Politistii din Oradea fac plinul la canistra, ca sa aiba benzina la pachet

Politistii din Oradea fac plinul la canistra, ca sa aiba benzina la pachet
  • Intamplarea a fost filmata in Oradea
  • Agentii poarta haine de civil, deci nu ar fi trebuit sa foloseasca autospeciala
Distribuie pe Facebook

Da, chiar avem convingerea ca politistii din Romania sunt din ce in ce mai curati si mai educati. Nu este cazul celor din Oradea, care tocmai au fost prinsi cu mata in sac, in timp ce ciordeau niscaiva carburant pentru la pachet.

De acord, sunt situatii in care agentii de politie au nevoie de carburant "la pachet", adica bagat in canistre. Cum ar fi, de exemplu, situatia unei autospeciale ramase fara benzina, sau pentru un generator de la sectie, de ce nu, pentru a avea in vreo misiune mai lunga. Dar imaginile acestea ne spun ca domnii din imaginile filmate la Oradea luau, de fapt, benzina pentru uz personal.

Autospeciale multe, functionale... mai putine

Daca te duci in fata oricarei sectii de politie, din orice oras, o sa vezi ca are in fata un fel de parc de dezmembrari. Adica multe Logane, automobile ARO sau chiar Dacii vechi, ingropate in pamant, nefunctionale de multi ani, care ocupa aiurea locurile de parcare. O sa te intrebi, ca si noi, de ce nu le duc la casat sau sa cumpere masini noi prin Programul Rabla? Nimic mai simplu.

Sectiile de politie din Romania primesc buget limitat lunar pentru carburant. Adica, de exemplu, politistii trebuie sa faca misiuni si sa patruleze o luna intreaga, dar primesc carburant pentru doua saptamani. Asa ca apeleaza si ei la ce mijloace pot, ca sa-si faca meseria. O metoda este sa declare ca au in folosinta 10 autospeciale ca sa primeasca benzina sau motorina pentru 10 masini. In realitate insa, ei circula doar cu 4 autospeciale, dar macar au benzina berechet.

Este de inteles aceasta metoda, atata timp cat Ministerul de Interne nu face ceva ca sa verifice situatia reala din teren si sa suplimenteze bugetele pentru carburant. Ca, pana la urma, fara benzina, Politia nu poate veni la tine acasa cand ii suni.

Politist canistra furt benzina

Benzina la pachet direct in canistra

Au mai fost in trecut poze cu politisti care baga benzina in canistrele din portbagaj. Si unii colegi incercau sa le gaseasca scuze, ca era carburant pentru misiune, pentru alte masini si asa mai departe. Macar acei politisti erau in uniforma de serviciu, nu ca in cazul de fata de la Oradea.

Aici sunt surprinsi doi barbati, aparent politisti, care baga carburant in canistrele din portbagajul unui Volkswagen Polo cu numarul MAI 41176. Si toate semnele de bun simt ne indica ca domnii nu faceau ceva tocmai legal...

In primul rand, de ce este nevoie de doi oameni ca sa bage benzina? Unul singur era suficient... Dar nu si daca vrei sa acoperi numarul de inmatriculare. Iar faptul ca domnul din dreapta se uita mereu in spate, ne indica ca vrea sa se asigure ca nu-i vede nimeni. Dupa ce soferul masinii din care se filmeaza coboara la ei si ii intreaba, la misto, dandu-si seama ca fac ceva necurat "Nu va suparati, benzina din canistre e de vanzare?", oamenii isi dau seama ca e o camera video pe parbriz si raman mai concentrati sa acopere numarul de inmatriculare.

Politist canistra furt benzina

Coincidenta sau nu, dupa ce barbatii sunt abordati de soferul din spate, brusc, alimentarea se incheie. Si mai trist este ca acesti oameni imbracati in civil, isi bat joc de masina de serviciu platita din bani publici: pistolul nu este scurs si este scos in viteza mare din canistra, evident, benzina scurgandu-se cu brio pe mocheta portbagajului... Dar astea sunt detalii.

Nu avem dubii ca exista cazuri de agenti care fura benzina pentru masina personala sau ca sa o vanda pentru un ban in plus. Pana acum, acest film pare a fi cea mai buna dovada in acest sens. De fapt, acolo unde exista masina de serviciu si bani decontati de carburant, ca e vorba de firma privata sau autobuz RATB, romanii vor gasi mereu un mijloc prin care sa ciupeasca ceva de mancat... Dar poate gresim noi si, de fapt, e vorba de doi politisti onesti in straie de civil care duc benzina pentru a alimenta un generator la o casa de batrani. Voi ce ziceti?

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: FUNNY DATA PUBLICĂRII: 28 Noiembrie 2016