Tesla ataca noul BMW i3: "Arata ca o piesa de mobilier". Tu ce parere ai?

Tesla ataca noul BMW i3: "Arata ca o piesa de mobilier". Tu ce parere ai?
  • Primul BMW electric din istorie a fost lansat in vara acestui an
  • Modelul i3 este propulsat de un motor care ofera 170 CP si 250 Nm
  • Noul BMW i3 are, in Germania, un pret de pornire de 34.950 euro
Distribuie pe Facebook

Exteriorul neconventional al noului BMW i3 a starnit nu doar numeroase controverse printre fanii marcii bavareze, ci si cateva reactii amuzante venite din partea competitorilor din industria auto. "Arata ca o piesa de mobilier de la Ikea!", a exclamat seful de design al americanilor de la Tesla intr-un interviu acordat publicatiei Autobild, de exemplu.

Dezvaluit in premiera mondiala in vara acestui an, noul BMW i3 a reusit sa atraga numaidecat atentia intregii industrii auto, primul automobil electric din istoria constructorului bavarez impresionand in special datorita trenului sau de propulsie - un tren de propulsie ce include un motor electric de 170 CP si 250 Nm care, in mod optional, poate fi acompaniat de un motor de motocicleta, cu doi cilindri si capacitate de 0.65 litri, folosit pe post de generator de energie.

BMW i3 - Galerie Foto

Iar asta-i doar inceputul. Nu de alta, dar tot atunci cand vine vorba de atractiile principale ale noului BMW i3 nu putem trece cu vederea nici sasiul sau realizat din aluminiu, respectiv caroseria construita din fibra de carbon in combinatie cu panouri de plastic - caracteristici care fac ca greutatea primului automobil electric din istoria constructorului bavarez sa se pozitioneze sub pragul celor 1.200 de kilograme.

Indeajuns insa cu laudele! Daca aspectul tehnic al noului BMW i3 a impresionat in mod placut majoritatea specialistilor in industria auto, nu acelasi lucru se poate spune si despre cel estetic. De exemplu, intr-un interviu acordat recent publicatiei Autobild, seful departamentului de design al americanilor de la Tesla a afirmat ca primul automobil electric din istoria constructorului bavarez "arata ca o piesa de mobilier de la Ikea".

BMW i3 - Galerie Foto

De asemenea, Franz von Holzhausen a continuat sa caracterizeze look-ul noului BMW i3 ca fiind "ciudat si neconventional", numind apoi primul automobil electric din istoria constructorului bavarez "mitul Placerii de a Conduce". Iar seful departamentului de design al americanilor de la Tesla nu s-a oprit aici, Franz von Holzhausen afirmand ca viitorul automobil entry-level al companiei din California nu va arata precum un Model S mai mic, deoarece "nu vrem o parte frontala universala, ca Audi".

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (181) Poze BMW i3 - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: FUNNY DATA PUBLICĂRII: 9 Decembrie 2013