Masini 2, Episodul 3 - Afla totul despre realizarea filmului!

Masini 2, Episodul 3 - Afla totul despre realizarea filmului!
Asa cum specificam anterior, Masini 2 va debuta in cinematografele din Romania pe data de 5 august. A doua parte a indragitei animatii va beneficia de o poveste mult mai complexa si va aduce in fata noastra nu mai putin de 926 de personaje. Afla si alte detalii savuroase despre Cars 2 intr-o mini-serie speciala, doar pe 4Tuning.ro.
Distribuie pe Facebook
Episodul 3: Despre realizarea filmului


Studiourile Walt Disney si Pixar Animation au dat startul unei noi aventuri, Masini 2, unde personajul principal, Fulger McQueen (a carui voce este interpretata de Owen Wilson) si bunul sau prieten, incomparabilul remorcher Bucsa (cu vocea lui "Larry the cable guy"), pornesc intr-o calatorie catre locuri exotice, de-a lungul Pamantului.

Duo-ului i se alatura o "echipa" de balastiere din Radiator Springs. Acestea calatoresc peste mari si tari pentru a-l sprijini pe Fulger in primul sau Grand Prix Mondial, o cursa ce avea sa stabileasca cine detine titlul pentru cea mai rapida masina din lume. Dar drumul pana la linia de sosire este plin de gropi, obstacole si proiectile, facandu-l pe Bucsa sa se indoiasca de curajul sau in aceasta escapada a spionajului international.

Simpaticul personaj Bucsa este pus in situatia de a alege daca sa-l insoteasca pe prietenul sau Fulger McQueen in cursa carierei lui sau daca sa se implice in misiunea top secreta a britanicilor. Condusa de maestrul spion britanic Finn Racheta (Michael Caine), alaturi de incapatanatul spion Holley Viteza (Emily Mortimer), aceasta calatorie plina de actiune ar trebui sa-l poarte pe Bucsa in lumea incredibila a Japoniei, Italiei, Frantei si Angliei. Intreaga actiune aduce in prim-plan o distributie noua si plina de culoare, formata din masini, barci, trenuri si avioane - completata de personaje viclene si amenintatoare, dar si de competitori internationali.

Masini 2, Episodul 3 - Afla totul despre realizarea filmului!

Lansarea filmului Masini 2, lung metrajul Pixar cu numarul 12, coincide cu aniversarea a 25 de ani a studioului si urmeaza lansarea blockbuster-ului care a castigat Oscarul in 2010, "Povestea jucariilor 3."

Realizatorul de film si totodata castigatorul unui premiu "Academy Award", John Lasseter - liderul echipei de creatie al Pixar si seful departamentelor de creatie ale Studiourilor Walt Disney si Pixar Animation, revine in "scaunul soferului" ca regizor al Masini 2. Co-regizor al acestui film a fost Brad Lewis (producatorul animatiei "Ratatouille" - castigator al un premiu Oscar) care a condus cercetarile intense si s-a ocupat de evolutia initiala a firului narativ. Masini 2 este produs de veteranul industriei efectelor speciale, Denise Ream, co-producator al Up si producator executiv al efectelor speciale din Star Wars: Episodul II - Razbunarea Sithului. Compozitorul Michael Giacchino, castigator si el al unui premiu Oscar, asigura ritmurile muzicale ale peliculei inspirate de culturile diverse ale lumii. Brad Paisley, Robbie Williams, Weezer, cantaretul francez Benabar si trupa japoneza de fete Perfume sunt cativa dintre artistii ai caror melodii le vom gasi integrate in coloana sonora a filmului.
Masini 2 aduce o distributie de actori faimosi care asigura vocile personajelor. Owen Wilson revine in rolul masinii de curse Fulger McQueen, castigatoare a partu Cupe Piston si concurentul favorit al Grand Prix-ului Mondial. Larry - the cable guy, este vocea lui Bucsa (proprietar al Tow Mater Towing and Salvage), cel mai bun prieten al lui Fulger McQueen si, nu in ultimul rand, inima si sufletul orasului Radiator Springs. Bonnie Hunt revine in rolul lui Sally, Porche-ul 911 albastru al carui motor turuie pentru Fulger. Respectatul actor Michael Caine isi face debutul in lumea Pixar prin rolul lui Finn Racheta, un spion britanic de top care il confunda pe Bucsa cu un agent secret american sub acoperire, admirandu-i chiar deghizarea. Emily Mortimer aduce filmului sarm, inteligenta si autenticitate prin rolul lui Holley Viteza, un spion incepator care stie toate trucurile din manual. Inconfundabilul John Turturro da frau liber interpretarii rolului lui Francesco Bernoulli, celebrul campion Italian si principalul rival al lui Fulger McQueen. Tony Shalhoub, Guido Quaroni, Paul Dooley, Cheech Marin, John Ratzenberger, Joe Mantegna, Peter Jacobson, Jason Isaacs, Eddie Izzard, Franco Nero si Vanessa Redgrave au contribuit cu vocile lor la realizarea filmului. Campionul Formula1, Lewis Hamilton si pilotul NASCAR Jeff Gordon aduc si ei o nota de autenticitate filmului.

