Pirelli a nominalizat anvelopele pentru cursele din Japonia, Coreea si India

Pirelli a nominalizat anvelopele pentru cursele din Japonia, Coreea si India
Pirelli a nominalizat compozitiile pneurilor care vor fi folosite in etapele 15, 16 si 17 - Japonia, Coreea si India - din Campionatul Mondial de Formula 1.
Distribuie pe Facebook
In Japonia, pilotii vor folosi pneurile P Zero Argintiu, de compozitie hard, si P Zero Galben, de compozitie soft, care ofera performantele si durabilitatea necesara pe circuitul de la Suzuka.
Pentru etapa din Coreea au fost nominalizate pneurile P Zero Galben (soft) si P Zero Rosu (supersoft), o combinatie care s-a dovedit extrem de eficienta de fiecare data cand a fost folosita.
In Marele Premiu al Indiei, etapa inclusa anul trecut in premiera in calendar, se vor utiliza pneurile P Zero Argintiu (hard) si P Zero Galben (soft) care se potrivesc perfect cu temperaturile ridicate din Delhi.
Circuitul din Japonia contine o combinatie de viraje rapide si lente, foarte tehnice, ceea ce inseamna ca pneurile trebuie sa lucreze eficient in conditii complet diferite pe parcursul unui tur de circuit. Combinatia de compozitii hard si soft se potriveste pe unul din circuitele preferate de majoritatea pilotilor, cele doua tipuri de pneuri facand fata fortelor G dezvoltate in virajele care se ataca la maximum, 130R si Spoon.

Chiar daca si in Coreea temperaturile pot fi ridicate, configuratia circuitului precum si nivelul foarte scazut de degradare al pneurilor face ca nominalizarea celor mai moi compozitii de la Pirelli sa fie ideala. Acestea ofera foarte multa aderenta mecanica, dar fara a compromite durabilitatea, ceea ce s-a vazut si in celelalte curse, din Monaco si Canada, unde s-a mai folosit aceasta combinatie.

Tinand cont ca etapa din India a fost noua in calendar anul trecut, inginerii Pirelli au fost nevoiti sa adune cat mai multe informatii posibil, iar anul acesta nominalizarea s-a facut pe baza unor date reale, iar compozitiile hard si soft s-au dovedit a fi cea mai buna alegere pe circuitul cu una dintre cele mai lungi linii drepte din calendar.
Fiecare echipa va avea la dispozitie sase seturi din compozitia mai dura si cinci seturi din compozitia mai moale pentru fiecare weekend de cursa. Acestea pot fi folosite oricand incepand cu prima sesiune de antrenamente libere de vineri. La fiecare cursa, Pirelli va aduce si pneurile intermediare Cinturato Verde (4 seturi pentru fiecare masina) si cele de ploaie Cinturato Albastru (trei seturi pentru fiecare masina).
Distribuie pe Facebook
mai multe