5 vehicule de supravietuire pentru un viitor post-apocaliptic

5 vehicule de supravietuire pentru un viitor post-apocaliptic
Producatorii de masini dau semne ca se pregatesc pentru tot ce este mai rau. Pe langa modelele masinilor de strada, din ce in ce mai multe vehicule destinate supravietuirii in conditii extreme isi fac aparitia pe piata. Iar cei care cred ca ne indreptam spre un viitor sumbru au acum de unde alege masina pentru supravietuire.
Distribuie pe Facebook

1. GXV-T

Nu cauta codul in denumirea vreunui constructor de masini obisnuit. GXV-T este un proiect al Departamentului de Aparare american pentru construirea unui vehicul blindat de dimensiuni reduse. Proiectul minitancului a fost recent facut public, oficialii declarand ca asteapta ca in acest an sa il supuna probelor.

Comenzile obisnuite ale vehiculului vor fi automate, soferul urmand sa se concentreze pe strategia de lupta. Pana acum, prototipul s-a dovedit capabil sa inainteze cu o viteza de 32 km/h, dar cercetatorii vor sa ii reduca cu 50% greutatea pentru a-i spori viteza. La urma urmei, blitzkrieg-ul declansat de Hitler s-a dus la viteza de 42 km/h atinsa de Panzere!

In locul clasicelor leviere, GXV-T ar urma sa fiedotat doar cu o mansa pe care se vor regasi comenzile pentru armamentul de bord. Blindajul ar urma sa fie dublat de un scut repozitionabil, iar demarajul trebuie imbunatatit pentru a permite iesirea rapida dintr-o zona periculoasa.

Masini apocalipsa

2.Rally Fighter

Masina nu este chiar o necunoscuta pentru iubitorii de filme SF. "Rally Fighter" si-a facut aparitia in "Transformers: Age of Extinction" si, spre deosebire de tancul secret al americanilor, poate fi comandata de oricine. Ori, cel putin asa se lauda producatorul ei, compania Local Motors.

La capitolul avantaje, Rally Fighter pare sa stea bine la escaladarea unor obstacole din teren avand o garda inalta la sol. Are si o viteza destul de buna gratie motorului Corvette E-ROD LS3. Pretul nu e de ici de colea: 99.900 de dolari dar, nu stii niciodata cand te trezesti in mijlocul unei invazii de roboti extraterestri.

Masini apocalipsa

3. Stella

Stella este in acelasi timp o masina si un generator pentru o locuinta izolata sau diverse dispozitive consumatoare de energie electrica. Prototipul a fost dezvoltat de cercetatorii Universitatii din Eindhoven impreuna cu compania NXP Semiconductors. 100% creatie olandeza Stella este capabila sa produca de doua ori energia electrica pe care o consuma. O singura incarcare permite vehiculului sa parcurga 700 km pe sosea, dar utilitatea ei poate fi exploatata la maxim in alimentarea cu energie a unor spitale de campanie si cladiri izolate. Ciudata masina poate adaposti pana la 4 pasageri in interior. Plafonul exterior este acoperit integral in panouri fotovoltaice, pentru a da rezultatul dorit masina avand nevoie din plin de lumina soarelui.

Masini apocalipsa

4. Dodge RAM hibrid

Inginerii de la Dodge au incasat cecul de aproape 97,5 milioane de dolari inmanat de Departamentul american al Energiei, au produs in 2010-2011 un numar limitat de exemplare Dodge RAM hibrid aflate acum in posesia guvernelor locale, a operatorilor de utilitati si a armatei americane, dupa care istoria acestei masini s-a stins brusc. Dodge a anuntat ca nu intentioneaza sa dea drumul unei serii de RAM-uri hibrid destinate publicului larg si camioneta a ramas doar un vis pentru soferii obisnuiti.

Ce este atat de special la Dodge RAM? Pai, regenerarea energiei prin franare se ridica la 15% din energia consumata de masina. RAM-ul trecut in modul de generator electric poate alimenta cu electricitate pana la 4 locuinte, iar carburantul folosit poate fi motorina, ulei vegetal sau kerosen.

Masini apocalipsa

5. Gibbs Humdinga

Gibbs Humdinga este un vehicul amfibie la care s-a muncit 15 ani. Masina poate inainta pe teren accidentat, prin apa sau mlastini fara prea mari probleme. In mediu acvatic, Humdinga atinge o viteza de maxim 48 km/h, iar trecerea la modul amfibiu se face prin simpla apasare a unui buton si nu dureaza mai mult de 10 secunde. Are sase locuri pentru pasageri si un spatiu incapator pentru provizii si bagaje. Motorul dezvolta 300 CP, iar pe uscat poate inainte cu o viteza de 145-150 km/h ceea ce este multumitor pentru greutatea de 2750 kg a vehiculului.

Masini apocalipsa

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Masini apocalipsa
mai multe