TAXA PE AGLOMERATIE - o noua taxa supusa aprobarii ii loveste pe soferii din Bucuresti

TAXA PE AGLOMERATIE - o noua taxa supusa aprobarii ii loveste pe soferii din Bucuresti
Daca tot platim o noua taxa auto, rovignete, subventii si alte cele, ce mai conteaza acolo, in plus, o taxa pe aglomeratie? Se elimina subventia generala la caldura, se introduce o taxa de aglomeratie in trafic, iar apartamentele vor fi alimentate cu energie termica de la soare si din deseuri. Cam astea sunt propunerile care urmeaza sa fie date spre aprobare Consiliului General. Iar la anul, vor urma taxe speciale pentru cei care nu au nicio masina, taxa pe mers cu scarile rulante si taxa de poluare mult mai mare pentru masinile electrice.
Distribuie pe Facebook
Acestea sunt cateva dintre prevederile Strategiei Energetice a Capitalei ce va fi supusa aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti in sedinta de marti. Noua strategie prevede si concesionarea serviciului de furnizare a energiei termice din Bucuresti catre o companie privata, precizeaza Money.ro, care citeaza B365.ro
Studiul privind Strategia Energetica a Capitalei recomanda eliminarea pana in 2012 a subventiei generale la caldura si inlocuirea acesteia cu una bazata pe criterii sociale. Practic, ar trebui sa fie subventionati doar bucurestenii cu venituri mici. Potrivit raportului de specialitate intocmit de Primaria Capitalei, eliminarea subventiei generale la caldura, dar si concesionarea serviciului de furnizare a energiei termice in Bucuresti catre o firma privata, vor aduce la bugetul primariei o economie de 3 miliarde de euro in zece ani.
Recomandarea privind eliminarea subventiei este insa incalcata inainte de a fi aprobata. Primarul general, Sorin Oprescu, a dat asigurari ca in acest sezon rece, ce include si lunile de iarna de la inceputul lui 2012, toti bucurestenii vor primi subventie la caldura.

In plus, in Bucuresti, se vrea a fi platita o taxa general, pentru aglomeratie. Nu doar de catre soferi, ci de catre orice ceteatean mai mare de 14 ani. Propunerea este ca aceasta taxa pe trafic sa fie de 12 lei/an, fiind oprita din alocatii, in cazul elevilor, din pensie, in cazul pensionarilor si din salarii in cazul bugetarilor. Se estimeaza ca vor fi astfel obtinuti peste 28 de milioane de Euro/an, bani ce vor fi utilizati pentru constructia unor noi sensuri giratorii, dar si a pasajelor subterane pentru pietoni.

Ps: desi e o gluma, am minti daca am spune ca nu ne-am astepta la asa ceva pe bune, din partea alesilor!

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: FUNNY DATA PUBLICĂRII: 21 Decembrie 2011