5 accesorii auto numai bune de cumparat in prag de primavara

5 accesorii auto numai bune de cumparat in prag de primavara
  • Jante mai mari
  • Carlig de remorcare
  • Suport de biciclete
Distribuie pe Facebook

Toti soferii se bucura ca iarna cu ale sale zapezi si ingheturi dispare putin cate putin si ca primavara incepe sa-si intre in drepturi. E momentul in care ducem masina plina de sare la spalatorie si ne apucam sa ne gandim la concedii. Iata 5 accesorii auto ideale pentru orice masina care se pregateste sa plece la drum.

Jante mai mari

Daca ai niste bani pusi deoparte si vrei sa-i schimbi aspectul masinii radical, numai un set de jante o poate face. Evident, niste jante mai mari, cu cel putin 1-2 numere fata de cele pe care deja le ai pe ea. De exemplu, daca masina ta are jante de fabrica pe 15 inch, nu strica sa montezi un set de 17 inch. Evident, daca iti permite cartea de identitate. Nu trebuie sa uiti sa verifici jantele pe care doresti sa le cumperi, direct pe masina, pentru ca sunt mai multe criterii ce trebuie luate in calcul. De exemplu, pe langa distanta inter prezoane, trebuie sa ai grija si la ET, adica cu cat iese sau intra roata fata de linia masinii, dar si la gaura centrala. Nu putine sunt cazurile in care te poti trezi cu o janta ce nu se centreaza si necesita inele adaptoare.

5 accesorii auto numai bune de cumparat in prag de primavara

Cand cumperi jante noi, nu sunt probleme, dar cand apelezi la unele second-hand trebuie mare grija. Pentru ca risti sa pui roti mai mari si cand urci o bordura sa te trezesti ca ating pe undeva. Dar, asa cum e normal, la jante mai mari, pui anvelope cu talon mai mic. Asa ca diametrul total poate sa ramana identic sau doar putin mai mare ca in cazul jantelor originale. Insa castigul pe partea de aspect este urias.

Carlig de remorcare

Nu conteaza daca ai un SUV, o masina de teren veritabila sau un hatchback banal. Cu toate poti oricand sa tragi dupa tine ceva. Dar pentru asta ai nevoie de un carlig de remorcare. Ideal este sa-ti montezi un carlig care se demonteaza, adica partea cu bila se scoate si se pastreaza in portbagaj atunci cand nu tragi ceva. Asta te ajuta la doua lucruri: nu iti bruiaza senzorii de parcare si esti si in legalitate, deoarece, mai nou, nu ai voie sa ai carlig daca nu este "ocupat" de o remorca.

5 accesorii auto numai bune de cumparat in prag de primavara

Odata ce ti-ai pus un carlig de remorcare si ai facut legaturile electrice intr-un service specializat, o sa-ti dai seama ca ai facut o alegere buna. Oricand te poti trezi ca are nevoie un prieten sa-l ajuti cu o platforma, cu o remorca de nisip, poate chiar unul mai bogat cu transportul unui cal la herghelie. Cel mai probabil insa, vei folosi carligul de remorcare pentru a monta un suport de biciclete cu prindere pe bila carligului sau ca sa tragi o rulota sau o peridoc. Poti sa inchiriezi o rulota pentru vacanta sau un peridoc cu o barca ca sa mergi la pescuit, dar daca nu ai carlig, vei ramane cu buza umflata. Oricum, o investitie de maxim 1000 de lei intr-un carlig e una cat se poate de buna.

Portbagaj de plafon

Tot pentru cei care iubesc aventura si iesirile in aer liber este ideal un portbagaj de plafon. Un accesoriu auto excelent atat pentru sezonul cald, cat si pentru sezonul rece. De ce? Pentru ca un portbagaj de plafon mareste capacitatea de transport a unei masini. Daca pana acum nu aveati loc 5 persoane ca sa mergeti la schi in Austria din cauza ca bagajele nu incapeau, acum vor incapea. Sau, daca nu avea loc toata familia de 4 persoane ca sa mergeti la mare fara sa mai apelati la un bunic cu inca o masina, acum veti avea loc fara probleme.

