferrari
McLaren Mercedes Mercedes
BMW-Sauber BMW
Renault Renault
Toyota Racing Toyota
Toro Rosso
Red Bull
Williams Toyota
Force India Mercedes
Brawn GP
Campos Meta Team Cosworth
Manor Grand Prix Cosworth
Team USF1 Cosworth

Spatiile goale din tabelul de mai sus insemna ca echipele Toro Rosso, Red Bull Racing si Brawn GP nu au anuntat inca furnizorul de motoare pentru sezonul 2010.

De asemenea, FIA a confirmat ca presedintele Max Mosley nu va candida pentru un nou mandat atunci cand actualul termen expira in luna octombrie 2009. Cu toate acestea, dupa ce Luca di Montezemolo, presedintele FOTA si Ferrari l-a facut pe Mosley "dictator", acesta din urma a spus ca in cazul in care FOTA nu isi cere scuze public va mai candida la un nou mandat.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Formula 1 DATA PUBLICĂRII: 26 Iunie 2009