Masini 2 este disponibil in varianta Disney Digital 3D si foloseste cele mai avansate tehnologii, oferind audientei imagini inedite. Echipa tehnica Pixar ridica stafeta filmului, facand o arta din modelarea obiectelor sau din folosirea luminilor si a umbrelor.

Masini 2, Episodul 3 - Afla totul despre realizarea filmului!


John Lasseter: inapoi in locul soferului. Regizorul nu poate alege intre curse si spionaj.

Dupa finalizarea primului film Masini, John Lasseter a stiut ca va vrea sa mai spuna o poveste care sa aiba in prim-plan aceste personaje atat de indragite nu numai de el, ci si de public. Astfel, ideile pentru Masini 2 au prins contur cu mult inainte de inceperea propriu-zisa a producerii filmului.

"In timp ce faceam Masini," spune Lasseter, " lucram la o scena in care Lightning McQueen urma sa o scoata pe Sally, Porche-ul, la o prima intalnire. Aceasta urma sa aiba loc la un cinematograf in aer liber, lucru tipic masinilor. Apoi ne-am intrebat: ce film ar trebui sa ruleze? Eu ador filmele despre spioni si m-am gandit ca ar fi tare amuzant sa vedem cum ar arata un film cu spioni intr-o lume a masinilor. Asa a aparut personajul numit Finn Racheta care urma sa fie vedeta acestui mic film - intr-un film. Chiar daca scena s-a schimbat si Fulger McQueen si Sally au iesit la o plimbare, nu l-am putut uita pe Finn Racheta si ideea filmului de spionaj. Aveau prea mult potential".
Apoi, in timpul turneului de promovare a filmului Masini din 2006, Lasseter a observat in fiecare tara in care a fost mai
multe locatii perfecte pentru personajele din Masini in contextul unui film cu spioni. "Este interesant sa il plimbi pe Bucsa in jurul lumii si sa il pui in situatii care sunt neobisnuite pentru tara in care se afla," spune Lasseter. "Asa mi-a venit ideea celei de a doua parti a povestii, in timp ce calatoream. Aveam in minte toate aceste personaje si ma amuzam teribil gandindu-ma ce ar face Bucsa in diverse situatii. Cum ar conduce pe sensul opus in Londra? Cum ar fi sa se piarda in labirintul stradal din Tokyo, fara sa fie vreun indicator in engleza? Si cum s-ar descurca in Italia, unde indicatoarele iti sugereaza doar partial directia in care trebuie sa mergi"?

Masini 2, Episodul 3 - Afla totul despre realizarea filmului!

