Renault spune adio monoposturilor electrice si paraseste Formula E

Renault spune adio monoposturilor electrice si paraseste Formula E
  • Prima etapa din sezonul 4 are loc in Decembrie 2017
  • Renault se retrage incepand cu iulie, 2018
  • Ultima etapa va avea loc in Canada
Distribuie pe Facebook

Dupa doar 4 sezoane de Formula E, Renault va parasi aceasta competitie dorind sa-si concentreze eforturile tehnologice pe Formula 1. Chiar daca in primele 3 sezoane a iesit Campioana Mondiala in Formula dedicata monoposturilor electrice, Renault a anuntat ca sezonul 2017-2018 va fi ultimul la care ia startul.

Renault confirmă astăzi retragerea din Formula E la finalul sezonului 4, în iulie 2018. Partener din primul moment, echipa Renault e.dams a câștigat al treilea campionat consecutiv de FE în Montreal, Canada, la sfârșitul lunii iulie 2017 și se pregătește să înceapă cel de-al patrulea sezon în această competiție.

„Am trăit momente minunate în primii trei ani de Formula E și așteptăm cu nerăbdare sezonul al patrulea într-o atmosfera foarte stabilă la Renault e.dams", a declarat Thierry Koskas, Directorul Comercial al Grupului Renault. "Ca pionieri pe piața vehiculelor electrice, am învățat multe despre managementul energetic și vehiculele de înaltă performanță, lucru care a contribuit la optimizarea modelelor electrice de serie. După sezonul 4, ne vom concentra resursele pe obiectivele noastre foarte ambițioase în Formula 1 și vom continua să folosim experiența din motorsport prin intermediul Alianței cu Nissan.”

Renault-Nissan-Mitsubishi a fost cel mai mare grup din domeniul auto din lume la mijlocul anului 2017. Împreună, membrii alianței colaborează pentru optimizarea sinergiilor cu scopul de a crește competitivitatea, păstrând în același timp identitatea fiecăruia. Această strategie implică funcții convergente între Renault și Nissan: inginerie, producție, logistică, achiziții și resurse umane. Obiectivul Alianței este de a accelera colaborarea între Renault, Nissan și Mitsubishi Motors, folosind platforme comune, motoare și noi tehnologii referitoare la vehiculele electrice, autonome și conectate.

„La nivelul Alianței, echipele noastre de ingineri vor putea să împărtășească datele de performanță, astfel încât toate mărcile să poată beneficia de aceste rezultate. Diversificarea strategiei noastre în diferite competiții, profitând totodată de experiența pe care o obținem din programele de motorsport, reprezintă una dintre soluțiile prin care generăm noi resurse în cadrul Alianței ", adaugă Thierry Koskas.

Având în vedere nivelul competitivității în acest domeniu, Renault și Nissan vor lucra împreună pentru a asigura o tranziție lină și pentru a profita de experiența existentă.

Distribuie pe Facebook
mai multe