Masini 2, Episodul 2 - Afla totul despre vocile din film!

Masini 2, Episodul 2 - Afla totul despre vocile din film!
Asa cum specificam anterior, Masini 2 va debuta in cinematografele din Romania pe data de 5 august. A doua parte a indragitei animatii va beneficia de o poveste mult mai complexa si va aduce in fata noastra nu mai putin de 926 de personaje. Afla si alte detalii savuroase despre Cars 2 intr-o mini-serie speciala, doar pe 4Tuning.ro.
Distribuie pe Facebook
Episodul 2: Vocile din Masini 2 - pareri

Masini 2, Episodul 2 - Afla totul despre vocile din film!

Pentru a da viata personajelor din Masini 2 a fost nevoie de performante vocale extraordinare, dar si de animatori talentati. Owen Wilson si Lary - the cable guy, si-au reluat rolurile vocale ale lui Fulger McQueen si Bucsa, iar Michael Cane si Emily Mortimer si-au facut debutul vocal in cadrul Pixar interpretand vocile masinilor-spioni britanice, Finn Racheta si Holley Viteza, in timp ce John Turturro este vocea lui Francesco Bernoulli.

Masini 2 le ureaza "Bun venit!" atat vocilor veterane in Masini cat si noilor talente care s-au alaturat echipei in cadrul ultimului film. Creatorii de film au fost intristati de pierderea a doi venerabili membrii ai distributiei filmului Masini, Paul Newman si George Carlin. Vocea si spiritul lui Fillmore au fost inspitate din "The Hippy Dippy Weatherman" al lui George Carlin. Pixar a adus un omagiu inconfundabilului comedian prin folosirea faimosului actor Lloyd Sherr ce da viata personajului Fillmore, acesta fiind cel care a interpretat si rolul iconic creat de Carlin. Lasseter i-a adus un ultim omagiu si lui Paul Newman: "Doc Hudson este Paul Newman. Personajul afost creat dupa ce l-am ascultat pe Newman vorbind despre pasiunea lui pentru curse. In film, masinile au schimbat numele Cupei Piston in memoria lui Doc Hudson - Cupa Memoriala Hudston Hornet. Omagiul adus lui Doc este de fapt pentru Paul Newman". "Am lucrat cu niste actori grozavi", spune producatorul Denise Ream, "iar interpretarile lor ii ajuta enorm pe animatori".

Fulger McQueen

Masini 2, Episodul 2 - Afla totul despre vocile din film!

In timpul promovarii Masinilor in 2006, Owen Wilson (Midnight in Paris, The Big Year) a fost la Grand Prix-ul din Spania alaturi de Lasseter. "Spectacolul curselor de Formula 1 este incredibil", spune Wilson. "Am devenit chiar un fan al curselor dupa ce am cunoscut cativa piloti NASCAR in timpul primului film". Wilson spune ca Fulger McQueen s-a maturizat, dar ramane foarte bun in domeniul curselor. "Cand incepe filmului sunt fericit ca ma aflu in Radiator Springs si am timp sa fiu cu Sally si restul prietenilor", spune el. "Marea schimbare a personajului meu este aceea ca el si-a invatat lectia in primul film. Este mult mai serios acum, dar Francesco Bernoulli il provoaca, intr-un mod competitiv. Dar Francesco nu este singurul care il provoaca. Bucsa este ca un catelus loial si iubitor la care tii foarte mult" spune Wilson, "dar care te inebuneste in acelasi timp. El pune mult suflet in ceea ce face, dar in incercarea de a ajuta creaza si mai mult haos."

Haosul din noul film a adus schimbari in designul lui Fulger. "In Masini 2, Fulger are curse noaptea, deci a trebuit sa inlocuim abtibildurile cu faruri", spune Krause. "Astfel a trebuit sa gasim o cale de a potrivi geometria farurilor astfel incat sa nu se suprapuna cu zambetul lui larg."

"Atentia la detalii este cea care defineste filmele realizate de Pixar" spune Wilson. "Parerea mea este ca Masini si restul filmelor Pixar sunt atat de populare datorita faptului ca iau teme universale si le transpun intr-un mod unic, personalizat. Filmele lor sunt diferite de orice alt film. Pixar pare sa fie mai interesat de atingerea perfectiunii decat oricine altcineva".

