L-au vazut si le-a placut. Chinezii au copiat celebrul Mercedes G63 AMG 6x6

  • Chinezii au copiat celebrul Mercedes G63 AMG 6x6
  • "Noul" model a fost botezat BAIC BJ80 6×6
  • Sub capota s-ar ascunde un motor 2.3 turbo de 250 CP
Distribuie pe Facebook

Singurul off-roader din lume cu trei punti portale, cinci diferentiale blocabile si o garda la sol de aproape jumatate de metru completeaza astazi "exclusivista" lista a modelelor copiate de producatorii auto din China.

Cu doar o singura zi inainte de startul editiei din acest an a Salonului Auto International de la Beijing, presa din China a surprins in parcarea centrului in care se desfasoara respectivul eveniment... o camioneta extrem de interesanta.

Este vorba, mai precis, despre BAIC BJ80 6×6 sau, in libera traducera, copia asiatica a celebrului Mercedes G63 AMG 6x6 - singurul off-roader din lume cu trei punti portale, cinci diferentiale blocabile si o garda la sol de aproape jumatate de metru.

Nu doar exteriorul ne aduce insa aminte de modelul german cu tractiune 6x6 si motor V8 bi-turbo de 5.5 litri, ci si interiorul; in special prin anumite detalii de la nivelul panoului de bord, dar si prin designul fetelor usilor.

La momentul de fata, presa din China sugereaza ca noul BAIC BJ80 6×6 ar putea fi doar un simplu concept car, cu mentiunea ca o versiune de productie - eventual vanduta intr-un numar limitata de exemplare, nu este scoasa din discutie.

Intr-un final, se pare ca... copia asiatica a celebrului Mercedes G63 AMG 6x6 ascunde sub capota o motorizare turbo de provenienta Saab, cu capacitatea cilindrica de 2.3 litri si o putere maxima de aproximativ 250 CP.

Daca este sa dam crezare zvonurilor, inclusiv in cazul de fata fisa cu specificatii tehnice cuprinde un sistem de tractiune 6x6 - care lucreaza alaturi de o cutie automata cu sase rapoarte pentru punerea pe asfalt a valorii anterior mentionate.

BAIC BJ80 6×6

BAIC BJ80 6×6

BAIC BJ80 6×6

BAIC BJ80 6×6

Sursa Foto: CarNewsChina

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze BAIC BJ80 6×6
mai multe