Michelin a inventat anvelopele anti-urina de catei

Michelin a inventat anvelopele anti-urina de catei
  • Michelin a inventat si pneul garantat 100.000 de kilometri
  • Anvelopele Michelin sunt cele mai performante din lume
  • Michelin investeste mult in testare si dezvoltare
Distribuie pe Facebook

Celebrul producator de anvelope din Franta, Michelin, a lansat pe piata o noua anvelopa destinata automobilelor exclusiviste. Compozitia pneului nu le mai permite cateilor sa urineze pe rotile masinii, mirosul neplacut si riscul unor defectiuni tehnice fiind diminuat.

Conform unui comunicat oficial primit din partea Michelin, in Franta tocmai s-a lansat pe piata o anvelopa speciala dedicata masinilor pretentioase. Aceasta poarta numele de MICHELIN Primacy PF (Pee Free) si se va vinde incepand cu luna viitoare la dimensiuni cuprinse intre 17 si 21 de inch.

Pneul Primacy PF este conceput astfel incat sa garanteze timp de 4 ani un miros specific simtit numai de patrupede, care, la adulmecarea rotilor in vederea marcarii teritoriului cu piciorul ridicat, sa plece si sa-si aleaga alta roata. Ideea crearii unui astfel de pneu anti-urina de caini a plecat de la numarul mare de probleme semnalate de service-urile auto cu privire la problema urinei de caine.

"Michelin este un brand preocupat mereu de siguranta rutiera. In 2013 au fost aduse peste 380 de autoturisme la reparatii numai in regiunea Parisului, iar mecanicii au concluzionat ca problemele aparute erau cauzate de urina cainilor care isi faceau nevoile pe rotile clientilor. Se pare ca in timp, daca proprietarul nu isi duce la spalatorie automobilul timp indelungat, amoniacul si alte elemente componente specifice cainilor duc la uzura prematura a placutelor de frana si slabesc suruburile de prindere a etrierelor" a declarat Laurent Boutissment, director de comunicare Michelin.

Dincolo de problemele tehnice cauzate de instinctul animalelor de a-si marca teritoriul, exista si probleme de natura estetica, asa cum ne spune o victima a acestui fenomen urat mirositor chiar in Romania: "La majoratul meu, ma combinasem cu cea mai frumoasa fata din scoala. Am iesit cu ea in fata casei si eram imbratisati exact langa masina mamei mele. Cand sa o sarut, ea s-a strambat la mine urat, mi-a dat o palma si a plecat mancand pamantul. Abia ulterior mi-am dat seama ca roata masinii mirosea oribil si ea a crezut ca eu scapasem un vant", a spus Labus Mitoseru, din localitatea Sieu, Bistrita-Nasaud.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: FUNNY DATA PUBLICĂRII: 1 Aprilie 2014