Bucsa

Masini 2, Episodul 2 - Afla totul despre vocile din film!

Pentru Larry - the cable guy, sa asigure vocea lui Bucsa este un lucru natural. "Pentru mine , Bucsa este un personaj atat de cool, asta pentru ca el este mereu Bucsa, indiferent unde merge" spune actorul. "Eu sunt eu insumi, indiferent unde merg, ma simt bine in pielea mea. Imi plac oamenii si sunt prietenos pentru ca asta este mai important decat orice altceva. Joc rolul lui Bucsa, incerc sa ma pun in situatiile prin care trece el impreuna cu prietenii lui. Daca as fi fost eu in una dintre toaletele acelea japoneze si ar fi inceput apa sa ma stropeasca din toate directiile, probabil ca m-as fi speriat, la fel cum s-a speriat si el".

Larry nu doar se simte apropiat de Bucsa, ci a si trait cateva dintre confuziile culinare ale masinii de tractare. "Bucsa crede ca wasabi - cel foarte iute - este inghetata", spune Larry. "Deci cand ii dau sa guste o inghititura, el spune: Ce adunatura de mizerii, ia-o de aici! A fost o scena amuzanta. Odata am mancat si eu din acel tip de wasabi. Cineva imi spusese ca este ceva dulce, delicios, deci l-am devorat ca pe jeleu. Apoi am fugit si am baut apa vreo 15 minute. De aceea m-am distrat copios dand viata acestui personaj, ma regasesc in el".

Gazda emisiunii "Only in America with Larry the Cable Guy" de la History Channel si comedian realizat, Larry the cable guy, interpreteaza rolul lui Bucsa asa cum nimeni nu ar fi reusit sa o faca. "Daca mi-ai fi spus acum cativa ani ca voi juca in doua filme de mare succes alaturi de Paul Newman intr-unul si de Michael Caine in celalalt, as fi spus ca esti nebun", spune Larry. "Imi place sa lucrez cu John Lasseter si cu restul echipei Pixar, pentru ca sunt oameni simpatici care stiu cum sa spuna o poveste astfel incat ea sa fie interesanta atat pentru copii, cat si pentru adulti. Copiii mei adora Masini, iar acesta va fi si mai plin de actiune."

Finn Racheta

Masini 2, Episodul 2 - Afla totul despre vocile din film!

John Lasseter a stiut de la bun inceput pe cine va chema sa interpreteze vocea maestrului spion britanic. Cu experienta in filme despre spionaj precum "The Fourth Protocol", "Harry Palmer", "The Ipcress File" si "Billion Dollar Brain", actorul Michael Caine era alegerea perfecta. "Pe masura ce evoluam in crearea lui Finn Racheta, Michael Caine imi venea mereu in minte datorita acelor filme fantastice despre spioni la care el a lucrat", spune regizorul. "Vocea lui incorporeaza acel ceva specific spionului britanic suav si cool. Cand a acceptat propunerea noastra, nu mi-a venit sa cred ca voi avea oportunitatea sa lucrez cu Sir Michael Caine! Este unul dintre cei mai uimitori actori cu care am lucrat vreodata. Cand il vezi pe Finn Racheta pe ecran, il vezi pe Michael Caine - zambetul lui, veselia lui caracteristica. Se potriveste personajului si masinii ca o manusa."

Atunci cand Caine a fost sunat de Lasseter pentru a fi intrebat daca i-ar placea sa interpreteze vocea unuia dintre personajele din Masini 2, actorului nu i-a venit sa creada. "Am mers la sotia mea si i-am spus: ma vor in Masini 2 si vor sa fiu vocea unui spion. Mai jucasem roluri ale unor spioni inainte, deci stiam ce aveam de facut. Cand am vazut prima parte din Masini, am fost uimit de tehnologia folosita, nu mai vazusem asa ceva pana atunci, deci am asteptat cu nerabdare sa lucrez la acest proiect". Caine spune ca i-a placut in mod special ceea ce a realizat echipa Pixar atunci cand au creat personajul sau. "A fost impresionant sa ma vad pe mine in postura de masina. Vocea mea se potriveste cu designul sport al micutei masini britanice, iar albastrul este culoarea mea preferata. Finn Racheta este un nume atat de potrivit pentru o masina-spion de origine britanica. Iar abilitatea lui de a face atat de multe lucruri ii face pe ceilalti spioni sa arate ca Mary Poppins. Filmul este foarte amuzant si incitant. La fel ca in cazul primului film, nu ai cum sa nu te intrebi cum au reusit sa faca totul sa arate atat de bine."

