Sebastian Vettel - un nou record de pole-uri intr-un singur sezon!

Sebastian Vettel - un nou record de pole-uri intr-un singur sezon!
Sambata a fost prima sesiune de calificari pentru noile pneuri de compozitie soft Pirelli P Zero Galbene, compozitie care va sta la baza pneurilor medium din sezonul 2012. In afara acestei compozitii, Pirelli a nominalizat pentru Marele Premiu al Braziliei si pneurile P Zero Albe, de compozitie medium.
Distribuie pe Facebook
Dublul campion mondial Sebastian Vettel a folosit pneurile Pirelli pentru a deveni pilotul cu cele mai multe pole-uri intr-un singur sezon. Cu 15 reusite, in cursa cu numarul 19 si ultima din acest sezon, pilotul echipei Red Bull Racing a batut recordul stabilit de Nigel Mansell in 1992.
Calificarile s-au desfasurat la o temperatura de 27 grade Celsius iar cerul a fost innorat, ceea ce scoate in evidenta riscul de ploaie, o caracteristica frecventa a Marelui Premiu al Braziliei, in cursa de duminica. Pentru a evita riscul unei evolutii pe ploaie, in Q1, prima sesiune a calificarilor, majoritatea pilotilor au iesit imediat pe circuit. Ambii piloti de la Red Bull Racing si McLaren, Fernando Alonso de la Ferrari si Nico Rosberg de la Mercedes au folosit pneurile P Zero Albe pentru a ajunge in Q2. Graba pilotilor de a parcurge un tur cronometrat a cauzat probleme de trafic pe unul dintre cele mai scurte circuite din calendar, aceasta fiind o provocare suplimentara pentru piloti.
In Q2, sesiunea a doua de calificare, piloti au avut aceeasi strategie, doar ca de data aceasta toti au ales pneurile P Zero Galbene pentru a maximiza evolutia pe uscat tinand cont ca norii de ploaie se apropiau din ce in ce mai repede de circuit. Pilotii de top au avut o singura iesire pe circuit in aceasta sesiune pentru ca pneurile de compozitie soft sa fie cat mai putin uzate pentru ultima sesiune.
Conditiile au ramas uscate si un ultima sesiune a calificarilor, pilotii de top avand strategii diferite. Lewis Hamilton (McLaren) si Nico Rosberg (Mercedes) au parcurs mai intai un tur mai lent pentru a incalzi pneurile, dupa care a urmat turul rapid, in timp ce pilotii Red Bull Racing si Jenson Button de la McLaren au atacat din primul tur.
Vettel a parcurs primul tur cu timpul de 1m:12,268 secunde si apoi, in cel de-al doilea tur cronometrat, si-a corectat cel mai bun timp cu aproape o jumatate de secunda folosind pneurile de compozitie moale. Mark Webber, colegul sau de echipa, s-a calificat pe doi in fata celor doi piloti ai echipei McLaren. Michael Schumacher (Mercedes) a iesit pe circuit cu pneurile de compozitie medium, dar nu a parcurs niciun tur cronometrat.
Vettel a fost cel mai rapid si in ultima sesiune de antrenamente libere desfasurata sambata dimineata pe o vreme uscata si calda. Germanul, folosind pneurile P Zero Galbene, a parcurs un tur de circuit cu timpul de 1m:12,460, fiind mai rapid decat Jenson Button de la McLaren.
'A fost foarte interesant pentru noi sa vedem care sunt performantele noii compozitii in calificari si as vrea sa-l felicit pe Sebastian Vettel pentru ca a stabilit un nou record cu cele mai multe pole-uri intr-un singur sezon. Chiar am pus pariu cu unul dintre colegii mei ca se va cobori sub 1m:12 secunde in calificarile de sambata. Tinand cont ca nu a plouat deloc pana la urma, lucrurile s-au desfasurat normal in calificari, dar se pare ca duminica conditiile meteo se vor schimba totusi. Acest lucru va avea un impact major asupra strategiei si se pare ca sunt sanse ca echipele sa foloseasca pneurile P Zero Portocalii de ploaie si pneurile P Zero Albastre intermediare in ultima cursa a anului", a spus Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Formula 1 DATA PUBLICĂRII: 28 Noiembrie 2011