Toyota Prius cu motor de Harley Davidson. Exista si costa numai 1000 de dolari!

Toyota Prius cu motor de Harley Davidson. Exista si costa numai 1000 de dolari!
  • Motorul este de pe o motocicleta din 1986
  • Toyota Prius este de fabricatie 2008
  • Pretul inca nu a atins limita ceruta de vanzator
Distribuie pe Facebook

Cine are in jur de 1000 de dolari isi poate cumpara o masina... unicat. Mai exact, un Toyodson, adica o Toyota Prius cu motor de Harley Davidson. Masina este la vanzare pe ebay si are deja 10 oferte.

1 Aprilie a trecut, motiv pentru care am reluat subiectele serioase. Chiar daca nu pare, acesta este unul din ele. In Statele Unite, un pasionat vinde un vehicul... interesant. O Toyota Prius care nu mai are nimic de-a face cu ecologia si copacii verzi. Motorul hibrid este acum putin diferit. Adica are doua pistoane si este luat direct de pe un Harley Davidson Sportster 883 din 1986. Interesant este ca masina, cu acest motor, este inregistrata in circulatie si omologata pentru a circula pe drumuri publice.

Sistemul care a facut istorie Hybrid Synergy Drive a fost pur si simplu aruncat cat colo, punandu-se in locul sau unitate de motocicleta. Propulsorul nou este racit cu aer si are o capacitate de 1100 cmc. Cutia de viteze este manuala, in 4 viteze, nesincronizata cu motorul. Adica te vei chinui putin ca sa nimeresti orice treapta de viteza.

Toyota Prius Harley Davidson

Acest automobil hibrid la propriu, adica o caroserie normala de Toyota, combinata cu un motor V2 de Harley, este acum de vanzare pe ebay. Pretul a ajuns la 1075 de dolari, dupa ce au licitat deja 10 doritori. Si pesemne ca pretul va creste mai mult, pana cand limita stabilita de vanzator este atinsa. Cel mai probabil, acest vehicul ciudat se va vinde cand se va atinge suma de aproximativ 4000 de dolari, cam cat a investit proprietarul in proiect.

Dar de ce ai vrea sa conduci asa ceva? In primul rand, pentru ca este unicat. In al doilea rand, pentru ca cineva, cu siguranta un nebun, s-a gandit sa construiasca asa ceva. De ce a facut-o? Nimic mai simplu. Pentru ca nu o masi facuse nimeni pana atunci si pentru ca se poate. De ce sa nu transformi o masina gandita sa consume putin, sa fie ecologica, intr-o masina cu motor... de Harley, zgomotos si care polueaza mult? Cu toate astea, spre deosebire de Romania, in Statele Unite proiectul a fost vazut bine si a primit omologare din partea autoritatilor.

Toyota Prius Harley Davidson

Acest proiect este la fel de nebun ca acel Rolls-Royce din anii '30, o adevarata bijuterie clasica, dotat cu motor V10 de Dodge Viper. Aceeasi intrebare se pune: de ce ai face asa ceva? Pentru ca se poate. Motiv pentru care va prezentam si voua aceasta ciudatenie, pe cat de interesanta, pe atat de dubioasa. Cine stie, poate ca pe viitor vom vedea vreun Lastun cu motor V12 de BMW... Dar chiar si asa, nu ar depasi acest proiect numit Toyodson. Harley Toyodson.

Daca cineva din Romania vrea masina, o poate gasi AICI, anuntul real de pe ebay la care poate licita.

Toyota Prius Harley DavidsonToyota Prius Harley Davidson

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Toyota Prius Harley Davidson
mai multe