Opel sarbatoreste 10 ani de la vanzarea primului automobil care nu consuma ulei

Opel sarbatoreste 10 ani de la vanzarea primului automobil care nu consuma ulei
  • Masina este un model Opel Astra pe benzina
  • Toate masinile fabricate de Opel consuma ulei
  • Fabrica nu stie care este secretul acestui exemplar de Astra H
Distribuie pe Facebook

Pe 25 martie 2004, Opel a reusit sa ii vanda unui client din Germania un exemplar care a intrat in istorie. E vorba de primul si singurul autoturism marca Opel care nu consuma ulei in ciclu normal de functionare. Acum, dupa un deceniu, masina a ajuns pe mainile unui muncitor roman din Spania.

Data de 25 martie este una importanta pentru marca Opel. Uzina din Russelheim a reusit sa fabrice in 2004 un exemplar de Opel Astra H cu motorizare 1.6 pe benzina, a carui motor nu consuma ulei deloc. Automobilul s-a intors in service pentru revizia de 30.000 de kilometri si mecanicii au constatat ca nivelul uleiului pe joja era la maximum, exact asa cum era masina la ultima reviziei de 15.000 de kilometri.

"Nu am mai vazut niciodata un Opel care sa revina in service cu nivelul uleiului la fel de sus ca atunci cand a iesit din fabrica. Toate masinile vin inapoi cu nivelul uleiului pe minimum, iar cele care sunt diesel revin inapoi la service dupa doar 5.000 de kilometri cu motoarele stricate, ca au mers clientii cu ele fara ulei" spune Wolfgang Strull, director marketing Opel Europe.

Exista insa si carcotasi, care spun ca la mijlocul acestui eveniment istoric este o treaba murdara: "Nu avem de unde sa stim daca proprietarul nu a completat cumva cu ulei motorul masinii Opel. Eu cred ca este doar o treaba de marketing, menita sa creasca vanzarile marcii, pentru ca eu am acasa 3 masini Opel, un model Astra, unul Corsa si altul Insignia. De fiecare data cand ma duc la service imi arata mecanicii jojele uscate" spune Petrica Ulmenescu, un client Opel din capitala.

Ironia sortii face insa ca masina care a iesit in 2004 pe usile fabricii sa fi ajuns in Romania. Seria de sasiu a fost urmarita indelung de catre oficialii Opel, iar acestia i-au dat de urma pe teritoriul tarii noastre, masina fiind in posesia unui cetatean care lucreaza mai mult in Spania. Automobilul de culoare alba a fost identificat in curtea casei parintilor din localitatea Putineiu, mama tanarului norocos declarand: "Baiatu' e in Spania, la munca. De cand a venit cu masina de acolo, aici a lasat-o. Spunea ca s-a stricat ceva pe la motor, ca a inceput sa dea cu fum alb. Zicea ca i-a pus si ulei, de toate, dar tot nu a vrut sa mai porneasca".

In ciudata faptului ca povestea este cusuta cu ata alba, Opel a anuntat ca lanseaza o editie speciala de doar 10 exemplare de Astra numite "OOFE", adica Opel Oil Free Edition: "Lansam editia speciala ca sa sarbatorim 10 ani de la fabricarea unicului exemplar Opel care nu consuma ulei. Si pentru asta am cumparat 10 motoare dCi de la uzina Mioveni din Romania pentru a le monta sub capotele masinilor noastre. Numai asa puteam obtine o editie speciala care sa nu consume ulei la mers normal", a mai adaugat Strull.

Distribuie pe Facebook
mai multe