Victor Ponta garanteaza construirea autostrazii Pitesti-Sibiu pana in 2015

Victor Ponta garanteaza construirea autostrazii Pitesti-Sibiu pana in 2015
  • Rugamintile angajatilor Dacia vor fi respectate
  • Pretul masinilor Dacia va scadea cu 60 Euro/bucata
  • Ford Romania va mai deschide o fabrica in Dolj
Distribuie pe Facebook

Primul-Ministru, Victor Viorel Ponta, a anuntat in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc astazi ca isi doreste sa sustina industria auto din Romania si garanteaza ca pana in aprilie 2015, noul tronson de autostrada Pitesti-Sibiu va fi finalizat. In plus, Ponta i-a mai asigurat si pe cei de la Ford ca in cursul acestui an, autostrada Craiova-Pitesti va fi terminata, la fel si o sosea de mare viteza intre Craiova si Calafat.

Victor Ponta, impreuna cu ministrul Marilor Proiecte, Dan Sova, a anuntat in cursul zilei de azi ca in aprilie 2015, platformele cu automobile Dacia care pleaca de la fabrica spre vest vor circula pe autostrada intre Pitesti si Sibiu. In plus, pentru a sustine in totalitate industria auto si investitiile in tara noastra, asa cum au facut-o si pana acum, demnitarii USL au mai precizat ca si uzina Ford de la Craiova va primi sustinere totala, pana in decembrie anul curent, avand la dispozitie autostrada Craiova-Pitesti pentru transportul pe sosea, dar si un drum de mare viteza cu 3 benzi pe sens intre Craiova si Calafat, pentru exportul automobilelor pe Dunare.

"De cand am fost alesi de dumneavoastra, am facut continuu dovada ca USL isi respecta promisiunile. Am marit salariile bugetarilor, am marit cu 60 de procente pensiile si am scazut TVA-ul la numai 15%. In plus, am micsorat acciza la carburanti, iar acest lucru se poate vedea astazi la orice pompa, unde cetateanul de rand isi poate umple rezervorul automobilului cu numai 150 de lei, spre deosebire de 899 de lei, cat platea pe vremea guvernarii Boc. Iar aceste argumente reale stau la baza afirmatiei mele de a garanta personal finalizarea autostrazii Pitesti-Sibiu pana in aprilie 2015" a declarat Victor Ponta, Primul-Ministru al Romaniei.

Pe langa acest proiect mare, pe care Guvernul s-a angajat sa-l finalizeze in termen de 365 de zile, lucrarile demarand chiar in luna februarie a acestui an, guvernarea USL mai face inca o data dovada unei bune alegeri din partea cetatenilor si priveste si spre cel de-al doilea producator de automobile din Romania, Ford.

"USL vrea sa-si demonstreze inca o data respectarea angajamentului luat la ultimele alegeri si isi doreste sa mai fie ales, atat la Europarlamentare, cat si la prezidentialele din iarna. Motiv pentru care va asiguram ca lucrarile pentru autostrada care face legatura dintre Craiova si Pitesti au inceput, iar in mai putin de un an, camioanele care transporta automobilele Ford B-Max fabricate acolo vor putea sa-si scada costurile si sa beneficieze de conditii europene la cel mai inalt nivel. In plus, pentru ca Ford utilizeaza foarte mult transportul maritim, ne-am gandit ca o sosea de mare viteza cu 6 benzi este benefica intre Craiova si Calafat. Asadar o vom face si pe asta" a spus Dan Sova, Ministrul Marilor Proiecte.

Distribuie pe Facebook
mai multe