"Umorul din Masini 2 tine de personalitatea personajelor", spune regizorul, "si de situatiile limita in care acestea sunt puse. In ceea ce privestepartea emotionala a filmului, aceasta consta in prietenia dintre Fulger McQueen si Bucsa, care este pusa la incercare intr-un mod interesant si diferit. Filmul este despre testarea unei prietenii stranse. Ceea ce pare a fi bine inchegat intr-un loc, se poate modifica in altul. Supuneti o relatie de prietenie unui test, in circumstante si locatii diferite - cat de adevarata si de profunda este aceasta relatie de fapt"?

Lasseter este atasat in mod special de Bucsa. "Bucsa este un personaj realmente special: este sincer si direct, spune mereu lucrurilor pe nume", afirma regizotul. "Este amuzant si e imposibil sa nu il iubesti. Cand un personaj este atat de inocent descopera ca cei din jurul lui nu rad impreuna cu el, asa cum a crezut mereu, ci rad de el, pur si simplu ti se frange inima sa vezi cum se schimba radical, incercand sa devina mai realist si sa descopere adevarul despre sine - sau ceea ce crede el ca este adevarat. De-a lungul calatoriei, prietenia lui cu Fulger McQueen devine tot mai profunda. Amandoi realizeaza ca Bucsa este cine este si nu este el cel care trebuie sa se schimbe, ci lumea trebuie sa se schimbe", e de parere coregizorul Brad Lewis.

"Munca alaturi de John este mereu inspirationala. Are o imaginatie atat de bogata si plina de viata, incat ai putea sa juri ca sunt lumi intregi care traiesc in creierul si mintea lui. Experienta pe care am trait-o lucrand la Masini 2 a fost fantastica", spune acesta.

Producatorul Denise Ream declara ca a lucra alaturi de Lasseter a fost un vis devenit realitate si nu doar pentru ea. "De cand John a terminat de regizat Masini, Pixar a crescut semnificativ, deci nu foarte multi artisti de aici au avut oportunitatea de a lucra alaturi de el la un asemenea nivel. Asta a fost minunat", spune Ream. "A fost o adevarata placere sa il vad pe John cum ii coordoneaza pe artisti si pe animatori, sa il vad cum lucreaza cu diferitele departamente. Ca regizor este foarte determinat, stie ce vrea. Este condus de pasiune. Este distractiv sa lucrezi cu o persoana care isi iubeste munca atat de mult. Si sincer vorbind, are un talent extraordinar la povestit. Avea filmul in minte si a fost amuzant sa il ajutam sa transpuna ideile sale in imagini. A fost o provocare, dar felul sau de a fi a facut munca mai usoara pentru toata lumea".

Masini 2, Episodul 3 - Afla totul despre realizarea filmului!

La drum, din nou. Masini 2 - creatorii de film dau nastere unei povesti incitante despre spionajul international.

Spionaj international. Curse la nivel mondial. Prietenii. Acestea sunt temele principale ale filmului Masini 2, iar co-regizorul Brad Lewis, scenaristul Ben Queen si echipa Pixar, condusi de Nathan Staton, au fost incredintati cu gasirea unui mix potrivit pentru a da viata povestii. Scenariul filmului este realizat de Queen, bazat pe povestea lui Lasseter, Lewis si Dan Fogelman.

"Filmul acesta nu parodiaza filmele cu spioni", spune Lasseter, "este un film despre spioni cu personaje sub forma de masini. Este un stil diferit care ne ofera oportunitatea de a folosi tot felul de gadget-uri noi. Copilul din mine a iesit la suprafata in acest film".

Queen: "Cand vezi scena de la inceput, cea cu Finn Racheta, care este foarte serioasa si periculoasa, iar urmatoarea scena are loc in Radiator Springs, este foarte comic. Juxtapunerea celor doua situatii stabileste tonul filmului. Este un film despre spionaj, dar cu elemente de comedie si drama".

Masini 2, Episodul 3 - Afla totul despre realizarea filmului!


