Microbistii risca sa faca accidente rutiere

Microbistii risca sa faca accidente rutiere
Sofatul si ascultatul comentariilor unui crainic de fotbal nu fac casa buna, fiind la fel de periculoase atunci cand sunt facute impreuna, precum vorbitul la telefon in masina fara casca.
Distribuie pe Facebook
Lucrurile acestea au fost demonstrate stiintific de un grup de cercetatori de la Universitatea din Leicester (Marea Britanie).Experimentul a decurs dupa cum urmeaza: un numar de microbisti si oameni care nu sunt deloc pasionati de fenomenul fotbalistic au condus, fiecare in parte, o masina pe un simulator care reda conditiile de trafic intalnite pe autostrada in timp ce ascultau comentariile radio la un meci de fotbal.

Studiul a aratat ca in timp ce comportamentul la volan al microbistilor devenea din ce in ce mai haotic in timpul meciului, in special in momentele in care se executau penaltiuri sau lovituri libere, cel al non-fanilor acestui sport ramanea constant.


Potrivit aceluiasi raport, aproximativ doua milioane de conducatori auto au avut un accident sau au fost foarte aproape de un eveniment rutier in timp ce ascultau comentariile facute pe marginea unui eveniment sportiv.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: FUNNY DATA PUBLICĂRII: 28 Mai 2009