Un politist din Teleorman a fost prins in timp ce completa un proces verbal

Un politist din Teleorman a fost prins in timp ce completa un proces verbal
  • Ultimul agent prins ca a facut asa ceva a murit de batranete in 1994
  • In judetul Teleorman lucreaza 482 de agenti de circulatie
  • Politia Locala este in continua rivalitate cu cei de la Rutiera
Distribuie pe Facebook

Ieri, 31 martie 2014, un echipaj al Politiei Rutiere din Rosiori de Vede a fost vedeta intregului judet. Din nefericire insa, politistii au cazut prada ironiilor si batjocorei colegilor si a celorlalti cetateni, din cauza ca au fost prinsi in flagrant in timp ce completau un proces verbal pentru un sofer prins ca a condus fara centura de siguranta pusa.

Un filmulet de pe Youtube a facut repede inconjurul tarii noastre si a internetului. In acest film este surprins un agent de circulatie filmat cu camera ascunsa in timp ce completeaza corect un proces verbal. Soferul, care avea masina dotata cu o camera de bord, a postat clipul pe net, acesta ajungand deja la mai bine de 250.000 de vizualizari in numai 24 de ore.

"Nu mi-a venit sa cred! Eu pusesem deja in talon 30 de lei, pretul clasic de drum judetean, dar acesta mi-a fost returnat inapoi cu tot cu bani! Asa ceva nu mi s-a mai intamplat la noi in judet niciodata, de 15 ani, de cand am eu carnet!" spune cel sanctionat, care a postat clipul pe net, Mugurel Fintescu.

Agentul de politie care a facut acest gest necugetat este angajat de curand la sectia de politie din Rosiori, fiind recent transferat pe motiv de comportament neadecvat, pesemne din aceleasi cauze, din judetul Dambovita. El lucreaza de numai 2 saptamani ca si politist pe autospeciala de la Rutiera si a acordat in acest timp peste 25 de amenzi contraventionale.

"La primul proces verbal completat cu care m-am intors la sectie am primit o mustrare verbala. Dar am crezut ca sefii glumesc. Iar la sfarsit de luna, cand am prezentat dosarul cu toate cele 25 de amenzi, sefii mi-au facut raport si mi-au spus ca-mi vor retine 20% din salariu pentru nesubordonare. De unde era sa stiu eu ca in Teleorman nu se dau amenzi?" a declarat agentul constatator Vasile-Neculai Niculescu.

Surse din interiorul sectiei de politie ne-au declarat ca Niculescu a primit avertisment inca de la inceputul completarii proceselor verbale, dar acesta nu a vrut sa asculte: "Avem aceleasi procese verbale inca din 2001, neatinse, noi, complete. De cand lucreaza Niculescu la noi, au fost completate 25, pentru soferi care au incalcat legea de circulatie. Pana acum, noi eram obisnuiti cu spaga, ba chiar 3 colegi din sectie nici nu stiu sa scrie, ca nu a fost nevoie. Si vine Vasile asta sa ne strice mersul lucrurilor... Pai sa vad eu acum cine naiba sta sa faca 25 de dosare si sa scrie toate hartiile alea!" a declarat o sursa anonima din interiorul sectiei, care s-a prezentat numai "Dorel".

In urma acestor incidente nefericite, agentul Niculescu va fi transferat in judetul Arges. Dar ca sa evite orice astfel de tentativa de legalitate si respectare a literei legii, sectia care l-a primit l-a pus sa lucreze alaturi de un agent cu vechime, care are un salariu de 1450 de lei, doua vile in comuna, 3 apartamente in Pitesti, un Range-Rover si un BMW Seria 5 nou-nout.

Distribuie pe Facebook
mai multe