Vocea lui Caine i-a inspirat si pe animatori. Krause, supervizorul departamentului de animatie spune: "In crearea lui Finn Racheta, am cautat o multime de poze cu Michael din tineretea sa. Atunci cand incercam sa insufletim masinile, ne
concentram in special pe ochi si pe gura. Iar Michael este grozav pentru ca are un zambet grozav. Atunci cand se enerveaza, isi arcuieste buzele. Ne-am folosit de asta in multe cadre. Vocea si stilul in care interpreteaza acest rol ofera o oarecare profunzime personajului. Se simte experienta in glasul lui, fapt ce este in avantajul lui Finn."

Holley Viteza

Masini 2, Episodul 2 - Afla totul despre vocile din film!

Creatorii de film au invitat-o pe actrita Emily Mortimer ("Lars and the real girl," "Shutter island," " My idiot brother") sa portretizeze spionul incepator - Holley Viteza. "Sunt extrem de fericita sa iau parte la un film Pixar" spune actrita. "E prea putin sa spun ca am fost un fan al acestui film inca de la aparitia primei parti. Este uimitor felul in care sunt facute
filmele Pixar, iar scenariile sunt absolut fantastice. Sunt niste povesti fenomenale, imbogatite de dialoguri frumoase."

Mortimer a fost incurajata sa ajute la conturarea personajului ei. "O parte a procesului de animatie este transpunerea
caracteristicilor tale actoricesti in imaginea personajului pe care il interpretezi" spune ea. "In prima faza citesti scenariul si speri ca totul va iesi bine. Pe parcurs, insa, incepi sa te identifici cu personajul, sa simti povestea ca si cum ar fi povestea ta. Ce am facut acum este diferit de munca de pe platou. Aici pot sa incerc sa ma exteriorizez fara ma gandesc ca sunt alte cateva zeci de persoane care ma urmaresc cum imi fac munca".

Care este rezultatul? Un personaj pe care audienta il va adora. "Masinile create de echipa Pixar sunt iubite de toata lumea, dar este grozav ca intre ele exista si un personaj feminin puternic" explica actrita. "Ea este o masina dotata cu dispozitive de ultima generatie, este supersonica, dar reala".

Francesco Bernoulli

Masini 2, Episodul 2 - Afla totul despre vocile din film!

"Francesco este un personaj tare amuzant" spune Ream. "El are o personalitate puternica si o parere foarte buna despre sine. Interactiunea dintre Fulger McQueen si Francesco este foarte haioasa, pe tot parcursul filmului."

"Tipul asta este atat de amuzant" spune Lasseter despre Francesco. "Este atat de plin de sine. E o masina de Formula 1 care vorbeste despre sine la persoana a III-a.

Vocea lui Francesco este John Turturro, care a facut o treaba grozava. Este unul dintre cele mai amuzante personaje pe care le-am creat vreodata".

"Francesco este masina de curse rivala lui Fulger McQueen" spune Turturro. "El este o masina de curse italiana, foarte increzatoare. Crede ca este cea mai rapida masina de curse din lume. Este un pic increzut, dar are si simtul umorului", spune Ream. "Abia astept sa vad scenele lui Francesco - sunt sigur ca personajul acesta va fi foarte indragit."

Turturro ("The Big Lebowski," " The Taking Pelham 123," "Transformers: Dark of the Moon") spune ca a avut nevoie de un pic de ajutor in interpretarea rolului lui Francesco. "Am furat un pic din personalitatea unui amic" spune el. "Este foarte sarcastic, amuzant, dar totodata o fire calda. Este nevoie de foarte multa energie pentru a da viata unui astfel de
personaj, pentru ca trebuie sa faci totul din voce".

Masini 2, Episodul 2 - Afla totul despre vocile din film!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (40) Poze Masini 2 - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Filme cu masini DATA PUBLICĂRII: 8 Iulie 2011