11 sanii inedite pentru Mos Craciun in viziunea designerilor unor marci de top

11 sanii inedite pentru Mos Craciun in viziunea designerilor unor marci de top
  • Exista sanie facuta de Rolls-Royce
  • Land Rover are cea mai atragatoare sanie pentru Mosul
  • Mai multi designeri s-au gandit sa transforme masinile in sanii
Distribuie pe Facebook

Mosul nu a facut inca pasul pentru a intra in era moderna, mentinand aceeasi sanie vintage cu motorizare de 9 reni putere. Lucrul acesta nu i-a oprit insa pe cativa designeri de top sa se aseze in fata planselor si sa schiteze varianta adecvata pentru sania unui Mos Craciun de secol XXI. Iata si ce a iesit!

Saniuta Bentley

Cei de la Bentley sustin ca Mosul poate deveni fara probleme imaginea firmei. Aceasta pentru ca la fel ca orice posesor al masinilor produse de compania britanica are un traseu lung de parcurs in viteza, iar confortul devine o necesitate in aceste conditii.

Doi designeri ai companiei: John Paul Gregory si Yunwoo Jeong au venit fiecare cu varianta cea mai potrivita pentru un Mos Craciun motorizat. Gregory a dat o tenta futurista schitei pentru sania Santa Azure, in timp ce coreeanul Jeong a marsat pe modificarea unui Continental GTC, pastrand un rol in peisaj si pentru renul Rudolf.

Saniile lui Mos Craciun

Sanie eco de la GE

General Electrics nu a putut rezista tentatiei si, desi nu este un producator auto, a scos la iveala proiectul unei saniute eco pentru cel mai asteptat personaj de pe pamant. Saniuta eco a celor de la GE are inclusiv un sistem "icephobic", similar celor de pe avioanele de lupta si elicopterele militare, destinat indepartarii ghetii de pe fuselaj. Farurile sunt OLED, perfect pentru a lumina drumulprin ceata la altitudini mari, iar modelul ar urma sa fie alimentat de baterii pe sodiu pentru a inmagazina mai multa energie. Talpile saniei sunt construite din ceramica compozita pentru a asigura o inaintare cat mai lina in zbor.

Saniile lui Mos Craciun

Sanie Euro 0

Vai de mama Mosului daca va fi nevoit sa faca vreodata ITP-ul la sania introdusa in 2011 in calendarul Flexitec. Compania americana a apelat cativa designeri talentati pentru a creiona un vehicul modern pentru batranul aducator de cadouri, dar, din nefericire, acestia s-au concentrat mai mult pe forma si mai putin pe noile norme ecologice pentru emisiide carbon. Asa ca sania Mosului Flexitec scoate fum mai rau decat o "limuzina" Trabant.

Saniile lui Mos Craciun

Sanie Ford

Pusi la incercare de redactorii revistei engleze Car Magazine, designerii Ford nu au putut trece cu vederea comanda unui vehicul unic pentru un personaj mai mult decat faimos. Asa ca de pe plansele lor au iesit cateva variante de sanie pentru Mos Craciun. Cea futurista de mai jos este perfect adaptata mediului arctic in care isi face veacul Santa Claus.

In schimb, varianta decapotabila pastreaza ceva din nervozitatea unui Mustang, chiar daca rotile i-au fost inlocuite de talpicile unui vehicul pentru teren inzapezit. Iar Mosul poate opta si pentru un stil american clasic de hot-rod, de aceasta data pe roti. Ori opentru varianta Ford Transit, cu un portbagaj mult mai incapator decat la modelele de serie.

Saniile lui Mos Craciun

Mosule, gata de NASCAR?

Nu ai ce sa le faci celor de la Nissan. Cand isi pun imaginatia la treaba sunt in stare sa il faca pe Mos Craciun mai tare decat un pilot pe circuitele NASCAR. Asa a iesit de pe plansa si sania Nissan SCO1 desenata de canadianul Martin Uhlarik, responsabil si pentru forma Nissan-ului GT-R. SCO1 nu mai foloseste propulsia pe baza de reni, in schimb are un adevarat reactor inclus in dotare si un compartiment pentru cadouri mai mult decat incapator.

Saniile lui Mos CraciunSaniile lui Mos Craciun

Land Rover style

Ce altceva putea sa i se potrivesca unui Mos Craciun futurist plecat la colindat decat un vehicul all-terrain. Cam asa s-a gandit si designerii Land Rover care l-au inclus pe Mopsul viitorului in calendarul lor din 2009 intr-o sanie cu accelerator de particule, ghidata prin laser si cu o viteza capabila sa rezolve toate traseele intr-o singura noapte.

Saniile lui Mos Craciun

Clasa medie

Tot 2009 a adus si o alta varianta de transport pentru Mos Craciun. Un Vauxhall lent, dar sigur cu care batranelul sa isi faca treaba in liniste si fara prea multa graba. Construit ca un monopost, Vauxhall-ul lui Mos Craciun nu le-a dat bataie de cap designerilor in ceea ce priveste amplasarea volanului. Mai greu probabil a fost sa creioneze un spatiu mai larg pentru compartimentul de bagaje si sa refaca structura talpilor propulsoare dupa modelul navelor din Star Wars.

Saniile lui Mos Craciun

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Saniile lui Mos Craciun
mai multe