NU, nu o sa ghicesti niciodata ce se ascunde sub caroseria acestui 'Enzo Ferrari'

NU, nu o sa ghicesti niciodata ce se ascunde sub caroseria acestui 'Enzo Ferrari'
  • Posesorul unui F430 si-a transformat masina in replica de Enzo
  • Proiectul este acum de vanzare pe internet, pentru 425.000 euro
  • Sub capota se ascunde un propulsor V8 de 4.3 litri si 490 CP
Distribuie pe Facebook

Spre deosebire de restul replicilor Ferrari, la baza acestui proiect de tuning regasim un calut cabrat 100% autentic. Despre ce este insa vorba mai exact, ramane sa aflam chiar din urmatoarele randuri.

Introdus pe piata in cursul anului 2002, ca succesor al legendarului F50, modelul Enzo a captat atentia publicului obsedat de supercaruri in special prin liniile si formele sale usor atipice unui Ferrari.

Odata digerat insa design-ul caroseriei, a carei parte frontala preia "nasul" intalnit la monoposturile de Formula 1, automobilul de inalta performanta din Maranello se transforma intr-un adevarat deliciu.

Principala atractie o reprezinta de departe motorizarea aspirata cu 12 cilindri in V, capacitate de sase litri si 660 CP in dreptul puterii maxime, dar nu putem neglija nici transmisia automata, ultra-rapida, cu sase rapoarte.

Replica Enzo FerrariReplica Enzo Ferrari

Suspensia de tip push-rod, discurile de franare carbon-ceramice, eleronul activ si numeroasele detalii realizate din fibra de carbon, ce pastreaza greutatea sub pragul celor 1.300 de kilograme, completeaza lista cu ingrediente magice, toate aceste caracteristici luate si adunate permitandu-i modelului Enzo Ferrari sa accelereze pana la 350 kilometri pe ora.

Am precizat oare si ca productia a fost limitata la numai 399 exemplare? Ei bine, cele peste 1.1 milioane de dolari cu care se comercializeaza in prezent supercarul italian par acum sa merite pe deplin, nu-i asa?

Complet fascinat de meniul propus de succesorul legendarului F50 a fost si acest proprietar de F430, care a ales sa-si transforme calutul cabrat 100% autentic intr-o... replica a unui automobil de inalta performanta din Maranello. Doar la nivel de exterior, bineinteles.

Rezultatul final nu este chiar perfect - cel putin din punctul de vedere al proportiilor, insa cine suntem noi sa discutam gusturile altora? Problema vine atunci cand aflam ca aceasta nonconformista creatie este de vanzare in schimbul unei sume de bani deloc neglijabile: 425.000 de dolari!

Replica Enzo FerrariReplica Enzo Ferrari

Replica Enzo Ferrari

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Replica Enzo Ferrari
mai multe