Rovana Plumb, 'mama' Timbrului de Mediu, merge cu masina pe Bulgaria

Rovana Plumb, 'mama' Timbrului de Mediu, merge cu masina pe Bulgaria
  • Rovana Plumb conduce un BMW M6 de 560 cp
  • Fiul sau este noul posesor al unui Audi Q7
  • Masina Audi are motor de 4.2 litri
Distribuie pe Facebook

Rovana Plumb, doar un alt ministru al mediului care s-a perindat pe la minister, a fost cea care a introdus forma actuala a Timbrului de Mediu, un adevarat 'doctorat' in prostie si anapodism. Da, Rovana Plumb este cea care a spus: masinile non-Euro vor avea cea mai mica taxa de poluare pentru ca sunt vechi si in curand nu vor mai circula, chiar daca polueaza. Tot ea a spus si ca masinile Euro 3 si Euro 4 trebuie sa aiba taxele cele mai mari.

Rovana Plumb este si acum, dupa ce a pierdut mandatul de ministru al mediului, preocupata cu adevarat de natura si ecologie. Tocmai din acest motiv s-a gandit ca nu strica sa circule cu un BMW M6, ultimul model, o masina care are sub capota un motor deloc economic de 560 cp. Insa lasand la o parte aceasta masina inscrisa in Romania cu numarul B 111 RPB, ne legam de alta limuzina de lux din ograda femeii. Un Audi Q7 cu motor V8 pe benzina de 4.2 litri.

Acest Audi a fost cumparat nou de familia Plumb in 2008 si a aparut in declaratiile de avere in 2012 si 2013, dupa care, in 2014, acest automobil parea instrainat. In fapt, masina i-a fost data fiului Rovanei care nu a stat pe ganduri si, asa cum ii sta bine unei familii ecologice, a inscris-o in Bulgaria. Altfel, juniorul Plumb ar fi platit cateva mii de Euro taxa de poluare instituita de mama sa, dar si un impozit anual de 6088 lei. Insa, conform spuselor vecinilor, si Rovana Plumb conduce masina "bulgareasca" din cand in cand...

Ironie, da. Gluma proasta, da. Banc hazliu, da. Orice poate fi aceasta intamplare. Nu si realitate. Dar, dimpotriva: asta este realitatea. Ministrul Mediului circula cu unul din cele mai poluante automobile din lume, BMW M6, si familia detine propriile autoturisme, dar inscrise in Bulgaria, pentru a evita plata taxelor mari. Cu alte cuvinte, legea este pentru fraieri, nu pentru cei destepti. Nu trebuie sa ne mire daca in declaratia de avere din 2015 va figura si BMW-ul vandut, dar va continua sa fie parcat in curtea vilei Plumb, cu numere de... Ruse.

"E un Audi Q7. Nu l-am inmatriculat inca, circul cu numere rosii pentru ca trebuie sa indeplinesc toate criteriile legistatiei din Romania, in sensul de a achita timbrul de mediu. Eu sunt prima care trebuie sa respecte legislatia si desigur ca-l voi achita", spunea Rovana Plumb anul trecut. Intre timp, s-a razgandit, la fel ca si seful sau, Victor Ponta: a trecut-o direct pe Bulgaria, ce atatea taxe pentru bugetul local...

Ce spune un apropiat care cunoaste masinile: "Fiul ei circula cu M6 si ea circula cu Q7, asta va pot spune sincer. Sa va mai spun ca la primul schimb de ulei la M6 discurile de frana pe fata erau crapate, placutele erau aproape de fier si anvelopele pe spate erau ca in palma. Un pusti bine rasfatat pe banii nostri, ai contribuabililor".

Rovana Plumb Audi A7

Distribuie pe Facebook
mai multe