5 accesorii auto numai bune de cumparat in prag de primavara

Pe langa faptul ca dubleaza capacitatea de transport a bagajelor, un portbagaj de plafon se dovedeste util si pentru confortul tau. De exemplu, poti depozita in el caruciorul copilului, ca sa nu-l mai cari pana in casa. Cand te duci la schi, poti lasa schiurile in el, fara sa le duci in hotel dupa fiecare zi de distractie. In portbagajul de plafon poti sa bagi tot felul de lucruri care, normal, ar murdari portbagajul masinii, cum ar fi un sac de peste daca te intorci din Delta, de la pescuit. Sau niste cizme murdare, poate niste haine pline de noroi si asa mai departe. Oricum, cand ai un portbagaj de plafon, lucrurile prin o alta dimensiune. Una mult mai buna!

Suport de biciclete

Daca tot ti-ai montat un carlig de remorcare cum spuneam mai sus, de ce sa nu-l accesorizezi si pe el? De fapt, o poti face, dar un suport de bicicleta se poate monta in mai multe locuri. Exista suporti de bicicleta pentru plafon, care se pun pe barele transversale, exista suporti de bicicleta pentru haion, care se prind cu chingi direct de haion, sau suporti de bicicleta pentru carligul de remorcare. Fiecare vine cu avantaje si dezavantaje... Dar poate cel mai folosit este cel de plafon. Asta daca inca esti tanar si iti permiti sa urci pana pe acoperis 2-3 biciclete deloc usoare, ca nu toti avem din fibra de carbon.

5 accesorii auto numai bune de cumparat in prag de primavara

Suportul de biciclete este un accesoriu auto de care nu se poate lipsi niciun iubitor de iesiri in aer liber. Dupa ce montezi suportul de biciclete, oriunde l-ai monta, poti sa transporti lejer pana la 4 biciclete. Asa ca poti de acum, cu o singura masina, sa te duci la munte sau la mare, in week-end, impreuna cu alti 3 prieteni, cu biclele dupa voi, si sa va distrati departe de aglomeratia orasului. De exemplu, daca va place sportul extrem, puteti face niste coborari la munte, fie pe drum accidentat daca aveti biciclete de down-hill, fie pe asfalt, cum ar fi coborarea de la Babele. La mare, cu familia, nimic nu poate fi mai frumos ca o plimbare pe malul apei, intr-o zi insorita de primavara cum este si azi...

Scut de motor

Ultimul accesoriu pe care ti-l recomandam sa-l montezi pe masina la inceput de an este unul foarte practic. E vorba de un scut de motor din metal. Pentru ca majoritatea masinilor vin din fabrica fara scut sau, daca il au, acesta este din plastic moale si nu protejeaza mai deloc motorul si cutia. De aceea iti recomandam un scut din metal, dedicat, care se monteaza direct cu suruburi, fara adaptari, si care costa in jur de 400 de lei. Aceste scuturi sunt, de obicei, din otel si vopsite electrostatic, sa nu rugineasca.

5 accesorii auto numai bune de cumparat in prag de primavara

De ce sa-ti pui un scut de metal sub motor? Pentru ca Romania este tara tuturor posibilitatilor negative. De exemplu, cineva conducea masina cu viteza normala, pe Fundeni, in fata la XXL. Acolo unde este un scuar nesemnalizat. Era asta-iarna, intr-o dimineata in care ningea si diferenta de nivel nu era vizibila. Si a luat din plin scuarul cu motorul. Din fericire, el avea scut metalic si in afara de o indoitura a acestuia, nu a avut pagube. Dar daca nu il avea, zapada de pe asfalt s-ar fi innegrit cu siguranta... Asadar, un scut metalic este ideal pentru surprizele neplacute care ne apar in trafic atunci cand ne asteptam mai putin. Ca atunci cand mergeam pe Valea Oltului si am ratat in ultimul moment un mare bolovan, macator de bai de ulei...

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze 5 accesorii auto numai bune de cumparat in prag de primavara
mai multe