Pentru Queen, care a scris si a produs un serial de televiziune pentru Fox, numit Drive, despre o cursa ilegala prin tara, cu personaje care se concretizeaza prin masinile lor, Masini 2 a fost primul film de animatie al carui scenariu s-a
angajat sa il scrie. "In Masini prietenia dintre Fulger McQueen si Bucsa s-a concretizat, acesta fiind lucrul de care s-a atasat audienta", spune Queen. "Noi am vrut sa scoatem povestea aceasta din Radiator Springs si sa o ducem pe un teren neutru, necunoscut de cei doi. Este un adevarat test pentru pretenia lor".


"Am ajuns la concluzia ca prietenia dintre cei doi este esenta filmului", spune Nathan Stanton. "Ne-am gandit ca dupa patru sau cinci ani de la lansarea primului film, legatura dintre cei doi este foarte stransa. Avem masina de curse vedeta a carei prieten este foarte naiv, necunoscand lumea din afara oraselului sau. In Radiator Springs sunt cei mai buni prieteni, insa prietenia lor nu a fost niciodata pusa la incercare. Ne-a placut ideea de a afla ce se intampla cu cei doi atunci cand apare o fisura in relatia lor de prietenie".

"Eu cred ca oamenii au fost foarte entuziasmati cu privire la acest film, de la bun inceput. Dar se intrebau: Vor reusi sa faca ce si-au propus? Vor reusi sa imbine cu succes spionajul international, teorii ale conspiratiei si cursele de masini intr-un singur film? Ne-am angajat in realizarea unui proiect complex, dar toti cei de la Pixar au lucrat la capacitate maxima. Rezultatul muncii lor este unul dintre cele mai frumoase filme facute vreodata" este de parere Lewis.

Masini 2, Episodul 3 - Afla totul despre realizarea filmului!

Filmul realizat de Disney si Pixar, Masini 2, la nivel global. Gasca din Radiator Springs calatoreste in Japonia, Italia, Franta si Marea Britanie.


Atunci cand Masini a parcat in cinematografe in anul 2006, iubitorii de film s-au indragostit de Radiator Springs - datorita charm-ului, simplitatii si magiei specifice oraselor mici. La urma-urmei vorbim despre cel mai dragut orasel din Carburetor County - asta potrivit spuselor masinii de tractare a orasului, iar Bucsa stie cum stau lucrurile.

Dar cand a venit vorba sa reviziteze gasca din Radiator Springs, realizatorii filmului s-au intrebat cum s-ar descurca acest grup carismatic in afara zonei de securitate de acasa. Dar unde? "Oriunde putem merge in lumea noastra", spune Lasseter, "putem merge si in lumea Masinilor". Iar asta este chiar dragut, e de parere Lasseter: "Daca te uiti la cele trei parti ale animatiei Toy Story, ele difera foarte mult din punctul de vedere al temelor, insa actiunea fiecareia are loc in camera lui Andy. In ceea ce priveste lumea din Masini 2, ea este la fel de mare ca si lumea in care traim".

Creatorii filmului au fost atat de intrigati de scena cursei internationale, incat au hotarat sa introduca si masina lor de curse favorita in aceasta lume. "Fulger McQueen este invitat sa concureze la World Grand Prix, impotriva celor mai rapide masini din lume, in trei locatii fantastice: Japonia, Italia si Marea Britanie. Bineinteles, Bucsa, care nu a iesit niciodata din Radiator Springs, este total pierdut in aceste lumi, diferite din punct de vedere cultural, fapt ce da nastere multor momente haioase."

Masini 2, Episodul 3 - Afla totul despre realizarea filmului!

La drum!

O aventura internationala ca cea din Masini 2 vine cu portia ei de provocari. Potrivit producatorului Denise Ream, realizarea partii a doua a fost mai usoara, avand in vedere faptul ca lumea in care traiesc personajele a fost stabilita inca din prima parte. Totusi, aceasta lume a trebuit modificata pentru a fi pe masura tarilor in care se petrece actiunea. Asta a fost cea mai mare provocare, sa incorporam aceste locatii dinamice - aproape de doua ori mai multe ca in orice alt film realizat de Pixar.

