Rosberg castiga in Japonia. Lewis Hamilton tot mai departe de un nou titlu mondial

Rosberg castiga in Japonia. Lewis Hamilton tot mai departe de un nou titlu mondial
  • Nico Rosberg a castigat Marele Premiu al Japoniei la Formula 1
  • Podiumul a fost completat de Max Verstappen si Lewis Hamilton
  • Neamtul de la Mercedes si-a extins avansul in fruntea clasamentului general la 33 de puncte
Distribuie pe Facebook

Nico Rosberg si-a trecut in cont a noua victorie din acest sezon dupa ce a castigat Marele Premiu al Japoniei la Formula 1. Podiumul a fost completat de Max Verstappen si de Lewis Hamilton care a ratat complet startul.

Sezonul actual al Formulei 1 se apropie de sfarsit, iar cea mai recenta etapa gazduita de Japonia, a fost la fel de plina de surprize ca si cursele anterioare.

Dupa o sesiune de calificari dominata de pilotii Mercedes, ghinionul a lovit din nou echipa condusa de Toto Wolff in ziua decisiva a cursei. In timp ce Nico Rosberg a plecat excelent din pole position, campionul mondial en-titre Lewis Hamilton a ratat complet startul si a coborat pana pe locul 8.

Marele Premiu al Japoniei la Formula 1

Tanarul Max Verstappen a profitat de greseala britanicului si a urcat pe locul doi, in timp ce colegul sau de echipa, Daniel Ricciardo, a fost depasit de Sergio Perez.

Marele Premiu al Japoniei la Formula 1Marele Premiu al Japoniei la Formula 1

O lupta stransa s-a dat si in urmatoarele plutoane, acolo unde Vettel, Hulkenberg si Raikkonen inaintau cu forta. Neamtul de la Ferrari a reusit sa ajunga pe locul 3, dupa ce a trecut de Ricciardo si Perez, iar pilotul finlandez si Hamilton au castigat si ei o pozitie dupa ce au trecut de Hulkenberg.

Marele Premiu al Japoniei la Formula 1

In turul 11, pilotii de la varf au intrat la boxe, si au optat pentru strategii similare cu un stint pe pneuri de compozitie dura. Hamilton a apelat la o strategie diferita de acestia, care s-a dovedit castigatoare intr-un final, dupa ce a intrat cu doua tururi mai tarziu la standuri.

Revenit pe locul 7, britanicul i-a depasit rapid pe Ricciardo si pe cei doi piloti Williams, care erau echipati cu pneuri medium si au ramas mai mult pe pista. In urma acestei manevre, pilotul celor de la Red Bull Racing a coborat pe 5.

Marele Premiu al Japoniei la Formula 1

Cursa a fost lipsita de alte evenimente pana in turul 29, atunci cand pilotii au intrat pentru al doilea stint de cauciucuri. Vettel a amanat momentul pana in turul 35, o decizie care nu s-a dovedit foarte inspirata, dat fiind faptul ca a revenit pe locul 4, in fata lui Rosberg, Verstappen si Hamilton.

Marele Premiu al Japoniei la Formula 1

Lewis a fortat pana in ultimul moment pentru a-l devansa pe Verstappen, dar chiar daca s-a aflat la mai putin de o secunda in spatele olandezului, nu a reusit sa atace decisiv. Astfel, tanarul pilot al celor de la Red Bull Racing a reusit un loc 2 in Japonia, iar Hamilton a inchis podiumul.

Marele Premiu al Japoniei la Formula 1Marele Premiu al Japoniei la Formula 1

Rosberg si-a adjudecat victoria, si si-a extins avansul in fruntea clasamentului general la 33 de puncte.

Locurile 4 si 5 au fost ocupate de pilotii Scuderiei Ferrari, iar Ricciardo a terminat pe 6, in fata celor doi piloti de la Force India. Ultimele puncte puse in joc au fost adjudecate de Bottas si Massa.

Marele Premiu al Japoniei la Formula 1

Caravana Formulei 1 a parasit Asia si se indreapta spre America, acolo unde urmatoarea etapa este gazduita in week-end-ul 21-23 octombrie de Statele Unite, pe circuitul din Texas.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Marele Premiu al Japoniei la Formula 1
mai multe