Mercedes-Benz, din nou pe primul loc in preferintele cocalarilor

Mercedes-Benz, din nou pe primul loc in preferintele cocalarilor
  • In 2013, Mercedes-Benz a vandut 1 singur exemplar negru, restul de 3850 fiind albe
  • Mercedes-Benz ML este importat in Romani numai pe culoare alba si cu jante de tabla
  • BMW Romania si-a concediat 23 de angajati in urma acestei statistici reale
Distribuie pe Facebook

Dupa 9 ani de dominatie BMW, marca germana premium Mercedes-Benz a redevenit marca preferata a cocalarilor din Romania. Datorita noului S-Class si a noii generatii de ML, vanzarile in randul persoanelor dubioase a crescut simtitor, reusind astfel performanta de a reintra pe primul loc in preferintele cocalarilor.

Mercedes-Benz Romania, impreuna cu importatorul oficial Tiriac Auto, si-a inchis portile pentru 3 zile si 3 nopti pe motiv de sarbatoare. Marca germana a reusit in cele din urma, dupa o lupta continua cu rivalul BMW, sa obtina cea mai ravnita distinctie in randul clientilor sai: marca cea mai dorita de cocalarii romani.

Aceasta performanta speciala, detinuta de BMW timp de 9 ani, datorita modelelor exclusiviste precum Seria 7, X6 si X5, dar si datorita ajutorului primit de pe piata second-hand a exemplarelor clasice E36 si E39 cu numere de Bulgaria, a ajuns in cele din urma inapoi la Mercedes. Ultima oara cand aceasta marca se bucura de acest titlu era prin 2005, cand limuzina S-Class si SUV-ul Mercedes ML erau vazute in fata oricarui club de manele sau parcate pe trecerile de pietoni, fiind totodata cele care aveau numerele de inmatriculare predominant cu WTX sau SRI.

"Nu avem cuvinte sa ne exprimam placerea si entuziasmul ca Mercedes a ajuns din nou, marca preferata a cocalarului din Romania. Nu trebuie sa uitam ca cei care ne cumpara masinile sunt in proportie de 95% cocalari, majoritatea din provincie, din mediul rural. Asadar, aceasta clientele este una extrem de importanta pentru noi. Va spunem si ca vanzarile de S-Class au explodat in ultimul an, la fel ca si cele de ML, iar plata acestora a fost facuta mereu cash, banii find adusi in traiste de rafie. Ba chiar un coleg de la vanzari a primit cadou, de la un client fidel din Buzescu, doua gaini si un purcel, cand a livrat un Meleu in decembrie" spune Roberto Gheorghiu, agent vanzari Tiriac Automobile.

"Ham ajuns sa preferam Mertedesul pentru ca ie mai scump ca Bemveul. Si hare geamurili mai mari, ca sa ne vaza lumea de afara. Si acoperisul e mai sus, ca sa nu-mi atinga palaria, este bine si frumos, ne place si mai luam, ca este pretul bun si ducem si in Germania" a declarat Ronaldo Messi Lipatisteanu din Strehaia, dupa ce s-a urcat la volanul noului bolid cumparat din Bucuresti, in valoare de 124.000 cu TVA inclus.

In plus, pentru a-si arata aprecierea fata de clienti, cei de la Mercedes-Benz Romania au comandat numai automobile personalizate. Fiecare masina importata este in culoarea alba, vine cu hard-disk-ul sistemului multimedia dotat cu 15 GB de manele, vine cu aripioara de rechin suplimentara fata de cea a navigatiei, folie neagra pe toate geamurile, capat de toba cromat si breloc cu janta cromata de tip spinner la oglinda. Cheltuiala este acoperita de Mercedes, din partea casei.

Insa nu toti cocalarii sunt de acord ca Mercedes-Benz merita acest titlu onorific: "Eu zic ca tot BMW e pe primul loc. Cu masina asta am mers cu 250 prin sat, de m-a dat la televizor. Si dupa ce mi-am luat carnetul, mi-a luat tata un X6 alb diesel ca sa vin mai des la Bucuresti. E bine sa ai SUV, il poti parca pe pista de biciclete, in statia de autobuz si chiar pe scarile muzeului. Odata a venit la mine un gabor de la locala, i-am dat 10 lei spaga si mi-a sters si farurile, ca erau putin prafuite. Pai poti sa faci asta cu un Mercedes?" se intreaba Giani Cotabita, tot din Strehaia.

Distribuie pe Facebook
mai multe