"A trebuit sa reinventam lumea", completeaza co-regizorul Brad Lewis. "Trebuie sa modifici fiecare cladire din fundal pentru a fi pe masura lumii masinilor. Si totul face parte dintr-un film episodic plin de umor si emotii. Imi amintesc de momentul in care dadeam indicatii echipei care urma sa fie responsabila de elementele de design ale filmului. Toti aveau o privire care ne spunea: voi glumiti, nu-i asa?"


"Masini 2 are mai multe cadre in care sunt prezente multimi asadar a fost nevoie de mai multe efecte speciale si de mai multe personaje", spune Ream. Echipa de creatie a Pixar a avut un cuvant greu de spus in realizarea acestui film. In
primul rand au facut niste cercetari amanutite care au implicat deplasari in tot felul de locatii exotice internationale.


Scopul acestora a fost de a vedea si de a cimenta in memoria lor cat mai multe detalii legate de cultura locala, pentru a
asigura autenticitatea locatiilor din film.

Masini 2, Episodul 3 - Afla totul despre realizarea filmului!

Autenticitatea masinilor asigurata de echipa Pixar

Jay Shuster a fost directorul de creatie a personajelor din film. "Primul lucru pe care l-am facut a fost sa stau de vorba cu John, sa imi spuna totul despre personaje pentru a stabili personalitatea fiecaruia". In total, echipa de creatie a Masini 2 a dat nastere la peste 145 de modele unice de personaje si altor 781 de variante. Crearea a 926 de personaje pentru un film este un record pentru Pixar.


"A fost foarte amuzant sa lucram la design-ul masinilor in stilul Formula 1, care sunt atat de indragite de fanii din intreaga lume. Francesco Bernoulli a fost unul dintre personajele noastre favorite, cu un design deosebit. Cu vocea lui John Turturro, care i-a dat personajului acel vino incoa' italienesc, el reprezinta felul de a fi a lui Fulger McQueen din prima parte a filmului. Este un tip care crede ca ceea ce conteaza in viata este destinatia, nu calatoria. Bernoulli se concentreaza pe infrangerea fiecarui adversar".

Alte personaje in crearea carora echipa Pixar a pus mult suflet, dar si efort, au fost masinile spion. "Finn Racheta este cel mai cool personaj din film pentru ca face tot felul de lucruri", explica Ward. "El se transforma intr-o ambarcatiune cu aripi si in submarin si are tot felul de gadget-uri interesante. De asemenea, are magneti de otel pe roti, care ii permit sa se catere pe un perete de otel. Lui Finn i-am asigurat un look european in stilul anilor '60. Am acordat multa atentie look-ului acestui personaj pentru ca nu am vrut ca acesta sa arate ca un spion, ci ca o masina sport englezeasca din anii '60. Am facut o cercetare amanuntita si am incorporat in Finn toate elementele care ne-au placut la masinile din acea epoca".

Masini 2, Episodul 3 - Afla totul despre realizarea filmului!

Pixar isi consolideaza tehnicile pentru cel mai provocator proiect.

Lumea animatiei computerizate a evoluat considerabil de la lansarea Masini din urma cu cinci ani. Pentru Masini 2,
directorul tehnic Apurva Shah si mintile uimitoare ale tehnicienilor de la Pixar Animated Studios au utilizat o multitudine
de noi programe si instrumente. "Masini 2 este un film de mare anvergura, este cel mai complicat film creat de Pixar", spune Shah. "Filmul este o calatorie in jurul lumii, fiecare tara avand setul ei de personaje de fond care consta in sute de masini."

Pentru scenele cursei din Londra, Pixar a trebuit sa creeze aproape 20 de mile de peisaje si mediu inconjurator. Potrivit lui Shah, punctul de plecare a fost chiar harta Londrei. "Chiar daca lumea creata de noi este o caricatura, noi am dorit sa arate cat mai real posibil."

Masini 2, Episodul 3 - Afla totul despre realizarea filmului!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (40) Poze Masini 2 - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Filme cu masini DATA PUBLICĂRII: 14 Iulie 2011